ДЕКЕМВРИЙчето расте, скоро зъбче ще се подаде -- тема 4

• 20 085
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
Не знам, с тези новите начини на гледане на бебета вече почнах да се напрягам и гледам да не чета много. Глутени, глупости. По една седмица, пък не знам си колко почивка.... то луда работа  Яйцето да се варяло 13 Мин, що ако е 8 какво ще им стане? Едно време кой ти е гледал такива неща. Овесени ядки, ръжени ядки, спелта..., ама като си прочел веднъж, че трябва да е така и гледаш да спазваш.
 Аз моите ги слагам и на бънджи и на паяк и то доста отдавна. Паяка направо го пръскат. Ходят из целия апартамент. Въртят се, вземат завоите, като се заклещят някъде се ядосват. Ортопеда ми каза, чак след 8ми месец. Вижда ми се доста късно и изобщо не съм спазвала препоръките му.
Сега си гледам снимките сложила съм ги на 13 май за първи път. Били за на 6 месеца и 3 дни.

Последна редакция: ср, 21 юни 2023, 21:35 от Vesito0o

# 496
Аз за проходилка и бънджи знам, че не е хубаво повече от 15-20минути, защото опората на тялото не е правилна. Понякога дори водело до отложено прохождане или на пръсти. Като цяло аз гледам да си сверявам информацията на български и на английски, често се разминават препоръките. За мен ако имаш място къде да държиш всички глупости ( люлки шезлонги проходилки и тн) няма лошо да ги имаш стига да се изпозлват с мярка. Ако имаше къде бих взела проходилка, дори за пустите 15 минути, Савана не иска да седи много много в шезлонга, много е бърза вече почти пълзи и няма спирка.

Прави ми впечатление за захранването специално,че тук в бг става по-бавно. Американците примерно много бързо предлагат всичко, даже нови неща по 2-3 на куп. Яйцето белтък жълтък всичко, хич не се бавят, глутен, алергени, фъстъчено масло..

# 497
Мириам, същата ситуация и тук...
Опитвам се да поддържам баланс. Къпането всеки ден тотално го отрекох, но да давам ягоди на 4 месеца ми дойде в повече...🤨
За проходилките съм чувала от приятелки от години, че не са добри и бях много изненадана. Имам и такива, които са ползвали и после децата им с месеци стъпваха на пръсти. Пак се научиха да ходят Simple Smile Все пак си остава голямо удобство за родителите

# 498
Да разсеям малко темата със захранването 😁. Как охлаждате жилищата си в тези жеги или как мислите да охлаждат по-нататък?  Имаме малки спорове вкъщи дали да се пускат климатиците в присъствието на детето. Как процедирате вие? Ако сте с климатици допускате ли детето, на колко градуса ги държите? Като цяло всякаква информация ще ми е полезна 😊

# 499
И на климатик седи и бънджи има а от днес и паяк
На климатик и вкъщи и в колата и в офиса от около 2-3 седмици ( почнахме първо на морето да пускаме климатика то се не издържаше от жега), бънджи от 3 седмици -беше на 6 месеца без 4 дена веднага почна да скача на секундата нямаше нужда да разбира как се ползва 😂, паяка днес -никакъв интерес седи и си играе въобше никакви наченки да движи с него

# 500
При нас беше ужасна жега последния месец...вътре е 28, но беше стигало и до 32...
Нямаме климатик, понеже по принцип летата тук не са горещи. Беше ад, бебето се изриваше, не спеше, кисело...
Главно го държахме в градината Simple Smile Сега си ходи само по памперс и отказва дрехи. През зимата го калявахме и живеехме на 18-19 ( такива са препоръките тук), лятото страдаме..

# 501
Климатик в колата ползваме отдавна. Вкъщи днес измих филтрите и го подготвих за ползване, че го ползваме предимно лятото за охлаждане. Днес милата усети за първи път какво е да ти е горещо, но трябва да свиква, че при нас лятото е над 40°. Проходилка няма да ползвам, каката имаше, не се разбраха с нея и я подарих(добре и направих). На 11м.направи първите крачки, на 12 вече ходеше стабилно-нито рано, нито късно. Племенникът ми от 4м.беше на проходилка- не си спомням кога проходи, но и до ден днешен(9г.) ходи САМО на пръсти, все едно пружинира като върви. Дали е от паяка, или не, не знам, но не изгарям от желание да ползвам. Нека си лази където реши, има време кога да прохожда.

# 502
За проходилките идеята е, че децата започват да стъпват на пръсти, тежестта изцяло пада върху седалката и забавя естествените процеси. Препоръчва се след 8ми месец, защото тогава децата са с по-дълги крачета и ще могат да стъпват и на цяло стъпало. Емииии утре ни пристига първото бънджи, защото вече не се издържа, имам едно което постоянно се катери по мен и иска да скача, няма да го спирам 😅

# 503
Относно климатиците. Ние пускаме и в колата и в апартамента, но от другата стая. Говорих и с лекарката и тя каза да пускаме, особено за колата каза много по-добре климатик, отколкото прозорци
Аз за паяк и подобни не съм ок и не мисля да слагам. За бънджито мислех за по 10 мин да пробвам, защото една приятелка искаше да ми даде ,но то е огромно и се отказах.
За захранването аз съм смела също, чак прекалено по книга да гледам не ми е ок, но и Томас не е правил реакции пу пу.

# 504
Не ми говорете за жега. Днес вкъщи беше 29-30 градуса , малкия мрази да му е топло и е по памперс, често и без него , нямаме климатик , защото тук не се използват. Аз задължително трябва да си пусна изследвания за щитовидната жлеза , не пия от доста време лекарствата си защото незнам каква доза трябва да приемам ( с хиперфункция съм). Потя се страшно много и съм супер изнервена почти постоянно , а реално няма причина да се чувствам така всичко си ми е наред.
Бънджета, проходилки и подобни нямам и не мисля за взимам , бебето расте на пода , имам Уолкър ама за него има страшно много време.

# 505
Някой вече ходил на море с бебе? Как мина? На какво наблягахте? Ние ще пътуваме на 26 за три нощувки, обаче ММ казва да я оставим аз не искам да я оставим.... Нз той искал да си почине , а с дете почивката му щяла да бъде трудна и аз нямало да си почина. Според вас да я оставим ли на бабата ,имам и пълно доверие и знам че ще я гледа идеално. Но три дена без нея са много за мен. Дали е толкова трудно на море с бебе? Приемам всякакви съвети

# 506
  • Вестерос
И аз бях чела, че бънджитата са лоша идея..както и проходилките...
На самите сайтове в описанието пише, не повече от 15 минути на ден 🙄 струва ли си за толкова...
Тифани, какъв рочно е твоят уолкър, може ли линк?
Tова купихме.
https://www.baby.bg/product/kikka-boo-walk-n-learn-313426/

Михаела, пускаме през деня климатика в хола. Под 26 иначе не пада в спалнята. Така става 25 и може да спи там през деня. В спалнята не го пускаме. Настроен е на 26 в хола. Привечер спираме и проветряваме. Апартаментът ни е много топъл и иначе ще е ад.

# 507
Кестенче и аз се потя много особено от врата на горе. Много е неприятно и се случва от най-малкото, дори и да не ми е много жега. Доста е дискомфортно. Но аз си пия хапчетата не съм ги спирала и пак...

# 508
При мен само Фтщ е извън норма,но явно е от другот .Нощно време става направо локва под мен.Цялото тяло ми се поти.Мислех,че от раждането,ама минаха бая месеци вече ..

Ние имаме бънджи,но не седи много.
Иначе въбоще не може да седи даже и с  упора търси къде до прилегне и почва да реве.Чак ми е притеснено,че е време ,а не може.
Веси,браво на малките.Как бързо са се нучили да щъкат с проходилките.

# 509
Ние всяка седмица сме по 3-4 дни в с.Лозенец на морето наистина не е баш почивка но тя така се радва на морето 🫠🫠🫠 А да я оставиш хич
Не се притеснявай🙃Ние вчера се върнахме от Лозенец и днес заминаваме за Гърция на сватба ами ще я оставя за 3 дена и аз отново Simple Smile , много мислехме дали да я взимаме с нас но аз настоях да остане защото имам нужда от почивка .На морето на нищо не наблягаме , всичко си е както тук , спираме по пътя веднъж или два пъти като плаче за смяна на памперс и храна , там програмата е : сутрин става разхождам кучетата пие мляко после малко плаж до към 10-10:30 после сме вкъщи много е жега после отиваме на обяд после спи вкъщи става игра следобяд към 5:30-6 пак плаж към 7 я прибирам рахождам кучетата и към 8 или аз или баща и я изкараме на детските площадки другия като се оправи се присъединява и към 9 сядаме да вечеряме тя хапва и заспива в ресторанта и като се приберем я местим
Някой вече ходил на море с бебе? Как мина? На какво наблягахте? Ние ще пътуваме на 26 за три нощувки, обаче ММ казва да я оставим аз не искам да я оставим.... Нз той искал да си почине , а с дете почивката му щяла да бъде трудна и аз нямало да си почина. Според вас да я оставим ли на бабата ,имам и пълно доверие и знам че ще я гледа идеално. Но три дена без нея са много за мен. Дали е толкова трудно на море с бебе? Приемам всякакви съвети

Последна редакция: чт, 22 юни 2023, 09:09 от IrenB

Общи условия

Активация на акаунт