ДЕКЕМВРИЙчето расте, скоро зъбче ще се подаде -- тема 4

• 20 154
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
Ние сме с кошара Лорели и нямам проблем дори да се чукне. Имаме друг проблем докато спи си завива лицето!!! Или се обръща по корем или дърпа долния си чаршаф на който спи пак да си завие лицето ако е в чувал. Това е някакъв навик видили дреха около себе си взима я и бам в лицето и я оставя и почва да трепери. В началото ни беше смешно ама сега много се притеснявам и като спи за минута не я оставям. Как и кога ще се оправи нз...
Може ли да е от това че аз спай цяла бременност с лента за очи? В стаята не е светло , но тя го прави по всяко време дори да е много тъмно(само като спи или намери дреха около себе си).

И така да дойда на темата за майката поставих я на място вече ме мрази и ме е изтрила уж от родата🤣🤣. Просто и пратих рецептата и казаха че да си води болните деца ,които трябва да са в болница при здрави бебе и то без да каже и да пита никой , за мен е малумно тя е на 32 аз на 22 значи, няма моя акъл и т.н.  Днес Айлиз получи ужасна алергия от ОСПАМОКСА ,КОЙТО НИ ИЗПИСАХА не знам как стигнах до спешното . Сега сме добре в къщи само на капки фенистил. Ето един празник , една неоринтирована майка = болно бебе.... Още за напред с какво ще се срещнем......

# 331
Кадерайче това със завиването на лицето е много опасно ! Остави ги тия завивки и вземи чувалче за спане ,който да е по мярка на детето , щом успява и него да го захлупи значи не му е точно и в кошарата не слагай друго освен чаршав , който гледай да е с ластици а не тези дето се подпъхват. За тази майка хич да не ти пука , свиркай си и се радвай че си се отървала . Бора спи по корем от около месец и нямаме проблеми , разбира се чаршава е с ластици и да е добре опънат.

# 332
Относно колекторите за урина. При момчетата е много лесно, залепих и сложих памперс. При Сорая обаче няколко дни се вайках и похабих няколко колектора, докато не получих съвети мисля от Алтая и Тифани. Залепих колектора, не и сложих памперс, а я увих в кърпа и я занимавах докато свърши работата. Иначе има и клипчета в ютуб.

# 333
  • Вестерос
Ние също сме с дървена кошара от първият ден. Даже за мен това е най-сигурното място, на което мога да оставя бебето освен закопчан на столчето.Кестенче, и нашият матрак е същият. Да не забравиш да го обърнеш вече на лятната страна, че аз онзи ден се сетих. Стабилна е много нашата кошара, на две нива и с допълнителна преграда, която ще сложим когато проходи. И нашият е едричък и ни е добре с нея.
Момичета, който вече е пускал кръвните, да каже какво да гледам, че ние тези дни ще пускаме. Взех и колектор за урина, дано се справя😁
В какъв смисъл какво да гледаш? Simple Smile Иначе за урината, аз сложих колектора преди да ѝ дам да яде последното ядене вечерта. Преди това я измих хубаво. Беше гола, завих с една пелена дупето. Докато яде се изпишка. Махнах го внимателно и го пресипах в контейнера за стерилна урина. Нейните изследвания са ок, само холестерола ѝ е на горна граница. Утре ще ходя при педиатъра. Минахме и през нефролог. Всичко ок.

Не знаех, че пиер кардена има и лятна страна. И тя е с такъв в дървената. Как да разбера коя е зимната, коя лятната?

Вашите бебчета стоят ли седнали сами вече? Откакто стана на 6 м я слагам подпряна с възглавници през деня да си играе с играчки, в стола за хранене е вече на седнало положение също, както и в количката. Само като заспи я пускам. Шезлонгът вече не го ползваме. Не иска да  стои легнала. Той става и на столче, но като я сложа се накланя много напред да пипа навсякъде и увисва на коланите. Утре мисля да разчистя хола и да ѝ сложа килима и да я слагам на земята вече да играе. Взех ѝ уокър, който става на масичка за игра и ще ѝ го слагам и него Simple Smile

Стели, Раличка не плака хич. Но тя не плака и двата пъти, два дни поред като я водих в спешното и в лаборатория за ѝ вземат кръв заради алергията. Много зависи от лаборантката как ще подходи. Че януари като ѝ вземаха беше една груба и тогава много плака. Препоръчвам ви да им дадете да пият вода преди да се вземе кръв, за да тече по-добре. Както и да се вземе кръв 30 минути след хранене. Последното ми казаха в едната лаборатория.

Блонди, аз мисля да я слагам на гърне, като почне да стои сама седнала стабилно. И д-р Владимирова това съветва. След хранене да се слага на гърне. След ставане от сън също.

# 334
Жанче, благодаря! Знам, че на този етап най-важно е за анемия да се следи.
Има го това с удраняте в таблата на леглото и напречните позиции но аз съм на принципа-И това ще мине! Всеки да си взема, каквото си го тегли от вътре.
Тифани, там където е етикета с офцата е зимната страна. А за изследванията, дали да гледам специално за някой показател?
Матей все още не седи самостоятелно но вече имаме разрешение да го слагаме под 90 градуса. Той си е едричък и трудно се задържа.
Тази сутрин веднага след като изпи млякото му свалих памперса и залепих колектора, оставих го така по голо дупе само го пъхнах в чувалчето и го завих с моята завивка, че е по-тежичка да не шава много. Направих му закуската, после пюренцето и отидох за проверка. Имаше 70мл пишкано, оу иес си викам😁. Ама чашка съм забравила, та който му предстои да си купи и чашка.

Последна редакция: пт, 09 юни 2023, 07:41 от IRusinova

# 335
Моето мнение е, че когато спиш едва ли си особено предпазлив да не си тряскаш главата в таблата. Точно защото са малки и шават по много. И аз си харесвах дървеното легло, но Тони се разплакваше и разбуждаше като си чукваше главата. Но ако на други деца не им пречи, всичко е точно 😅 Аз тая работа с колектора за урина не знам как ще я оправям като дойде времето. И в тоя ред на мисли, кога ще слагате децата на гърне? Рано ли е, не е ли. 🤷♀

Ние също сме с дървени кошари. Няма как да сложа обиколници, защото решетките са само от едната страна, а и каквото и да сложа на кошарата се дърпа и веднага го свалят. Удрят си постоянно главите и си навират краката между решетките, измрънкват или проплакват, докато не отида и ги завъртя.
Иначе на моите им взеха кръв. Проплакаха, докато ги боцнат и толкова. Урина да ви кажа срам ме е, но 5 дена поред се опитвах с тези колектори, е нищо не успях да направя и се изнервих. Уж го залепям както трябва, обаче изтича в памперса. Накрая успях да взема на единия близнак, обаче после нефролога каза, че не били изследвали правилно. И сега в понеделник смятам пак да се мъча.
Днес сме на консултация и ще има ваксина, че много сме изостанали. Имаме бита само една, че все сме болни.
Стискайте палци да няма температура, че две бебета с температура не си е работа.

# 336
Здравейте и от нас с Криси! Чета редовно, но като тръгна да пиша обикновено все се случва нещо и сесията ми изтича Simple Smile)) много благодарим за напомнянето за пиер кардена /и ние сме с него/, тотално бях изключила, че има и лятна страна.. иначе нашите кошари са текстилни, точно заради удрянето. Криси още спи на горно ниво, но се чудя кога да я сваля вече на долното, от 6 месеца или като стане 9кг..
Малката мишка вече иска да е седнала и се намества в скута ми, много е сладка. На мен ми се струва рано още и гледам да не я оставям за дълго време. Вие от кога ги оставяте седнали момиченцата?
Пюренца иначе си хапва с апетит, иска сама с лъжицата да действа Simple Smile) тия дни имахме някакъв епизод с адското повръщане, явно хванахме вирус отнякъде и очаквах, че само ще суче, но ако й се предложи пюре, хич не отказва..

Последна редакция: пт, 09 юни 2023, 09:28 от Wanderers

# 337
  • Вестерос
Meрси, Ваня, ще видя матрака.

Веси, сложи им колектора преди да ядат, без памперс ги остави. Ще стане много бързо.

Аз купих обиколници на дървената ми кошара. Тънки са. Моята е само също с решетка отпред, но ще измисля как да ги вържа.

Днес имах голям успех с оризовата каша с круша. Направих я с вода. Вчера с ам хич не я искаше.

Уондърърс,
както писах по-горе, аз я сложих на 6 м. подпряна с възглавници. На стол и количка е на седнало положение.

# 338
Tiffany от кога почна с кашата? Аз изчетох толкова материал и съвсем се обърках...

Kaderay все едно яз съм писала поста..Нашият бебок от самото раждане си е такъв. Баща му като бил бебе също заспивал, опрян на стените на легъшлцето в болницата. Вкъщи няма как и затова почна да захлупва върху лицето си каквото намери...ако е изморен на масата за повиване и докопа памперсите- дори о тях, в движение косата ми, в леглото завивки, по време на ядене лигавника си. Аз го отдавам и на това, че като беше малък спеше винаги с шапка. След боледуването му се бяхме наплашили и слагахме винаги нощем, така също  научи разликата между деня и нощта- слагахме шапката и заспиваше дълбоко на мига Simple Smile
Докато баща му го гледа няколко пъти, свикнал да се гушка в едно меко слонче, тип кърпа, подарено от роднини. За съжаление това стана част от ритуала по заспиването му и ние също много се тревожим.
През деня го наглеждам редовно, защото спи много леко, нощем изчаквам да заспи и  махам слона от легълцето.
Спи от 4-ти месец в торбичка за сън и оттогава е и много по- спокоен нощем. Препоръчвам и аз.
Най- странното е, че майка ми ми каза, че баща и така спял с покрита глава. А моят, бог да го прости, така съм го запомнила също. Имаше понякога нощни дежурства и денем, за да заспи, също покриваше главата си, само че не със слон, а с кърпа(прикачам снимка как спи в момента).

# 339
И аз ще погледна матрака. Има ли някакво обозначение от коя страна да се обърне?
 Тифани, и голи ги оставяй, дърпат колектора и го отлепят. Усещат, че има чуждо тяло на кожата
Сега се връщам от консултация. Задържали за тегло и ръст. Единия с 1 см пораснал, другия не. Като кг също. Явно вече е нормално да не наддават толкова .

# 340
Ние сме с дървена люлка на лорели, която скоро ще сменим със сгъваема кошара. Купих от тези с падащата преграда и става точно като некст то ми.  Иначе дървена има в неговата стая, за сега спи там през деня като сме вътре. Започне ли да спи непробудно ще го местя и вечерта.

Момичета, мислили ли сте за смяна на кошарата. Ние сме с тип "next to me", но съвсем скоро ще трябва да я сменяме. Аз много искам дървена, но от известно време малката толкова много се върти, че сутрин я намирам с муцунка залепена на мрежата. И искам не искам, май ще се наложи да взема от сгъваемите. Нямам нищо против тях, но така се бяха надъхала за дървена, че сега ми е криво чак Joy Но безопасността е преди всичко. А смятам и от следващия месец, да отделям малката в самостоятелна стая и ще ми е по-спокойно като знам, че няма къде да си пукне главата.

# 341
Ние търсихме инфекция предишните два пъти. Последния път преди месец заради кръв в акото. Хемоглобина беше добре, но ще пусна и тези, които трябва да направим сега.
Кестенче, още като я сглобихме мъжа ми каза, че така било най-добре. На най-високото му се струвало несигурно. Нищо, че новородените не мърдат.

# 342
Емили също обича да си покрива главата, но го отдавам на игра. Покрива се и докато не кажем "дзааак" не се сеща да си махне покривалото от главата. Иначе разперва ръце и чака милата като уплашена някой да се сети да махне нещото от лицето й.
Седи предимно стабилно сама, но не съм я подпирала с възглавници. Опитва се да лази и е все по-силна в оттласкването или влаченето по коремче.

# 343
Излязоха ни резултатие, бетон сме! Кръв и урина са топ. Матей изкара хемоглобин 119! Щастлива съм! Продължавам значи все така, месце, жълтък, лещичка, разнообразни зеленчуци, зехтин, масълце, пресни плодове, мляко и тук таме някоя грешна бисквитка. Днес менюто ни беше, овесена каша с масло, бисквити и пресни череши с ябълка. За обяд -зеленчуково пюре от картоф, тиквичка, морков, червена чушка и магданоз, гхи и жълтък. Като стане след малко го чака кисело мляко с бисквити и ароматни ягоди, изчистени без семките. Купих днес и онази джада за смучене, приготвих му студена краставичка за по-късно, тъкмо да не го болят венците. Остана ни коремния ехограф да минем само.
Веси, не слагай памперса, като залепиш колектора. Направи го в момент след сън, когато още не са полудели за игра.

# 344
Tiffany от кога почна с кашата? Аз изчетох толкова материал и съвсем се обърках...

Kaderay все едно яз съм писала поста..Нашият бебок от самото раждане си е такъв. Баща му като бил бебе също заспивал, опрян на стените на легъшлцето в болницата. Вкъщи няма как и затова почна да захлупва върху лицето си каквото намери...ако е изморен на масата за повиване и докопа памперсите- дори о тях, в движение косата ми, в леглото завивки, по време на ядене лигавника си. Аз го отдавам и на това, че като беше малък спеше винаги с шапка. След боледуването му се бяхме наплашили и слагахме винаги нощем, така също  научи разликата между деня и нощта- слагахме шапката и заспиваше дълбоко на мига Simple Smile
Докато баща му го гледа няколко пъти, свикнал да се гушка в едно меко слонче, тип кърпа, подарено от роднини. За съжаление това стана част от ритуала по заспиването му и ние също много се тревожим.
През деня го наглеждам редовно, защото спи много леко, нощем изчаквам да заспи и  махам слона от легълцето.
Спи от 4-ти месец в торбичка за сън и оттогава е и много по- спокоен нощем. Препоръчвам и аз.
Най- странното е, че майка ми ми каза, че баща и така спял с покрита глава. А моят, бог да го прости, така съм го запомнила също. Имаше понякога нощни дежурства и денем, за да заспи, също покриваше главата си, само че не със слон, а с кърпа(прикачам снимка как спи в момента).
Абсолютно същото сме и ние и с памперс и коса с всичко , нощем спи с играчка от тези за сън , като заспи я махам.  Ние днес ме по добре и минават пъпките получени от алергичната реакция на лекарството.

Общи условия

Активация на акаунт