ДЕКЕМВРИЙчето расте, скоро зъбче ще се подаде -- тема 4

• 20 016
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Аз давам елдата и овесените ядки така, както са си. В началото ги правех на пюре но той свикна. Четох, че доста деца имат проблеми в последствие да преминат от пюре на парченца и искам да го избегна това положение. Вече правя в чопъра пюретата, а не с пасатора, за да остават по-едри парченца от всички зеленчуци. Давам парчета хляб с крема сирена за междиннка и банан също но твърда храна ме е страх. Това задавяне може да е фатално и не искам да рискувам. Давам само храна, която знам, че би се разтопила от слюнката, все пак тя разгражда част от храната. Моят Матей не ми се струва готов за парчета още. Или май аз не съм готовата🤣.

# 616
Аз също искам да давам коричка хляб , но не знам какъв. Не ми вариант да правя домашен хляб, пробвала съм и хич не се получава . Вие какъв давате?

# 617
  • Вестерос
В книгата на Маги Пашова пише 7, 8 месец пюрето да е вече като гранули, а не гладко пасирано. В началото парчетата да са половин оризово зърно и постепенно да стават по-големи. Можело с вилица да се мачкат, но да са хубаво сварени. Защото като е на 9 м е хубаво да се предлага вече и за ядене с ръце храна и може да я откаже, ако е яло гладко пасирано до тогава. Тъй като е свикнало да гълта директно без да дъвче. В началото дъвчат с венците отпред, около 8 м вече почвали да си местят храната в ляво и в дясно в устата, а с пюре няма как да стане. Аз за сега съм давала само банан парченца, както и да смучи краставица. Но мисля също да почна да не ги пасирам толкова, или и аз в чопър да пробвам?

Хляб ще давам другия месец.

# 618
Аз пък взех кус-кус от лидл 😀 тооооккова е дребен, че едва го виждам 😀 утре почвам със закуската 😎 а от другата седмица почвам да поръчвам на млечна кухня редичка супа. Стига глезене с пюрета. Може да дъвче узрялата кайсия сцепена на две ама супа не иска 😀 няма вече такива екстри 😂

# 619
Аз пък взех кус-кус от лидл 😀 тооооккова е дребен, че едва го виждам 😀 утре почвам със закуската 😎 а от другата седмица почвам да поръчвам на млечна кухня редичка супа. Стига глезене с пюрета. Може да дъвче узрялата кайсия сцепена на две ама супа не иска 😀 няма вече такива екстри 😂

Blondy, ,специален за бебета ли е този кускус?

Кал е храната в тези кухни? Днес дадох за пръв път пюре от бурканче.  амии отврат беше 😔 Купих други марки да пробвам,понеже при пътуването ни до България и престоя от 5 дена, няма да има как да правя пюретата...някакви препоръки кои пюрета от DM са вкусни..?

# 620
И аз взех от този кускус, в син пакет е, като грис ситен. Не е за бебета, при макаронените беше, но не съм давала, едва днес за първи път дадох овесени ядки. Не ги хареса, утре пак ще предложа пък да видим.  На нас закуската ни е най-несигурното хранене... яде в просъница с идеята да си поспи и тъкмо, когато се нахрани, ококорва едни големи очи и се разсънва. И като време не е сигурно от 7 до 9 се случва, та как ще е , ще го мисля. Днес сме нощни птици-още не е заспала, мъчи се за остане будна, а аз пък да я приспя...

# 621
Момичета, утре сефте ще давам попара за закуска. 2 сухара и сиренце колкото кибритена кутийка с малко масло и вода. Въпроса ми е стигат ли тези 2 сухара или е много като за първи път?

# 622
Моята педиатърка каза в началото 2 няколко дни и когато свикне да станат 3 Simple Smile

Момичета, утре сефте ще давам попара за закуска. 2 сухара и сиренце колкото кибритена кутийка с малко масло и вода. Въпроса ми е стигат ли тези 2 сухара или е много като за първи път?

# 623
Да и аз два слагам , но правя с чай от лайка с не с вода

# 624
Момичета имам нужда от помощ. На рутинните прегледи всичко си ок, обаче на ПКК нещата не изглеждат точно така, личната казва проява на алергична реакция, детето няма оплаквания обрив, кашлица изобщо пушка си е. Захранваме си , ама сега след тея разултати какво да правя? Боб ли да хвърлям от какво е алергична, ние алергии нямаме, чудя се дали да не я водим да я тестват за алергии

# 625
Момичета имам нужда от помощ. На рутинните прегледи всичко си ок, обаче на ПКК нещата не изглеждат точно така, личната казва проява на алергична реакция, детето няма оплаквания обрив, кашлица изобщо пушка си е. Захранваме си , ама сега след тея разултати какво да правя? Боб ли да хвърлям от какво е алергична, ние алергии нямаме, чудя се дали да не я водим да я тестват за алергии

Не мога да помогна, не ми се е случвало и на мен, а на децата като вземаха кръв изобщо ги нямаше тези показатели в ПКК. Странно е, че детето си е ок и няма никакви симптоми на алергична реакция, а отчита нещо. Варианта е да го боцнат и в друга лаборатория и ако пак излезе нещо тогава вече тест за алергии.

# 626
Тест за алергии прави ли се на бебе? Казвали са ми, че може след третата годинка? Какво е яло детето предишния ден/дни, някой силен алерген?

# 627
Предния ден не е яла нищо което е алерген или ново за нея, ММ иска да я заведем пак да пуснем. На мен ми се струва много странно да прави алергична реакция без никакъв външен показател обрив, кашлица, сърбеж, малко лошо настроение😀 притеснява ме, ако наистина е алергична и не дай  си Боже направи силна алергична реакция докато дойде линейка какво може да стане..

# 628
Мириам, задължително нова лаборатория, лината са известни с грешките си. Това е от Лината, нали? И ние такива показатели не сме пускали. Хемоглобин не виждам, а той е най-важен сега. Урината как е?
Веси, попара не давам аз за сега. Днес ме на мляко с ориз, кисел от сушени кайсии и червена леща със зеленчуци.

# 629
Цибалаб е лабораторията, ще отидем пак другата седмица в друга лаборатория и ще ви кажа 😀 а дали може да ми обясните какво е кисел?

Общи условия

Активация на акаунт