ДЕКЕМВРИЙчето расте, скоро зъбче ще се подаде -- тема 4

• 20 142
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
Момичета, мислили ли сте за смяна на кошарата. Ние сме с тип "next to me", но съвсем скоро ще трябва да я сменяме. Аз много искам дървена, но от известно време малката толкова много се върти, че сутрин я намирам с муцунка залепена на мрежата. И искам не искам, май ще се наложи да взема от сгъваемите. Нямам нищо против тях, но така се бяха надъхала за дървена, че сега ми е криво чак Joy Но безопасността е преди всичко. А смятам и от следващия месец, да отделям малката в самостоятелна стая и ще ми е по-спокойно като знам, че няма къде да си пукне главата.

# 316
Аз давам бебелан от раждането, дори да престои не я преварявам. Онзи ден пристигна нашата сгъваема кошарка и съм доволна, защото досега бях с дървена и постоянно се блъскаше в стените й. Обиколници нямаше как да сложа, защото дърпа всичко, а тя и не беше с решетки и нямаше как да ги завържа. Кефи ме, че сгъваемите са леки и мога да си я местя, където искам 😀

# 317
С баткото бяхме с дървена кошара - най-безсмислената ми покупка. Купих след това сгъваема и сега нея я дадохме на майка ми и баща ми да има за бебето като е при тях. Иначе в началото сега бяхме с кошче, което се мести навсякъде и уж трябваше да е до 6 месеца, но още в началото на четвъртия месец сложихме сгъваемата кошара, защото му умаля. И направо си е да долното ниво. Изобщо не съм използвала нивото за новородено.

# 318
  • Вестерос
Момичета, мислили ли сте за смяна на кошарата. Ние сме с тип "next to me", но съвсем скоро ще трябва да я сменяме. Аз много искам дървена, но от известно време малката толкова много се върти, че сутрин я намирам с муцунка залепена на мрежата. И искам не искам, май ще се наложи да взема от сгъваемите. Нямам нищо против тях, но така се бяха надъхала за дървена, че сега ми е криво чак Joy Но безопасността е преди всичко. А смятам и от следващия месец, да отделям малката в самостоятелна стая и ще ми е по-спокойно като знам, че няма къде да си пукне главата.
Имам дървена. Спа в нея първата нощ- аз не спах от страх. После спа при мен 45 дни, после спа 10 дни в кошарата си, но не заспиваше лесно. Накрая купих некст ту ми. Така и двете спим спокойно вече 5 месеца. Да ти кажа голяма грешка е дървената кошара. Да бях взела от плат, щях да си я направя некст ту ми и още много дълго да спи до мен. Тръпна от ужас като трябва да я преместя. Моето некст ту ми е втора ръка и е по-голямо, май е до повече месеци. Някаква гръцка марка.

# 319
Tiffany A и моята некст ту ми е до 12 кг, обаче почне ли да сяда сама се притеснявам, че ще се набира и ще стане беля и затова искам по-навреме да търся. И най-вероятно няма да взема дървена, защото ще е голяма беля. А да ви попитам какъв матрак ползвате за сгъваемите кошарки. Кошарата, с която сме в момента си е с хубаво матраче, така дойде. Но една приятелка ще ражда през октомври и обещах, че ще й я дам и съответно ще бъде тъпо да си взема матрачето. Та ще трябва и матрак да купя и то цели два. При свекървата сглобихме онзи ден една от тези сгъваемите (дадоха ни я близки), но матракът изобщо не ми харесва и започнах да се оглеждам. Основно онлайн и ми е трудно да се насоча към марка.

# 320
Аз да каже малко по различно мнение . С дървена кошара сме , спи там от ден първи без проблем и без обиколници. Само в периода на регресията и проблема му със съня спа при мен на леглото , всъщност и до мен не спеше като хората. Като си лягаме вечерта придърпвам кошарата до леглото ни , така като се разплаче го взимам ,кърмя и пак слагам да си спинка. От около месец започна много да се върти в кошарата си и го намирам в какви ли не пози , в различния краища на леглото му, удря си главата на решетките, в началото доста повече , сега гледам е станал доста предпазлив. Ако имам второ дете пак бих взела такава кошара. Некст ту ми са много готини и бях си казала , ако не стане в такова дървено ще взема и аз , но не се наложи. Нашия е едричък и така като гледам , нямаше да използва такова легълце дълго време. Бора спи по корем ,откакто му оправихме проблема със съня , но доста се изправя и се върти , така че удрянето на главата по решетката е неизбежно , а и като цяло доста се върти като спи , като баща си. За няколко седмици се научи да е по предпазлив и гледа къде му тупва главата вече. Joy
Редактирам: Чак пък да си пукне главата едва ли. Бебетата не са от стъкло , няма да му стане нищо, нашия даже не се събужда като я удря. Иначе нашия матрак е на Пиер Карден Магнифлекс. Доволна съм .

Последна редакция: чт, 08 юни 2023, 15:26 от Кестенче3453

# 321
Ние сме с дървена кошара в нейната стая, където засега спи само през деня и се върти доста. Проплаква като се удари, но се надявам с времето да стане по-предпазлива и да започне да внимава, защото така или иначе това е важно умение занапред 😁. В спалнята ни сложихме сгъваема миналата седмица (бяхме с бебешко кошче, люлеещо се досега) и е на долното ниво. С матрак като на Кестенчето сме, много съм доволна.

# 322
Ние също сме с дървена кошара от първият ден. Даже за мен това е най-сигурното място, на което мога да оставя бебето освен закопчан на столчето.Кестенче, и нашият матрак е същият. Да не забравиш да го обърнеш вече на лятната страна, че аз онзи ден се сетих. Стабилна е много нашата кошара, на две нива и с допълнителна преграда, която ще сложим когато проходи. И нашият е едричък и ни е добре с нея.
Момичета, който вече е пускал кръвните, да каже какво да гледам, че ние тези дни ще пускаме. Взех и колектор за урина, дано се справя😁

Последна редакция: чт, 08 юни 2023, 17:23 от IRusinova

# 323
Ние сме с дървено легло също. За мен е супер покупка. Томас спи там с малки изключения, когато баща му реши да спи отатък и го вземам при мен да го гушкам. Днес през деня го бях оставила вътре докато прибирам обувки под леглото и гледам, че се е понаучил,че може да се удари и внимава. Моето мнение е,че така свикват да спят в истински легла другите сгъваемите не са ми ок на мен.
Ние утре сме на изследвания сутринта.
Взела съм колектори. Честно казано много ми е тревожно как ще мине,много ли ще плаче и така.
Не знам референтните стойности за бебе ли ще са или за голям човек.  Другата седмица сме на нефролог, казаха първо да направим изследванията и след това.

# 324
Ааааа вярно че тези матраци бяха с две страни. Joy днес ще го обърна , благодаря ! Тук не се пускат такива изследвания и не мога да помогна .
Flame ще започне да внимава , нашия тепърва се научи и пак вечерта си тупка главата. За мен също е най сигурното място , леко се притеснявам защото виждам го да се набира на решетките понякога и изкарва краката си извън кошарата. От вчера го виждам как застава на колене за малко и се клатушка ,като е по корем. Означава ли че се опитва да пропълзи ? Мисля като се събуди от 3 дрямка да му направя каша с коластра , но се притеснявам да не му стане много тежко преди вечерното лягане.

# 325
Вкъщи сме с дървена кошара. Има три нива. Вяра спи на средното. Любимо ѝ е да драска по преградата като се събуди.  При свекъра имаме сгъваема кошара. И от двете съм доволна.
Относно изследванията. Налагало ни се е два пъти да ѝ взимат кръв. Тя нищо не разбра. Референтните стойности са като за бебе.

# 326
Благодаря ви, момичета, за мненията на всички. Аз сгъваема ще взема със сигурност, защото ще се ползва, когато пътуваме. А за дървената ще си помисля, много ги харесвам, но както се разбра не съм много сигурна Blush

# 327
Жанче защо на средното ниво ? Какво те накара да смъкнеш едно ниво надолу?
Направих на малкия оризова каша с част от коластрата , Ами мръщи се стиска уста и повече от 3-4 лъжици не изяде Confused Много тъпо ми стана , толкова я пазих а то замина в мивката . Имам още около 70мл , чудя се как да ги дам сега .

# 328
Моето мнение е, че когато спиш едва ли си особено предпазлив да не си тряскаш главата в таблата. Точно защото са малки и шават по много. И аз си харесвах дървеното легло, но Тони се разплакваше и разбуждаше като си чукваше главата. Но ако на други деца не им пречи, всичко е точно 😅 Аз тая работа с колектора за урина не знам как ще я оправям като дойде времето. И в тоя ред на мисли, кога ще слагате децата на гърне? Рано ли е, не е ли. 🤷♀

# 329
Здравейте
И ние сме във всекидневната с дървена кошарка- бокс. До 4-ти месец бебчо спеше не само през деня, но и нощем там ( вече спи на дългата страна, но го намирам и извъртян към късата).
В спалнята има дървено легълце от ИКЕА. Засега е се е удрял, но предполагам предстои..
Матрасчето за леглото също е от Икеа, за кошарата е друга марка, на специализирандетски магазин

Общи условия

Активация на акаунт