ДЕКЕМВРИЙчето расте, скоро зъбче ще се подаде -- тема 4

• 20 093
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, момичета, искрено се зарадвах колко силни и борбени мами има тук! Аз си мислех за курсове и обучения докато не гушнах минито, оттогава искам само да си я нося и гушкам, всичко друго остана на заден план. Толкова години я чаках, правих какви ли не планове как ще уча втора магистратура или ще започна докторантура, а сега само бебешкото дупе ме вълнува и ми се иска всеки ден да си го изживея максимално пълно, че толкова бързо минават. Живота е странно нещо

# 241
И нас ни приеха 🫣 беше много неочаквано, и аз мисля да издействам да отложим малко 😁

Аз също не съм толкова пълноценна в работата както преди , но правя каквото мога .Ние сме приети на ясла и сега съм в чуденка …може би януари февруари да я пробвам , а до тогава един два пъти за час да я закарам за да ни се пази мястото .Тя е много социална и много се радва на деца мисля ,че ще и хареса

# 242
Завиждам  на активните мами.Аз ако имам свободно  време го използвам за лежане .Дори не си представям да работя в близките 2-3 години.Физически не бих се справила.Иначе ще кандидатствам за ясла догодина,но шансът ни е е малък. Почти съм сигурна,че няма да ни приемат и ако е така ще тръгне чак на задължителната подготвителна.Преди това може на частна.
Вече не гладя нищо на бебето.Пера по 2 перални на ден и нямам време.Рядко гладя само за да си подредя някои неща,които не нося в гардероба на мен и бебето.

Последна редакция: вт, 06 юни 2023, 09:30 от Edelvais123

# 243
Браво на тези които учат или работят. Аз не мога да смогна дори да изчистя като хората.
Относно стерилизирането- аз стерилизирам шилетата след всяко ползване, играчките ги мия с веро, но онзи ден ми беше “бойното кръщене”. Бяхме в планината и изпуснах лъжицата на Вяра. Измих я само със студена вода и после я полях с гореща, но вътрешно се разтресох.
На ясла и на мен ми се иска да я запиша като стане на година за да се върна на работа, мъжа ми е против та ще видим.

# 244
Аз също мислех да запиша малкия на ясла и да се върна на работа, примерно като стане на годинка. Ами мислех,мислех и не можах да си представя по 6 часа на ден да сме разделени. Ще го пратя на ясла , ама да стане поне на година и 4-5 месеца , ако го приемат разбира се.
Кадерай какво се случва с теб ? Всичко наред ли е? Беше ли вече на преглед?
Тук два пъти в месеца мисля че пускат пробна  сирена и все се пада когато детето спи ,но за мое учудване не се е будил до сега.

# 245
Онзи ден оставих Елена на Леля и за 15 минути че бяхме из градът и трябваше да се отбия до Изи пей за да платя едни сметки върнах се и тя ми каза чее плакала много и аз си поревах съответно сестра ми казва от годинка да я давам на ясла на това дете до скоро както се вика е при мен от раждането върни се на работа работа има и винаги ще има искам да изживея всеки миг пълноценно с детето ми не мога без нея тя е на всякъде с мен та дори да изглежда смешно и в тоалетната не мога и не искам да си оставям детето ми.след това пожела да я оставя тя да я гледа да спи при нея през ноща и на другия ден да ми я върне а да доуточня тя е на баба ми на гости в Враца и и отказах да я вземе защото ще я оставя лесно но знам че точно след час е ревнала пробвала съм да оставям майка ми да я гледа за час ако с баща и някъде сме има ли работа и и ми е звъняла да се прибирам веднага че е ревала много за това и моят мъж казва има време ще работиш сега е най важна дъщеря ни гледай нея после ще работиш искам да съм всеки миг с нея треперех много за това дали ще се появи че една докторка ми постави миналата година задържан аборт и добре че отидох на второ мнение че щях да ида да ме кюртират и цял живот да съжалявам за това имам една загуба на бебе в третия месец от преди две години преживявам я още и за това не искам да я оставям на роднини камоли да тръгне от годинка на ясла и моя мъж все казва за какво бързаш с тази работа това нее нормално да искаш веднага да се върнеш на работа и виждам как дъщеря ми има огромна нужда от мен Ами мами как минава един ваш ден с вашите бебоци и когато татковците са си вкъщи на моята Елена и става мъчно като баща и тръгва за работа и не иска да го пуска да излезе вкопчване в него като я гушка и ми става болно като я гледам как плаче обаче тати трябва да работи

# 246
Аз също работя от вкъщи от първият ден, дет се казва но не се оплаквам. Работим за себе си и няма начин просто. Но не съм била по-щастлива никога. Ние сме без помощници и не веднъж съм казвала, че ако не е ММ сигурно щях да полудея. Последните четири нощи ставам в 4:00ч., защото отново зъбииии и ми писна от тия зъби вече, а детето плаче, боли го. Хапе де що види и нас хапе и скубе и сме оле мале. Нито Панадол, нито Камилия, нито Дентинокс, нито Осадент-нищо не помага. От два дни не се храни добре но то е ясно с тия зъби. Не мисля за ясла за сега но като чета в другата група, дето са няколко месеца преди нас, там направо изнемогват и за някакви депресии говорят, настръхвам. Като се затворим зимата с проходило дете май ще ни се иска да го дадем на първият срещант хахах.

# 247
Момичета и аз не мога пълноценно да се включа в дискусиите, но ви чета постоянно. Уж съм много организиран човек, но напоследък ми е много сложно - да ѝ приготвя храна, да сме навън на въздух, да ошетам и дните отлитат.
И аз като Русинова исках възможно най много домашни неща да давам, защото имаме много зеленчуци, плодове, месо, яйца от близки, но се изкушавам и да купувам пюрета и каши. Много пъти готвя, пасирам, цапам 100 неща и малката изяжда 2 лъжици и започва да плюе и да плаче, при което и на мен ми се плаче. Вече имаме череши, ягоди и мисля поне от черешите да давам да гризка, а за ягодите е супер идея да замразявам.

За яслата още се двоумя. Усещам, че се превръщам в майка-орлица и не знам как ще я давам да я гледа някой. И сега не искам да я оставям на бабите и дядовците, трудно ми е да се разделяме дори за няколко часа, все едно ме е страх да не изпусна нещо с нея. В същото време на моменти не издържам и ми се плаче от това колко сме “вързани” и че не мога да отида никъде сама, тя плаче като я оставя и види, че отивам някъде.
Постоянно гледам, че ще дават постановки или нови филми, концерти и др. и хем много ми се ходи, защото понякога ми липва с ММ да сме си двамата, хем си казвам “друг не може да я приспи, тя ще плаче.. не мога да си оставя бебето и да ходя да си гледам кефа”.
Познати ми казат да се възползвам максимално от бабите и да я свиквам да спи с други хора, но на мен ми се струва много рано и мисля, че тя има нужда от мен постоянно.

# 248
Честно да ви кажа и ние не я даваме никой да я гледа. Ако искам да остана сама баща и я гледа, свекърва ми много се натиска и се сърди чак. Аз не разбирам какъв толкова е проблема,че нямаме нужда някой да я гледа. Тя в количката плаче, сама не заспива, най-често с мен или с баща си в раницата.

Аз напоследък се чувствам нападната, едва ли не съм луда, защото нямам нужда да оставям детето на друг. Как да я оставя като знам, че само я разнасят, говорят и на бе, гледа телевизия.. ми не искам, аз и на моята майка не бих я оставила. Непрекъснато съм в някакъв защитен режим, на мен не ми се струва нормално да си си родител, най-вече майка и да се чудиш на кого да оставиш детето да ти го гледа..

За детска градина не мислим в България, планираме да се преместим в друга държава до края на годината и ще го мислим там като отидем.

Савана вече е опитвала ягода, череша сега им е сезона и не виждам причина да не и предложа, аз предлагам наред плодове и зеленчуци😀 всичко и харесва, всичко взима. Вече доста неща опита, нямам търпение да я сложа в столчето за хранене, тази седмица ще купим и ще я чакаме да се научи да седи.

# 249
И аз обмислям ясла като станат на 1г. И 7 м. Ние сме с предимство в приема. Много искам да се върна на работа от финансова гледна точка, но като знам как се разболяват и колко е трудно с ползването на болничен и като няма кой да ги гледа. Трудно ще е с двамата. Свекърва ми работи още, майка ми е пенсионер, но работи сезонно, но нито едната от тях няма да може да се оправи и с двамата, та ще го мисля по нанатък.
Иначе аз успявам да приготвям домашни пюрета. От няколко дни обаче, понеже ММ ми почна нова работа с нощни смени и дълги км шофиране, гледам още в 8 сутринта да изляза, за да може той да спи, съответно минах повече на готови неща. Прибирам се на обяд да ги нахраня, че голяма мазаница с тези пюрета, а и винаги акат след това. Храня ги, измивам ги и пак излизам. После със следобедната закуска същото упражнение. С домакинството, гледам да  са измити чиниите, да е изпрано, сгънато прането и подредено. Успявам понякога да сготвя, ако не мога, хапваме нещо навън. Най-ми е трудно с миенето на пода, винаги го оставям за накрая и те вече се размрънкват и трябва да изляза, а те вече щъкат с паяка и чорапите им все са мръсни. Ама каквото такова Joy

# 250
Аз нямам шанс да оставя детето на друг , живеем в чужбина и сме си самички , а и аз не искам да го оставям да го гледа друг. Два пъти оставих малкия на свекърва ми за по час и половина и съжелих , така че не мерси. На 1и 4-5-6 месеца вече е друго . Така ще съм си вкъщи още , ако се разболее първите месеци на ясла ще мога да реагирам. Аз също искам максимално да се насладя на майчинството , защото това време не се връща , а и не знам дали ще мога да имам и дали ще искам второ дете. Нооо и мама е човек и си искам малко време само за мен си , тогава или го оставям на ММ когато това е възможно или когато той спи , зарязвам вкъщната работа и релаксирам.
Има ли вече ходили на почивка на море с бебетата? Как се отразява, харесва ли им морската вода , пясъка? И как сте пътували до морето ?

# 251
Ние сме в  на морето , спирахме да яде веднъж и да сменя памперса( беше се наакала) до преди да спрем спеше , после останалия път беше рев , в момента пътуваме обратно към София и засега е мрънкане ще видим дали ще заспи.Иначе и е много добре тук (С.Лозенец) имаме много познати с деца гледа ги радва им се много , на морето и беше адски кеф , но като я оставих на пясъка си похапна , а само за секунди я изтървах от поглед😂 п.С. Първата снимка е физиономията и като видя морето

# 252
Пу пу, IrenB, много е хубава и морето явно й допада! Ние ще сме на морето след седмица на съседното градче, та се надявам да й допадне много. Взех и цели бански за бебе фактор 50, търся и палатка също. Само се чудя какво да нося за готвенето на пюретата.

Редактирам:
Иначе по темата за гледането, при нас таткото не се включва много, притеснява се даже да му я оставя за малко, докато потренирам или изляза на кафе с приятелка. Добре, че майка му идва в града и я гледа по час два през деня, да мога да наваксам задачите или да си свърша нещо. Много съм й благодарна, чувствам се по-пълноценно като имам малко време и за себе си.

Последна редакция: пн, 05 юни 2023, 12:30 от Wanderers

# 253
Мили майчета, оставяйте децата си на роднини и близки приятели поне за малко, но редовно! За тях е добре, особено преди момента със засилването на страха от изоставяне. Прекалената връзка с детето в един момент не е здравословна за тях и за нас. В началото се чувствах гузна като я оставях, за да отида до магазина! Но с времето видях, че се отразява чудесно и на двете ни! Тони не плаче когато излизам от стаята например. Не плаче от чужди хора и др. За ясла и аз не знам кога да в запиша, но вероятно ще я пусна след годинката или когато проходи, защото финансите не ни достигат. Освен това планирам второ бебче догодина 🤪

# 254
Мили майчета, оставяйте децата си на роднини и близки приятели поне за малко, но редовно! За тях е добре, особено преди момента със засилването на страха от изоставяне. Прекалената връзка с детето в един момент не е здравословна за тях и за нас. В началото се чувствах гузна като я оставях, за да отида до магазина! Но с времето видях, че се отразява чудесно и на двете ни! Тони не плаче когато излизам от стаята например. Не плаче от чужди хора и др. За ясла и аз не знам кога да в запиша, но вероятно ще я пусна след годинката или когато проходи, защото финансите не ни достигат. Освен това планирам второ бебче догодина 🤪
от раждането майка ми е с Елена оставяла съм я и за по три часа и повече при нея е реве си като ни няма с баща и и няма укротяване всичко си е до детето

Общи условия

Активация на акаунт