ДЕКЕМВРИЙчето расте, скоро зъбче ще се подаде -- тема 4

• 20 106
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
На мен педиатър ми е казвал, че температура от зъбки е най-много 37.5, над тази стойност, не било от зъбите. Червени ли са бузките? Често пли зъбоникнене са червени.

# 466
Каква беше реакцията?
Рали даде алергична реакция или към царевица, или към малина Sad давам фенистил капки.  Много я мъчат и зъбите. Търка очи, нос, приплаква, вика, кара се. Днес е спала през деня три пъти- един час, 25 Мин и 30 минути. Събуди се пак в 5:30, после спа до 8:30. Яде в 20:30 и преди малко заспа... Не знам какво да я правя... Мажа с гел, ама май ефект нула.

# 467
Бяха червени, когато беше с температура, иначе не са. Нашата педиатърка пък каза че 37 не е изобщо температура, понеже попитах до колко е нормално да вдига...
На мен педиатър ми е казвал, че температура от зъбки е най-много 37.5, над тази стойност, не било от зъбите. Червени ли са бузките? Често пли зъбоникнене са червени.

# 468
  • Вестерос
Тифани, и аз смятам, че е от малините. Бързо оправяне на малката❤️🙏. Матей търка нос и очи като му се спинка. Покрай болката обаче не може да заспи и още повече се мъчи,търка очички но го боли и се мъчи. Вече все по-трудно заспива🤯
Днес я заведох на преглед, педиатърката каза, че е най-вероятно от малините, но може и от слънцето. Но по-голяма процент за малините. Сега седмица нищо ново не трябва да въвеждам.

ММ Хапинес, излязоха ѝ ситни пъпки първо между носа и окото, после на бузката, от снощи по едната ръка от рамото до лакътя. Днес има голямо червено петно зад едното ухо, като уртикарията ѝ април месец от осадента.

Ваня, всеки ден ли правиш пюре? На мен ми излиза двойна доза, слагам в буркан топло, затварям, обръщам надолу с капачката и като изстине в хладилника и така за другия ден имам. Дали е ок?

# 469
И Доминик днес е със ситни пъпки по лицето, като новото вчера беше магданоз. Може ли да прави реакция от него 🙄
Тифани, и аз смятам, че е от малините. Бързо оправяне на малката❤️🙏. Матей търка нос и очи като му се спинка. Покрай болката обаче не може да заспи и още повече се мъчи,търка очички но го боли и се мъчи. Вече все по-трудно заспива🤯
Днес я заведох на преглед, педиатърката каза, че е най-вероятно от малините, но може и от слънцето. Но по-голяма процент за малините. Сега седмица нищо ново не трябва да въвеждам.

ММ Хапинес, излязоха ѝ ситни пъпки първо между носа и окото, после на бузката, от снощи по едната ръка от рамото до лакътя. Днес има голямо червено петно зад едното ухо, като уртикарията ѝ април месец от осадента.

Ваня, всеки ден ли правиш пюре? На мен ми излиза двойна доза, слагам в буркан топло, затварям, обръщам надолу с капачката и като изстине в хладилника и така за другия ден имам. Дали е ок?

# 470
  • Вестерос
Възможно е, следи го дали ще се появят другаде. Аз подправките ще ги вкарам на 8 м.

# 471
Ааа не, как всеки ден, ще откача тотално🤣🤣🤣. Вече готвя за три дни, слагам в купички с капак и така си стоят в хладилника. Като две правя с протеин и едно оставям зеленчуково. Закуските и следобедните горе долу всеки ден но те са лесни. Малко овесени ядки с плод и бискита или кисел или елда пак с плод и бисквита или грис или кус- кус. Тях ги правя за деня но кисела примерно издържа и два дни. Да знаете, че нацелих уникалните финни овесени ядки от Берьозка и натрошена елда пак оттам. Топ са ми за основа и са качествени и лесно стават, а тия скъпи изкуствени каши по 8-9лв.за нищо не стават. Овесените ядки са 3лв.
Накой ходи ли вече на коремен ехограф?
Не вярвам магданоз да дава реакция но знае ли човек.

# 472
В четвъртък имаме запазен час за ехограф на коремчето. Ще споделя как е минало.

# 473
И аз не вярвам да е от магданоза. Единия близнак е наяден яко от комари и пъпките са много зачервени и ме е страх да не направи нещо алергия. Една приятелка каза, че никак не било хубаво. Пълно е при нас с комари. Има някакво дере и до късна есен гъмжи. Успяват и в нас да влязат, хем навсякъде има комарници. Май ще го заведа утре да го види педиатъра. И отделно на крачето му излязоха едни ситни пъпчици като лишей, новото което съм дала е овес, ама не вярвам да е от него. Кожата стои като груба. Мажа го с едно хидратиращо кремче на Мустела и сякаш почнаха да изчезват.
Тези от вас, които са дали риба с какви зеленчуци я предложихте? Имам заготовки на Плазмон пастърва. Мисля с картоф и тиквичка и копър. Дали е ок тази комбинация?

Ваня, дали в берьозката има ръжени ядки и ечемик? Обърна ли внимание, че сега трябва тях да давам. После спелта на сухари ще дам и мисля да почна с попарите.

# 474
Ваня,ние бяхме в петък на коремен. Всичко е наред. Гледа бъбреци,  панкреас, стомах, черен дроб и жлъчка.
Ако нещо те интересува конкретно съм на среща  Simple Smile
В какви купички с капак съхраняваш?
Аз имам едни на Miniland с херметически капак . Дали ще стане в тях поне за 2 дни😁

# 475
  • Вестерос
Ние минахме преди две седмици на коремен. Гледа ѝ органите, преди това ме пита на ФМ дали съм ходила, как ми е протекла бременността, как е родено детето. После я водих на ортопед пак, гледаха пак ставите и я пипаха. След това за сърцето ходихме, затворила се е дупката.
Днес обаче пред педиатъра за пъпките чакахме 40 минути и май я заразиха. Защото вечерта ми повърна 4 пъти. Ходихме на спешен. Летен вирус...

# 476
Ние минахме преди две седмици на коремен. Гледа ѝ органите, преди това ме пита на ФМ дали съм ходила, как ми е протекла бременността, как е родено детето. После я водих на ортопед пак, гледаха пак ставите и я пипаха. След това за сърцето ходихме, затворила се е дупката.
Днес обаче пред педиатъра за пъпките чакахме 40 минути и май я заразиха. Защото вечерта ми повърна 4 пъти. Ходихме на спешен. Летен вирус...

Всеки път като сме на консултация след това малките са лепнали нещо. И ние минахме с повръщането, след това имаше и разтройство. Дано мине бързо, че е много гадно да гледаш как се мъчат. Единия близнак сигурно 10 пъти повърна. Накрая нямаше какво и само някакви храчки. Давай водичка да не се обезводни Ралица. Утре вече ще е по-добре. При нас беше 2 дни. Слагах свещички вомитосхил.

# 477
  • Вестерос
Мерси Веси! От спешното казаха да не давам вода, а да давам ам по- малко количество, но по на често. Сложих свещичка. Три дни ще я слагам и един сироп изписаха също.

# 478
На коремен гледаха всичко което е изброила Стели и при момчетата и тестисите.
Тифани бързо да се оправя Раличка. Доминик няма пъпки по тялото, за сега казаха нищо да не давам защото можело да бъде и от слюнките.

# 479
Ние вчера минахме консултация за 6 месеца, първо като я измери излезе,че нищо не е наддала и ние се притеснихме. Измери я втори път 450гр., коментирахме,че понякога се запича от пюретата и ака пластелинени и не се чувства добре, каза да вземем пробиотик. Пита ме за захранването колко изяжда-аз не меря а и планирам да продължим по ЗВБ просто беше малка и не седеше стабилно до сега. Направо ми направи стрес като каза,че нищо не е качила.

Приключихме с ваксините за следващите 6 месеца 👌 сега очен и тн .. как преминава очния лекар? Страшно ли е?😀

Черпя ви една снимка с рокля

Общи условия

Активация на акаунт