ДЕКЕМВРИЙчето расте, скоро зъбче ще се подаде -- тема 4

• 20 106
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
Айде сега, аз като не успявам чисто физически защото имам само две ръце, а три бебета и ми се налага чужда помощ, лоша майка ли съм 😅 Съвсем в реда на нещата е всеки да си гледа детето както иска и както може. Нека не позволяваме на прекрасната ни общтност тук да се разпокъсва, винаги е кипяло от позитивна енергия и взаимопомощ , нека си остане така. Прекрасен, усмихнат и позитивен ден на всички ♥️

# 271
На мен са ми писали само по разни по-лични неща мами за раждането или проблем с бебето.Аз винаги отговарям ,че даже задълбочено.Но да се нападаме е излишно. Който и както иска да си гледа детето.
Вяра,ако решиш се върни в януарската група.Мисля ,че беше януарче твоето бебче.

Аз с удоволствие  бих оставила бебето някоя друга нощ на някой,но нямам никой близък .Бит се опънала на дивана да погледам филми спокойно,да си легна късно и  да си поспя нормално.Какви мечти...🤣 Понякога ми е толкова трудно,че си рева да ми олекне.Приемат ли бебето на ясла ще си го  пусна,но шансът ни е минимален.Иначе ще  търся други варианти,че вкъщи няма как.
А пък за работа ще го мисля след третата около четвъртата годинка.Тогава би трябвало да боледуват по-рядко и да са свикнали с граднските сополи...

# 272
  • София
Мами, чета, когато смогвам. Рядко пиша, но реших да се включа по повод нападките към част от потребителките в темата. Недопустимо е да се пишат на лично обиди и да се нападат майки, че били лоши такива. Психиката на една жена в момента е много чувствителна и е възможно някой сериозно да се разстрои от такива коментари. Голяма част от пишещите сме заедно още от първите теми за бременността и знаем историите на голяма част от пишещите тук.

Моля да се спазва добрият тон от новите потребители в темата и да не се пишат съобщения на лично с цел да се уязви конретния потребител!

Последна редакция: вт, 06 юни 2023, 10:47 от Илития

# 273
  • София
Опасявам се, че молбите ни няма да бъдат прочетени. Дано греша.

# 274
  • София
Опасявам се, че молбите ни няма да бъдат прочетени. Дано греша.

Ако, не ще се оплачем на модератор и ще разчитаме той да се справи с проблема Simple Smile.

# 275
На мен са ми писали само по разни по-лични неща мами за раждането или проблем с бебето.Аз винаги отговарям ,че даже задълбочено.Но да се нападаме е излишно. Който и както иска да си гледа детето.
Вяра,ако решиш се върни в януарската група.Мисля ,че беше януарче твоето бебче.

Аз с удоволствие  бих оставила бебето някоя друга нощ на някой,но нямам никой близък .Бит се опънала на дивана да погледам филми спокойно,да си легна късно и  да си поспя нормално.Какви мечти...🤣 Понякога ми е толкова трудно,че си рева да ми олекне.Приемат ли бебето на ясла ще си го  пусна,но шансът ни е минимален.Иначе ще  търся други варианти,че вкъщи няма как.
А пък за работа ще го мисля след третата около четвъртата годинка.Тогава би трябвало да боледуват по-рядко и да са свикнали с граднските сополи...
моята Елена е с термин за 16 януари но се роди на 30 декември и предпочитам на лично да пиша но благодаря за приема и топлото отношение бъдете здрави и да доуточня не съм искала никой от тук присъстващите да обидя извинете ме моля благодаря за съветите и за милите думи но все съм свикнала на лично съобщение да пиша извинявам се отново

# 276
Доверие трудно се гради, за да оставиш собственото си дете на някого трябва да му имаш доверие. Не смятам че е редно да да се напада. Различни хора сме все пак, различно мислене, различен поглед над живота ☺️
Това мога да кажа че е най-хубавата група. Въпреки че не пиша често, всеки ден почти ви чета и много се радвам, че успяхме да изградим една малка групичка с много разбиране и помагане в нея. Благодаря на всички майки за споделянето на опит и мнение ❤️

Редактиране: Искам да споделя с вас чая на sleeper за зъби.. Билял 2 седмици всяка вечер мрънкаше/плачеше след 3 часа и така през 30 мин-1 час до сутринта.. Взимахме го при нас след 3 часа, за да мога да го успокоявам и да заспи по-бързо. Вече 3 дни давам чая и спи спокойно, по много и в собственото си легло. Отново става хапва и си заспива без проблем 😊

Последна редакция: вт, 06 юни 2023, 12:00 от Miriamm

# 277
Мами, и на мен ми подейства надъхващо да прочета, че оставяте бебоците си на близки. Наистина ще започна да го правя, когато бабите имат възможност и не както досега да седя с тях докато се радват на бебка, а да излизам някъде като дойдат. Усещам се много напрегната от тези 24/7 залепена за нея и си признавам, че понякога се ядосвам на бебчето въпреки, че знам, че то не е виновно, че плаче или е кисело.

# 278
Miriamm за ето този чай ли говориш 🤔 https://366.bg/product/sleeper-baby-teething-tea-bebeshki-chai-p … eshti-zubki-100-g ? И ние се будим на всеки 40-50 минути с писък 😕 много е жална..

Доверие трудно се гради, за да оставиш собственото си дете на някого трябва да му имаш доверие. Не смятам че е редно да да се напада. Различни хора сме все пак, различно мислене, различен поглед над живота ☺
Това мога да кажа че е най-хубавата група. Въпреки че не пиша често, всеки ден почти ви чета и много се радвам, че успяхме да изградим една малка групичка с много разбиране и помагане в нея. Благодаря на всички майки за споделянето на опит и мнение ❤

Редактиране: Искам да споделя с вас чая на sleeper за зъби.. Билял 2 седмици всяка вечер мрънкаше/плачеше след 3 часа и така през 30 мин-1 час до сутринта.. Взимахме го при нас след 3 часа, за да мога да го успокоявам и да заспи по-бързо. Вече 3 дни давам чая и спи спокойно, по много и в собственото си легло. Отново става хапва и си заспива без проблем 😊

# 279
Дадох на малкия авокадо , но явно беше доста меко и нищо не успя да изяде. Беше много смешен , защото супер внимателно го поднася към устата си и точно преди да го лапне ,то се разпада в ръцете му и тупва на таблата. След няколко опита се изнерви ,започна да блъска по табличната , накрая се размрънка и приключихме.
Идвам пак с въпрос. Имам 70-100мл коластра във фризера. Малкия категорично отказва шише , но пък вчера доста му хареса банана. Дали мога някак да направя шейк и да му дам , но се чудя с какво. Лошото е че като размръзя целия пакет , трябва веднага да го консумира , а не да замръзя останалата част. А 70-100мл не са малко и не върви сякаш с лъжица да давам. От чашката си пие , но максимум 20-30мл и то само вода, кърма отказва да пие от нея. Ще станат 6 месеца откакто съм я замразила , така че трябва бързо да намеря решение и да давам. То се е видяло че с останалата кърма нямам какво много да направя ама поне коластрата да не замине зян . Давайте идеи.

# 280
Да се включа и аз по няколко теми.
Първо съм изумена, че на лично съобщение се напада някой,че си оставя бебето и всъщност, че изобщо се напада. Бебетата са си наши, всяка ще го гледа според нейните разбирания. Аз например освен на майка ми за по няколко часа не съм оставяла Томас на друг, на този етап не си и представям, камо ли да спи някъде,НО не отричам и не смятам,че тези които го правят са лоши родители. Чувам съвети от близки и познати как един ден ще съжалявам, че е все с нас и може и да са прави времето ще покаже.
Не разбрах кой е потребителя писал на лично, но да не го прави повече, моля!

Ние днес бяхме на консултация и ни дадоха зелена светлина за въвеждане на глутен и мляко постепенно естествено.  Ще видим кожа ще се престраша Simple Smile
Давам следобед плодове,но не са много засищащи.

# 281
Кестенче, не може ли с нож да отрежеш парчета от коластрата, да стане като кубчета и да ги дадеш като близалка? Друг вариант е да направиш каша, или направо като се размрази да я дадеш с чаша. Някъде слещнах, че може и до 8м във фризер да се задържи, но не съм сигурна.
При нас на върви метоза ЗВБ, всечко друго слага в устата, само храна не! До сега и ябълка прясна съм давала, и банан, и зеленчуци... пипа ги, но не ги пробва, чака аз да й ги дам.

# 282
Хайде малко да се разведрим🤣Аз съм така цял ден и като заспи пак така🤣🤣🤣

Последна редакция: вт, 06 юни 2023, 17:01 от IRusinova

# 283
Здравейте момчета, не съм писала отдавна в темата , но ви чета редовно.
Напълно ви подкрепям момичета , че никой няма право да обижда тук!
Всеки който си позволи такова нещо , предлагам да го игнорираме и докладваме на модератор!
Тук не е място за караници и обиди!
Тук сме се събрали добри майки да си обменяме опит и информация!
Вяра ако искаш напиши името на човека който ти написа грубото писмо, това ще му е като публично порицание.

И сега по темата за бебоците , момичета според вас по колко вода трябва да пият бебоците ни, защото моята бебка пие много вода и се притеснявам , на ден изпива около 80 мл? От две седмици започна да се буди нощем на по 1,5-2ч да си цокне малко кърма и заспива , тя буквално цоква 2-3 минутки и заспива. Нямаме още зъби.Мъчих се с вода , давах и вода но тя разбира че не е гърдата и започва да хленчи, незнам как ще я отбивам .
Утре мисля да и дам череша в един голям дупчест биберон Joy някой давал ли е ?
Кайсия и праскова съм и давала - пюрета на Хип ,много и харесаха и нямаше никакви реакции. Банан педито ми каза да и дам към 7-8 месец? Но мисля и банан да и дам след черешата хич няма да я слушам Blush . Вие как правите банана?
Ползвате ли за количките - подложка против изпотяване? Ние купихме една на Лорели от едната страна е хавлиена а от другата като " вафлена" кърпа, но ни се струва че не е това което искаме . Ако някой има може ли да качи някоя снимка да видя как изглежда.
Стана малко дългичко Blush
Хубава вечер!

# 284
Преди една седмица сменях телефоните с ММ и се оказа че откакто малкия се родил има 8000 снимки САМО които аз съм снимала. Joy
Банан дадох на парче , но хич не успяваше да го хване и да го поднесе към устата си , аз му придържах. Мисля си че усеща че леко съм напрегната за това не е много ентусиазиран.
Питах ММ каза че ще успее да отреже коластрата поне на половина. Ще я размразя и ще видя каша или с банан ще му я дам.

Общи условия

Активация на акаунт