ДЕКЕМВРИЙчето расте, скоро зъбче ще се подаде -- тема 4

• 20 132
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
Аз дадох череши в този биберон. Много се хареса. Резултата беше омазване до уши с череши, но пък ѝ беше сладко 😁😁 И банан също, намачках го с вилица и така дадох. Слагала съм и в каша.
Здравейте момчета, не съм писала отдавна в темата , но ви чета редовно.
Напълно ви подкрепям момичета , че никой няма право да обижда тук!
Всеки който си позволи такова нещо , предлагам да го игнорираме и докладваме на модератор!
Тук не е място за караници и обиди!
Тук сме се събрали добри майки да си обменяме опит и информация!
Вяра ако искаш напиши името на човека който ти написа грубото писмо, това ще му е като публично порицание.

И сега по темата за бебоците , момичета според вас по колко вода трябва да пият бебоците ни, защото моята бебка пие много вода и се притеснявам , на ден изпива около 80 мл? От две седмици започна да се буди нощем на по 1,5-2ч да си цокне малко кърма и заспива , тя буквално цоква 2-3 минутки и заспива. Нямаме още зъби.Мъчих се с вода , давах и вода но тя разбира че не е гърдата и започва да хленчи, незнам как ще я отбивам .
Утре мисля да и дам череша в един голям дупчест биберон Joy някой давал ли е ?
Кайсия и праскова съм и давала - пюрета на Хип ,много и харесаха и нямаше никакви реакции. Банан педито ми каза да и дам към 7-8 месец? Но мисля и банан да и дам след черешата хич няма да я слушам Blush . Вие как правите банана?
Ползвате ли за количките - подложка против изпотяване? Ние купихме една на Лорели от едната страна е хавлиена а от другата като " вафлена" кърпа, но ни се струва че не е това което искаме . Ако някой има може ли да качи някоя снимка да видя как изглежда.
Стана малко дългичко Blush
Хубава вечер!

# 286
И аз дадох днес банан в тези биберони с дупките. По принцип като го давах в кашите не го харесваха. Сега единия близнак си го яде с кеф , а другия само с ръце стискаше и се мажеше навсякъде. Стана страшно мазало и лепкаво навсякъде, но важното е, че им хареса. Утре ще им настържа ябълка или краставица.

# 287
Аз давам от всичко, което ям да опита, защото гледа страшно и мляска 😂 таратор с чесън много й хареса, препечен хляб, сосчето от шопската салата 😂 реших да карам смело с храненето, не е злоядо дете и в края на месеца ще я запиша на кухня ☘

# 288
Да, този е. Надявам се да помогне и при теб ☺️

peppina днес е изпил над 200 мл чай, но беше много топло при нас. Иначе му давам вода, но сега заради зъбите му давам от чая. Хубаво е лятото да пият колкото им се пие. Давам му и го оставям той сам да бутне шишето като се е напил

Miriamm за ето този чай ли говориш 🤔 https://366.bg/product/sleeper-baby-teething-tea-bebeshki-chai-p … eshti-zubki-100-g ? И ние се будим на всеки 40-50 минути с писък 😕 много е жална..

Доверие трудно се гради, за да оставиш собственото си дете на някого трябва да му имаш доверие. Не смятам че е редно да да се напада. Различни хора сме все пак, различно мислене, различен поглед над живота ☺
Това мога да кажа че е най-хубавата група. Въпреки че не пиша често, всеки ден почти ви чета и много се радвам, че успяхме да изградим една малка групичка с много разбиране и помагане в нея. Благодаря на всички майки за споделянето на опит и мнение ❤

Редактиране: Искам да споделя с вас чая на sleeper за зъби.. Билял 2 седмици всяка вечер мрънкаше/плачеше след 3 часа и така през 30 мин-1 час до сутринта.. Взимахме го при нас след 3 часа, за да мога да го успокоявам и да заспи по-бързо. Вече 3 дни давам чая и спи спокойно, по много и в собственото си легло. Отново става хапва и си заспива без проблем 😊

# 289
Момичета, какви точно са тези биберони за плодове?
Имам въпрос относно захранването...как успявахте да ги/се опазите сравнително чисти? Днес дадох сладък картоф, много се хареса...но и двамата и интериора ..всичко пооранжевя...
Значи ако успея да опазя да не стига и бърка в паничката с пюрето, той е успял междувременно да си цапне я главата в нея, я да си напъха ръцете в устата и да размаже всичко непреглътнато наоколо.... още не стои стабилно сам седнал, така че вариантът със столче го изключвам. Когато обаче се опитвам да го храня в същата позиция, в която давам мляко...нямам достатъчно ръце за държане/ контрол и никакъв поглед какво се случва около устата му 🤨😱

# 290
Серена, аз се отказах да пазя чисто. Не се получава. И се цапа хубаво малката. Преобличам я след всяко хранене и себе си също. Почиствам я с водичка и така общо взето. Аз се радвам, че вече заместихме обяд и СЗ, и реших да не се впечатлявам от цапаницата. А и приятелки ме предупредиха, че захранването си е голямо цапане. Иначе слагам само силиконов лигавник. Просто да не се мокри на гърдите. В началото слагах и бандана върху лигавника, за да попива, но тя взе да не я понася и я махнах.

# 291
Аз слагам от тези лигавници с ръкави , но пък сме със столче и по голямата част е по табличката му. Ако пода се цапа много ,можеш да сложиш вестници примерно. И свиквай с тази мацаница. Аз след хранене задължително го вкарвам в банята и го къпя с душа набързо , вчера имаше авокадо по ушите си . Joy Блонди как даде препечен хляб? Не те ли беше страх да не се задави. Аз уж знам на теория , изгледах много видеа за първа помощ , но пак съм под напрежение когато яде малкия. Чудя се дали да се запиша на курс за първа помощ на бебета и деца.
За събуждането , ако се буди в първия 1час , по скоро погледнете режима. Който има Инстаграм , може да погледне лайф на Мамо спи ми се , сън и зъбоникнене мисля че се казваше.

# 292
Тя просто го поосмука, не го е яла 😅 мацаницата е временна! После се научават да хапват и не се мажат толкова. Аз не захранвам по ЗВБ де, ама беше мазало първите 2 седмици и после спря. Така ме споко 😀

# 293

Ние ползваме този биберон с дупки. Предложих спанак и хич не беше впечатлена. Банана и ягодата много и харесват, картофи също 😀 череша и дадох да си близне няколко пъти също я хареса. Ама моркова нещо не се отразява добре на изхождането и 😀 излиза като пластелин много е странно. Аз гледам да и предлагам всеки ден по 2 пъти нещо да си хапне пък ако иска не гоня грамажи, предлагам наред всичко

# 294
Изобщо не се впечатлявам вече от цапаницата. Даже не слагам и лигавници. Имам всякакви и с ръкав, гумени, обикновени, но те ги дърпат и си ги свалят и аз се отказах да слагам. Столчетата за хранене са ни кожени и ги почиствам лесно с мокра кърпичка. Кофти е само за дрехите, че се се цапат. Забелязах, че от купешките пюрета не излизат петната, от домашно приготвените успявам да ги изпера. Ама каквото такова. Да се цапат, ще чистя и така......

# 295
При нас за сега е сравнително чисто храненето, особенно в количката 😁 цапаницата стига само до бузите и носа, понякога и до очите 🤣 слагам го в люлката, сядам пред него и си държа купичка та в едната ръка а другата го храня.

# 296
  • Вестерос
Аз ги изкарвам петната от всякакви пюрета с един домашен сапун.

# 297
За петната успявам да се справя само с един препарат от Турция. Предлагат и един сапун на гранули, който слагам също при пране. До сега не съм имала петно, което не е излязло. Вчера ходехме пак на пазар там, тъй като памперсите и млякото са изключително бюджетни (поне според мен) и отново си взех.  Мокрите кърпи, прах за пране и омекотител също ползвам от там.

# 298
Аз също давам на Томас да опитва от нашата храна. Моя мъж е учуден като знае каква съм паника попринцип за храненето колко съм смела. Но виждам,че му е вкусно и приема добре всичко та за това.
Аз имам биберон с мрежичка,но не знам как да го пичистя, за да го дам и ми е малко странен, а искам и аз да дам череши.
Тифани, мисля че ти ползваше беборан и беше качила един списък с въведени храни.  Къде го намери?😆

# 299
Здравейте от няколко дена не можах да ви чета, но днес изчетох всичко. Искам да ви разкажа какво се случи ... Ние имахме един семеен празник и поканихме всичко близки ,обаче една "близка" уж леля реши да доведе и двете си породени деца с АБОКАТ БОЛНИ....  Аз в началото не забелязах, че имат абокат те излизаха вън вътре и свекърва ми е видяла даже се изкашляло и казала да излязат вънка. Понеже са деца те са каза ли , че са ги изгонили и един скандал ми спретна майката по Фейсбук🤣🤣 . Но Айлиз се разболя веднага вечерта вдигна температура, другя ден пак ходихме при педятърка и споделих че са идвали деца болни от бронихт и разстройство и са на болнично лечение. Прегледаха я и има зачервено гърло, нищо друго. Пием оспамокс , фенестил капки , про комбо и панадал. Днес е по добре. Вие ако бяхте на мойто място какво бихте казали на тази майка , защото да си водиш децата болни при здрави 7 месечно бебе нямам думи.

Общи условия

Активация на акаунт