Новите предложения за наказания на пияни и дрогирани шофьори, които убиват човек на пътя

• 19 513
  • 572
  •   1
Отговори
# 225
Там кашата е с липсата на достатъчно сертифицирани лаборатории, ама това се оправя лесно. И всъщност е проблем с всички видове тестове - горива, храни и т.н.
И всъщност не е чак такъв проблем, какъвто го изкарват, ако не си с хронични заболявания. Не се отчитат чак толкова случайно тестовете, просто в България масово се живее на успокоителни и хората това го приемат за даденост.

# 226
...И това дето се цитира за високата събираемост е пълна глупост, в България събираемостта на глобите е абсурдно ниска.
Този го каза:
https://bnr.bg/sofia/post/101864485/novite-pravila-v-zakona-po-p … ?showNotActive=1#
Събираемостта била около 50-60%. И като се имало предвид, че голяма част от глобите са на автомобили от чужди държави и практически несъбираеми... та БГ шофьори с глобите си сме били платили изборите.
Аз шофирам доста и събирам няколко глоби годишно примерно за скорост от 65км/час вместо 50 на околовръстното на Видин или друго подобно забравено от бога място, където няма кьорав човек пешеходец. Така че поне 300лв годишно от мен Sad при това винаги трезва като сутрешна роса Sad

# 227
Ти си точно толкова потенциален убиец на околовръстното на Видин с 65км/час, колкото аз на същото място на две бири. Ама на теб няма да ти вземат колата.

# 228
Потърси помощ от Анонимните алкохолици за да си запазиш колата. Или я продай превантивно, тогава няма да ти я вземат.
Събираемостта била около 50-60%. И като се имало предвид, че голяма част от глобите са на автомобили от чужди държави и практически несъбираеми... та БГ шофьори с глобите си сме били платили изборите.
50%-60% е доста ниско, а аз съм чувал и за под 50%, като и не съм сигурен до колко влизат чуждите шофьори в това число. Германци, французи, италианци и т.н., даже гърците, нямат проблем да си събират глобите от български шофьори, само нашите милиционери не знаят как.
А изборите пък съвсем нищо общо нямат.

# 229
  • Другата България
Ей това е проблема на ГанЯ. На него не му пука, че нарушава закона, че може да е със забавени реакции след 2-3 бири и да нарани човек, а и нещо по-лошо. Че когато живее в Общество, трябва да се съобразява с това Общество, защото на пътя не е сам, а има и други участници в движението. На ГанЯ му е важна колата, това е. Ламарините, за които е дал хилядарки. И които могат да му вземат, защото пие и кара, а това за него е “неправилно“. Не шофирането след няколко бири, а това да го спират без да е “направил нарушение“. Щото нали, ламарината ще му вземат.
Ей заради такива трябват още по-строги наказания. Лошото е, че заради тях наистина може да изгорят невинни с позитивирал фалшив тест за наркотици.

# 230
  • Пловдив
Аз шофирам доста и събирам няколко глоби годишно примерно за скорост от 65км/час вместо 50 на околовръстното на Видин или друго подобно забравено от бога място, където няма кьорав човек пешеходец. Така че поне 300лв годишно от мен Sad при това винаги трезва като сутрешна роса Sad
Глобата за 65 км в час е 35 лв, съмнявам се с нея да сме платили изборите.

Ти си точно толкова потенциален убиец на околовръстното на Видин с 65км/час, колкото аз на същото място на две бири. Ама на теб няма да ти вземат колата.
От две бири не правиш 1,2 промила. Е, освен ако не са по литър бирата и не тежиш 45 кг.

Ей това е проблема на ГанЯ. На него не му пука, че нарушава закона, че може да е със забавени реакции след 2-3 бири и да нарани човек, а и нещо по-лошо. Че когато живее в Общество, трябва да се съобразява с това Общество, защото на пътя не е сам, а има и други участници в движението. На ГанЯ му е важна колата, това е. Ламарините, за които е дал хилядарки. И които могат да му вземат, защото пие и кара, а това за него е “неправилно“. Не шофирането след няколко бири, а това да го спират без да е “направил нарушение“. Щото нали, ламарината ще му вземат.
Ей заради такива трябват още по-строги наказания. Лошото е, че заради тях наистина може да изгорят невинни с позитивирал фалшив тест за наркотици.
Значи всичко е точно, наказанието с отнемане на кола ще удря идеално където най-много го боли. С фалшивия тест за наркотици имат проблем за около 6 месеца - докато излезе конкретния кръвен тест.

# 231
  • София
Ама значи семейната кола остава във владение на районното 6 месеца, ако пия Ибупрофен? Идеално.
Между другото, внимателно с лекарствата за алергия!

# 232
Там кашата е с липсата на достатъчно сертифицирани лаборатории, ама това се оправя лесно.
Скрит текст:
И всъщност е проблем с всички видове тестове - горива, храни и т.н.
И всъщност не е чак такъв проблем, какъвто го изкарват, ако не си с хронични заболявания. Не се отчитат чак толкова случайно тестовете, просто в България масово се живее на успокоителни и хората това го приемат за даденост.
Щом е лесно защо първо не осигуриха възможност в рамките на 24-48 часа да има категоричен и неоспорим резултат? Не могат да направят лесното, но претендират да направят трудното.

# 233
Аз съм с инсулинова резистентност и съм на метформин.
Твърди се, че тестът за наркотици го хваща като дрога.
Наркотици не съм дори помирисвал през живота си, включително не съм позволявал трева в мое присъствие и от години нямам подобни хора в обкръжението. Не пия, когато ми предстои да карам на следващия ден, не веднага.
И има вероятност да ми вземат книжката. Поне колата е на жена ми, тя ще остане като паметник пред нас.
Странно решение.

# 234
  • София
Семейната кола не остава "пред нас". Взимат я. Вероятно ще остават на някой наказателен паркинг, пък може и да ни накарат да си го платим! 6 месеца паркинг! Ммм, чудно.

# 235
Глобата за 65 км в час е 35 лв, съмнявам се с нея да сме платили изборите....
35 е първият път, следващият е 100/70 лв.

# 236
  • Другата България
Да, и паркинг ще ви карат да плащате, и ремонт после ще се налага, че полицаите ще се возят с колите ви/ни. Blush
Ей така тръгват легендите.

# 237
Всъщност глобата за превишена скорост от 11 до 20 км/час е 50 лв. Повторно нарушение е в двоен размер. От тук - https://www.mvr.bg/opp/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D0%B … D0%BE%D1%81%D1%82

# 238
  • Далечният изток
Хора, нали си давате сметка, че всичко в наказателното производство подлежи на доказване. Естествено, че щом сте приемали определени лекарства, не означава автоматично, че сте седнали зад волана след употреба на наркотици. В правото съществуват обстоятелства, които изключват вината. Няма вина - няма престъпление.
Стига сте се шашкали - пия хапче, спират ме, показва, че съм се дрогирал и ми вземат колата. Не става така.

Последна редакция: вт, 15 авг 2023, 13:19 от Не се сърди, човече

# 239
  • Другата България
Естествено, че не става, но нали виждаш какви фантасмагории се пишат.

Общи условия

Активация на акаунт