ДЕКЕМВРИЙчето расте, скоро зъбче ще се подаде -- тема 4

• 20 054
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Момичета въпрос.  Искам да дам за СЗ АМ с бисквити бебелан,но не ми е ясно как. Т.е като пропорции. Той сега яде 160 вода с 5л и малко,  пак толкова ли да сложа и да добавя бисквити или как? И тези бисквити топящи ли са знаете ли? Нагласила съм си шише с широка дупка,но ще стане ли...?

# 571
Аз вече съм заместила три хранения но на обяд след пюрето все още предлагам мляко. И смятам още дълго време така да правя с цел да не се запича и обезводнява. Гледам да пие мляко три пъти, сутрин, обед и вечер, с цел набавяне на течности. Иначе закуската към 9:00ч. я заместих и давам овесени ядки или елда или макарони, попара правих но не му хареса но то и няма как, защото никъде не добавям захар, а само някоя бисквита за подслаждане. Пие чай задължително след закуската и след СЗ, пак с цел течност. СЗ пак давам или от сутрешното ако е останало или кисел или плодово пюре с бисквити(домашно, разбира се). Вече въведох прясното мляко, така че сега може елда с мляко и бисквити, каквото е и днес менюто ни или кисело мляко с пловодо пюре и бисквита. От следващия месец ще почвам да правя соленки, палачинки, мъфини, запеканки някакви.
Стели, аз поръчах на Плазмон натрошени бисквити и аз се чудя как ще се дават но в млякото няма да ги слагам да ги пие. Не ти трябва това, слагай да ги яде в пюре или кисело мляко. Да въртят езика и да се учат да говорят. Файда от тия биби и шишите няма. Но всеки си знае детето де.

# 572
Altaya, имаш предвид, че целият месец докато се въвежда глутен не се дава нищо ново ли? Аз това не съм го разбрала… нашият педиатър е ларж и като го попитах дали да вкарвам глутен (беше на 7м без няколко дни) и той ми вика “е ти какво чакаш? Започвай кус кус, попара, сирене за закуска”. Аз все пак реших да го вкарам постепенно и тази седмица към кашата от елда добавям и овесена. Но паралелно давам някои нови плодове или зеленчуци.

# 573
Ваня, ще те послушам за млякото с бисквити  Simple Smile аз също искам да пие течности,обаче много ме е страх да не се задави. Какъв чай даваш и с какво? Направо когато пие вода и съм на тръни,  имам чувството, че сама го предизвиквам. Може би понеже се давеше доста като съвсем малко  бебе ...
Аз чак толкова няма съм стриктна за глутена-цял месец нищо ново много дълго ми се струва. Вече дадох овесена каша и спелта😁

# 574
Смених всички биби с номер Л  и се дави леко но пък не се напряга да цока толко иначе чак се изпотяваше, като цокаше с М размер. "Лека нощ" давам онзи на Блевит Л с лайката. Той само него харесва и тъкмо покрай зъбите малко лайка не е излишна.
Който даваше Слънчо каша да прочете в новините. Оловото било над нормата и я изтеглят от пазара. Давайте си истинска храна ей.

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 16:18 от IRusinova

# 575
Flame, по принцип, да. Следи се за реакция, защото е с натрупване. Ако междувременно се даде друго и получи реакция, да не се чудиш от какво е. Но за каката май не го спазвах. Дадох овес, после направо коричката хляб и беше готова... Сега уж ще давам "по учебник", ама силно се съмнявам, че ще успея.

Не съм разбрала за кашите на Слънчо, взела съм био елда и давам от нея...и тя ли попада в това число ?

# 576
Струва ми се рано за сирене и попара,но сигурно и това ще стане до 8ми месец.Просто без зъби май не е удобно.Купип бисквити ,сложих в млякото и те не се разтварят въобще.🤣 Плазмон  с глутен .Ужасно твърди са,явно нещо бъркам.
Имам и безглутенови на прах,та тях ще си давам  явно.

# 577
Зъбите не са проблем. Бабите са без зъби, пък предимно попари ядат 🤭. Емили си гризка и дъвчи без проблем. Всеки ден й давам парче краставичка, откъсва си парчета, дъвчи си, ако успее да го сдъвчи, го гълта, ако не-изплюва. Плодовете яде сурови на парченце, не съм правила плодови пюрета. Довечера ще правим месо на скарата, има предвидена пържолка и за нея, от която ще има 1-2 резънчета за нея, докато вечеряме, да си гризка, защото вече разбира какво се случва.

# 578
Мами,трябва ли да се замени едното хранене за да се започне другото?

# 579
Стели, аз бях взела бисквити на Плазмон. Пробвах да ги разтварям в млякото. Пълен майтап. Ще затлачат бибероните и се отказах. Натрошавам си ги и ги давам към кашата и с плодово пюре.
Не знам с този глутен големи схеми на вкарване. Аз съм дала досега овес и ръж по една седмица. От днес давам ечемик . Паралелно обаче съм вкарвала нов плод. Другата седмица ще дам спелта на сухари към обяда и чак тогава ще дам сирене и ще пробвам с попари и кус кус да заместя закуската. Нямам търпение да станат на 10 месеца и да ги запиша на кухня, че вече не смогвам с готвенето. От вечерта приготвям зеленчуците за обяда. На обяд притоплям и пасирам. След това почвам да варя ядките за следобедната закуска. Между тях някоя пералня и сушилня за сгъване и купчини чинии за миене. То хубаво домашно приготвена храна, ама не се смогва.

# 580
Здравейте, не се включвах близо седмица доста се изписли😁. Ходихме на море сами за 3-нощувки въпреки , че имам спокойно бебе и съм най- младата 22🤣 се чувствам смазанаааааа. Почивката определено ми дойде супер и имахме доста време с ММ да си поговорим,изгладим и обсъдим някой неща.  Всеки който има шанса според мен да го използва .  Аз сутрин давам кус кус на бебелан в 9 или каша , на обяд зел.пюре понякога сама го правя но от както работя в оранжерията нямам време и бягам на готово. В три давам мляко , в  шест плод и в девет мляко. Аз още не съм давала риба , яйца , свинско , , сирене и кашкавал.
Със сирснето почвам 8++ . Айлиз вече като я държа на ръце ходи.

# 581
Rusinova, моята беба спи с чувалче 0.5 тог с крачета и е супер доволна, защото се върти по 100+ пъти докато се намести, а и спи само по корем и така ѝ е по-удобно да завърта и избутва. Вечер е напоследък е 25-26 градуса и е с боди с къс или дълъг ръкав + чувалчето с боси крачета, изкарани отвън. Нашето чувалче има и едно парче плат (тип чорап), за да се завият крачетата, но не го ползвам.

# 582
Малкия до скоро беше с чувалче Тог 1 , но тук е такава жега , че детето завира. Сега спи с къса цяла пижамка , чувалче Тог 0,5 и през нощта отваряме леко и прозореца , хем чист въздух , хем става по хладно. Той цяла зима спа на 16-17 градуса само по ромпър и чувал Тог 2 , хич не му понася жегата.
Кога се смята заместено хранене? Аз давам закуска грис с плод или овесена каша с плод , домашни бисквитки, обяд давам супичка в 90% и СЗ кисело мляко пак с плод , бисквитка. Тъй като не пие много вода , си кърмя преди всяко хранене , изчаквам час и малко и така давам каквото съм приготвила . Вечерята я пропукам , че хапва доста явно и ми повърна няколко пъти през нощта, също спи само по корем , давам макс малко плод.
С тоз обяд много се тормозя , имам чувството че само едни и същи неща давам . За капак хич не обича картоф , и както и в каквото и да го сложа не го ще . Вчера му правих супичка сложих малко картоф и така си стои. То не знам какво още да въвеждам , сирене, масло не съм давала още , че ми се искаше домашно масло , ама хич нямам време да се занимавам. Бисквитки правя домашни , къде се получава , къде не. Краставица мисля да му дам , чесън кога се дава ? И подправки слагате ли някакви?

# 583
Кестенче, напредваш, браво! За заместване се счита, когато изяжда цяла порция, без дохранване с мляко.
В пюрето слагам магданоз или копър за сега, други подправки не съм слагала.
Как правиш бисквитките?

# 584
Кестенче, напредваш, браво! За заместване се счита, когато изяжда цяла порция, без дохранване с мляко.
В пюрето слагам магданоз или копър за сега, други подправки не съм слагала.
Как правиш бисквитките?
.

И аз засега съм дала копър и магданоз. Мисля люспа лук да сложа тези дни.

Общи условия

Активация на акаунт