ДЕКЕМВРИЙчето расте, скоро зъбче ще се подаде -- тема 4

• 20 032
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Ваня, задължително ако има възможност ще ги запознаем Simple Smile
Аз се чудя как да направя със сиренето. Такива хубави рецепти намирам с по малко сирене, да взема да го въведа ли?

# 601
И аз имам питане относно сиренето.. Купувате и обезсолявате или купувате обезсолено. Понеже имаме от къде да вземем домашно ми казаха че обезсоленото не е узряло, а доколкото знам трябва да е узряло сиренето? Имам и едно друго питане, с което мога да бъда обвинена... Бях купила каша от спелта, не знаех че съдържа глутен. Давала съм я цяла седмица за СЗ с плод, както обикновена каша, слава богу нямаше реакция никаква. Но дали значи че съм въвела глутен?

# 602
И аз имам питане относно сиренето.. Купувате и обезсолявате или купувате обезсолено. Понеже имаме от къде да вземем домашно ми казаха че обезсоленото не е узряло, а доколкото знам трябва да е узряло сиренето? Имам и едно друго питане, с което мога да бъда обвинена... Бях купила каша от спелта, не знаех че съдържа глутен. Давала съм я цяла седмица за СЗ с плод, както обикновена каша, слава богу нямаше реакция никаква. Но дали значи че съм въвела глутен?

Олеле, Михаела, и аз дадох тази каша, просто защото нямаха други в магазина. Пишеше след 6-месеца,нататък не се зачетох....НО! и аз не знаех, че съм явно вече давала глутен..канех се след седмица- две  🤣 Мерси за инфото. ...☺️

# 603
Хаха, въведохте глутена набързо🤣. Купува се зряло сирене и се обезсолява за ден два. Пресносолното е безсолно но не е зряло и има риск от бактерии.

# 604
Хаха, въведохте глутена набързо🤣. Купува се зряло сирене и се обезсолява за ден два. Пресносолното е безсолно но не е зряло и има риск от бактерии.

Точно 🤣 А това зряло си е всъщност пастьоризираното ли?

# 605
Радвам се, че не съм сама 😁😁❤️ Благодаря за информацията 😊

# 606
Малко позакъснели въпроси относно захранването:
- кога дадохте спанак, грах, зелена чушка и краставица и как ги приготвихте?
- как давате плодове? В какво количество? Как се приготвят плодови пюрета в домашни условия?

# 607
Малко позакъснели въпроси относно захранването:
- кога дадохте спанак, грах, зелена чушка и краставица и как ги приготвихте?
- как давате плодове? В какво количество? Как се приготвят плодови пюрета в домашни условия?

Аз не съм давала още варива, нито тези зеленчуци.
Плодовете ги приготвям винаги сама, по- меките ги мачкам, твърдите пасирам и добавям към намачканите.
Правя комбинации от минимум 2 плода.
Най - любими са пъпеш, праскова, сочна едра слива, банан.
Ако де получат много течни,добавям оризова каша оли спелта, но един или два пъти на седмица само.
Утре мисля да дам диня, но още не знам как и с какво,ако някой има идеи...

# 608
Краставица да си гризка давам, чушка обелена и сварена пак така. Грах не съм давала, плодове които са по-меки и сочни в биберон, банан си обелен с час от обелката, за да може да си го държи или в биберон. Спанак дадох с картоф на пюре

# 609
Аз вчера дадох спанак с ориз , много се хареса. Доста сварих ориза за да стане по лепкав и той си ги направи като кебапчета в ръцете и така го яде. Grinning
Диня давам да гризка или във филе. Пъпеша и при нас е на почит. Всичко правя вкъщи , само два , три пъти съм давала готови пюрета.
Ония ден много сериозно се задави с нектарини , беше страшно мек ,но все пак успя. Спря да диша , посиня целия , не знам как реагирах. Един час след случката аз още треперих , а той една минута след като успях да изкарам всички парчета се смееше.
Малкия изкара предни два зъба и се успокои положението с плюнките , спря и да гризе всичко в полезрението му,но от вчера пак започна. Страшно се плюнчи , хапе, гризе , дърпа уши здраво . Дали излизат и горните два или е нормално? Имахме затишие точно седмица и сега пак се започва.

# 610
  • Вестерос
Кестенче, ужас мила, как успя да ги изкараш?
Аз дадох вчера нектарина, но в биберона.

# 611
Кестенче, звучи ужасно. Заслужава ли си наистина риска за детето с тово захранване водено от бебето? А относно зъбите, до 2 години, докато изкарат всички ще сме така😭🤯

# 612
Аз вчера дадох спанак с ориз , много се хареса. Доста сварих ориза за да стане по лепкав и той си ги направи като кебапчета в ръцете и така го яде. Grinning
Диня давам да гризка или във филе. Пъпеша и при нас е на почит. Всичко правя вкъщи , само два , три пъти съм давала готови пюрета.
Ония ден много сериозно се задави с нектарини , беше страшно мек ,но все пак успя. Спря да диша , посиня целия , не знам как реагирах. Един час след случката аз още треперих , а той една минута след като успях да изкарам всички парчета се смееше.
Малкия изкара предни два зъба и се успокои положението с плюнките , спря и да гризе всичко в полезрението му,но от вчера пак започна. Страшно се плюнчи , хапе, гризе , дърпа уши здраво . Дали излизат и горните два или е нормално? Имахме затишие точно седмица и сега пак се започва.

Оххх, звучи направо ужасно.... Как си се събрала и си отреагирали не знам.... Pensive

# 613
Когато се случи нещо такова, се събираш и реагираш, няма кой друг.
Емили се дави всеки път от водата, а от храна рядко. Не отлагайте приучаването  към дъвчене, защото се страхувате. Приемете, че във всеки момент както ние, така и всеки друг, може да се задави.
Жената на братовчед ми, когато е била на 15г. се задавила, докато вечеря, оттогава само пюрирана храна яде, единствените парчета са пържени картофи, детето й е на 1.5г. още яде пюрета, защото не дава парчета от страх да не се задави, бабите крият от нея и му дават да яде нормална консистенция, добре си се справя детето.

# 614
И при мен се давеше до сега само от вода , разбира се се е закашлял от по големи парчета , но нищо сериозно. Така е ,в него момент изобщо нямаш време да изпадаш в паника , просто действаш , дори това което изпитах не беше уплаха , а по скоро силен адреналин. Аз не захранвам точно ЗВБ , давам каши или само с вилица разбивам по твърди и едри неща. Пасатор никога не съм ползвала .Плодове повече давам на парчета , зеленчуци на парчета яде само тиквички на скара , с другите само си играе и маже , за това тях ги давам с лъжица. Лъжицата също рядко иска да вземе с ръка , ако е гладен изобщо не я пипа и чака аз да му дам.
Като се задави просто го извадих от стола и тупах силно по гърба. Няма да мога да го обесня добре , за това силно препоръчвам да гледате видеа за първа помощ при бебета. С пюре също беше ми се задавил веднъж и то пак по сериозно , проблема не е че е на парчета храната , проблема е че храната ( пюре или парчета ) блокира дихателните пътища.

Общи условия

Активация на акаунт