ДЕКЕМВРИЙчето расте, скоро зъбче ще се подаде -- тема 4

• 20 076
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
Iren много е готина ♥️
Ние ще ходим на балкан края на месец юли,но Томас е с нас😁 Аз явно не съм се уморила още,нямам нужда от почивка, а и моя мъж и той вика а не си представям да сме без него 🤣

# 511
  • София
Ние сме на климатици и отдавна работи в спалнята през нощта, защото е южна и много топла. Поддържаме до 24 нощем, а вече и през деня работят навсякъде на слаб режим. Та у нас е добре, навън в жегата с количка - не толкова 😁 Почнахме да търсим по-ранни и късни излизания.

Бънджи и паяк ортопедът каза, че не препоръчва. Не съм питала защо, понеже съм чувала всички изброени от вас причини.

Уолкър ще вземем, но има време. Надявам се да пролази първо 😊

# 512
Ами то и аз съм навсякъде с нея , но си признавам чувствам се уморена особено от вече едномесечното неспане от зъбки.Може би и годинките при мен са от значение все пак са си 37 😂

# 513
Ние уикенда обмисляме да слезем до Гърция. Отсега ме побиват тръпки как ще е с 2 деца и колко багаж ще помъкна. А за морето отделно басейнче взимате ли? Не съм била с бебе на море, каката я заведохме на 1.5г за първи път, но тя направо в морето  се къпеше..
 Няма как да оставим малката, защото я кърмя, така че ще сме с нея това лято навсякъде. Няма да има почивка за мен.

# 514
И аз бих го оставила на баба и дядо ☺️ Може би и аз защото съм на 38 😏
Да знаете от мен, че умората често не се чувства от адреналина, кортизола и всичките там стрес- хормони. Когато бебето ми беше болно на 8 седмици и бяхме и в болница, се бях уловила, че не бях спала 40 часа и не чувствах грам умора!!! И така докато не те събори напълно ( и това съм преживяла). Така, че моето мнение е- правете си превантивни почивки, когато можете.
Ние утре с мъжа ми ще бъдем ден по магазини и ресторанти, а бебчо е в командировка при баба и дядо 🥰

# 515
Aз също съм на 37. Умората е нечовешка, но не е от годинките, а от тези двамата и въпреки това оцелявам. Не знам как да си правя почивки, като няма кой да ми помага. Винаги, докато реша да се изпъна дори и без да спя, а просто така да си цъкам на телефончето все единия се буди. За почивка не мога и да си мисля. Добре, че сме на морето, ама така и не сме ги завели още. Grinning
Евентуално на есен на планина, вече ще са по очовечени.

# 516
Aз също съм на 37. Умората е нечовешка, но не е от годинките, а от тези двамата и въпреки това оцелявам. Не знам как да си правя почивки, като няма кой да ми помага. Винаги, докато реша да се изпъна дори и без да спя, а просто така да си цъкам на телефончето все единия се буди. За почивка не мога и да си мисля. Добре, че сме на морето, ама така и не сме ги завели още. Grinning

Веси,ако знаеш колко много цял живот съм мечтала да имам близнаци! Обаче!!!! Откакто го имам това бебе, всеки ден се чудя как родителите на близнаците са ги отгледали...кураж🍀 Мъжът ми се одумва и за следващо дете, боже, вижда ми се нехуманно ☺️
Аз доскоро нямах също никаква помощ. Едва откакто почнах да работя го даваме за ден на баба и дядо, просто защото няма друга опция. Иначе се редуваме с мъжа ми, но той го гледа само един пълен ден, тъй като аз съм присъствено, а той в момента е и с повече работа. Малкият поне спи по- добре, иначе няколко пъти почти заспах в колата ( шофирам по 50 км в посока, едната вечер като се прибирах минах през дупка на магистралата и ръцете ми се свлякоха от волана😔)..
Но веднъж в месеца имаме ден за нас с мъжа ми Simple Smile Задължително!
На море ще идваме за 5 дена в България. Баба ми е на 90г, за съжаление и откриха рак на гърдата, уж ще я оперират и има голяма надежда, че ще се възстанови, но има слабо сърце...искам да види бебето преди операцията..

# 517

Веси,ако знаеш колко много цял живот съм мечтала да имам близнаци! Обаче!!!! Откакто го имам това бебе, всеки ден се чудя как родителите на близнаците са ги отгледали...кураж🍀 Мъжът ми се одумва и за следващо дете, боже, вижда ми се нехуманно ☺️
Аз доскоро нямах също никаква помощ. Едва откакто почнах да работя го даваме за ден на баба и дядо, просто защото няма друга опция. Иначе се редуваме с мъжа ми, но той го гледа само един пълен ден, тъй като аз съм присъствено, а той в момента е и с повече работа. Малкият поне спи по- добре, иначе няколко пъти почти заспах в колата ( шофирам по 50 км в посока, едната вечер като се прибирах минах през дупка на магистралата и ръцете ми се свлякоха от волана😔)..
Но веднъж в месеца имаме ден за нас с мъжа ми Simple Smile Задължително!
На море ще идваме за 5 дена в България. Баба ми е на 90г, за съжаление и откриха рак на гърдата, уж ще я оперират и има голяма надежда, че ще се възстанови, но има слабо сърце...искам да види бебето преди операцията..

Моята баба не успя да види внуци от мен, а така мечтаеше. Все казваше, айде поне едничко, а сега Господ ми дадр 2. Дано гледа някъде отгоре и се радва.
И на мен ми се иска с мъжа ми да имаме една вечер е така да излезем на вечеря без децата, ама няма да ни огрее скоро. Направих си устата пред свекито, а тя ми вика чак след като проходят, че сама няма да се оправи и я разбирам жената с 2 е по-трудно.

# 518
Момичета, май всички не сме на по 20🤣 и аз съм на 33, след месец на 34...
За почивката съм съгласна,че адреналина оказва влияние, но и Томас е сравнително кротък първо,второ като съм го оставяла да чистя постоянно го мисля и се притеснявам и да ви кажа се натоварвам повече. Хем го оставям на мама,имам и пълно доверие и тя ме пита за всичко, ама не знам...не съм редовна 😅

# 519
Тука, Кадерайчето е най-млада 😀😀 аз съм на 27 с първо дете. Аз не знам какво стана с моята Тонка, буди се в 4ч и почва да реве, не заспива 🤷♀ педиатърката казва че е от зъби, аз не мисля така. Просто както спи и почва да реве рязко 😀 направо ми идва да я гръмна 😅

# 520
Блонди, имаш ли Дентинокс гелче? Ако имаш, когато се събуди с рев, намажи я, ако спре да плаче и се укроти за повече от 5-10мин, значи са зъби. Ако е емоционално състояние(обикновено сънуват), гелчето не помага -млъкват за минутка и пак се почва.
Аз да върна темата за храненето - по колко банан изяждат бебоците ви? 1/4, 1/3, 1/2, цял(за цял е рано де, но да си питам)? А по колко други пресни плодове?  Емили не харесва в кашата да има плод, но така й давам да си гризка- ето днес, например, й дадох 2-3 черешки, пресни, без обелките. За повече не смея. Плодово пюре е яла само ябълка и слива. Предпочитам суровички да си ги яде, но количеството ме притеснява.

# 521
Банан давам половин с авокадо като следобедна закуска. Слагала съм в каша четвърт банан. Зависи. Черешките в биберон с по-широки дупки ли сложи или просто така?
Блонди, имаш ли Дентинокс гелче? Ако имаш, когато се събуди с рев, намажи я, ако спре да плаче и се укроти за повече от 5-10мин, значи са зъби. Ако е емоционално състояние(обикновено сънуват), гелчето не помага -млъкват за минутка и пак се почва.
Аз да върна темата за храненето - по колко банан изяждат бебоците ви? 1/4, 1/3, 1/2, цял(за цял е рано де, но да си питам)? А по колко други пресни плодове?  Емили не харесва в кашата да има плод, но така й давам да си гризка- ето днес, например, й дадох 2-3 черешки, пресни, без обелките. За повече не смея. Плодово пюре е яла само ябълка и слива. Предпочитам суровички да си ги яде, но количеството ме притеснява.

# 522
Отрязах през средата, махнах костилката, прегледах я за гости, обелих я и в чинийка. Така 4-5черешки. Дадох й да си вземе, но тя само ги мачка, а ако случайно вземе в ръка, я държи  и не се и замисля да я пробва. Иначе яде всичко що не е храна. Та, аз й давах да си гризка тя. Ако отхапе по-голямо парченце, го изплюва веднага, само мъничките ги дъвче. И така изяде 3-4половинки, а другите за мама 🤭

# 523
Здравейте момичета! Толкова отдавна не съм писала! Едва смогнах да прочета коментарите!
Ще започна първо със спането- Мария спи 2 до 3 пъти, зависи в колко стане. Става в 6,7 заспива към 9,10 и спи около 1и половина, втората дрямка е към 13,14ч и спи по 2,2:30 и третата към 18ч но тя е кратка мах 30мин. Това е единия ,а другият е ако стане след 8 и 30 заспива към 10 и нещо спи около 2 часа. После заспива към 15ч пак спи около 2,2:30 и после идва вечерния. Баня в 20:30,21 ч и заспива между 21:30-22ч.
Тааака- захранването ами върви добре,още не съм вкарала жълтък ( мисля утре) и месо.  Следва сирене, глутен но това ще е някъде към 8мия месец. Иначе обича да си похапва, лакома е. Колко изяжда като грамаж незнам,не меря примерно около 180-190гр.
Аз не въвеждам едно нещо по няколко дни,всеки ден вкарвам нещо ново. Имаме заместен обяд,сега искам да заместя и СЗ.
Останалото хранене е на кърма.
За зъбките и ние на моменти сме кисели,ядем яростно играчки,но все още нищо.
За проходилка и бънджи- аз я слагам но много бързо и омръзва.
И двамата ми сина са били в проходилка и никога не са ходили на пръсти и проходиха нормално на годинка.
Да годините си оказват влияние и аз съм на 34 ,да с три съм но напрежението и натоварването е тройно едното ученик,другото е в детската градина  и бебе. Всяко е със своите нужди. Но когато се мобилизираш всичко се получава.
Ето,с три пък имам елементарен въпрос.  Дадох бананова каша съдържаща оризово брашно това означава ли че мога да дам ориз без да го въвеждам?
Момичета които кърмите как се справяте с никотиновия глад? Напоследък много ми се пуши. Какво мислите за айкоса?
Имах този проблем преди известно време и сега пак. Оф.
Ох много дълго стана извинявам се.
Черпим ви с една лимонка,която на 20.06 стана на цели 7 месеца

Забравих да вметна, че и ние минахме прегледите за 6м . Кръв и урина добри. За нефролога, понеже имаме хемангиом, имахме преглед при доктор Масларска в Токуда и тя направо ни направи и коремния ехограф бяхме на почти 6 месеца.  Всичко беше наред дори и фонтанелата ни гледа с ехограф много съм доволна!

Последна редакция: чт, 22 юни 2023, 23:55 от Зорница Аврамова

# 524
Блонди и аз съм на 27 , ние с теб хем и двете Силистренки хем наборки Grinning
Аз пак се обърках с този сън. Преди седмица увеличих интервалите и спа по 2 пъти на ден. Първите дни беше супер , не се е будил вечерта , рано си ляга между 19:30-20:00. От 2-3 дни пак започна да се буди по 100пъти ,на  втора дрямка се събужда до 30-40 минути и трудно доприспивам , ето вчера не успях за това направи и трета дрямка. Снощи не се е будил , сега не знам дали да продължа с 3 дремки или да пробвам пак с две. Интервалите спокойно си ги издържа до 3часа , последната 3,5. Искам да я махна тази трета дрямка , защото иначе вечерното лягане става след 21 часа , а така ми е хубаво да си ляга в 20:00 макс.
За почивката , аз не мога да си представя да не дойде малкия с нас , той така ще се кефи на морето. Ако си бягаме в България бих искала една седмица на море с детето и примерно 1-2 дни само с ММ , но да ходя и без това веднъж в годината на море и да е без детето , абсурд. Няма значение кой ще го гледа , аз няма да съм окей. Той във ваната пощурява , плацика се , смее се , в морето предполагам че ще му хареса много.
Банан давам на око, някъде половин банан , ако е каша се изяжда , ако му дам в ръка да гризка , половината е на пода. Череша не съм давала още , но динята я омита за отрицателно време , вчера изяде 2 парчета и се разплака за още. Като един истински силистренец , кайсията му е фаворит , лошото е че тук не са толкова вкусни . Кашата я правя с АМ на Холе с козе мляко и го харесва , Аптамила само като го помирише и стиска устни. По колко вода пият вашите бебоци ? В тази жега ми се иска да пие повечко , но до сега макс 50мл е пил за целия ден , може ли да е защото започна през деня да суче повече?

Общи условия

Активация на акаунт