Новите предложения за наказания на пияни и дрогирани шофьори, които убиват човек на пътя

• 19 495
  • 572
  •   1
Отговори
# 300
В София се сещам за няколко булеварда, на които можеш да вдигнеш 200. Е, не в час пик, но в други часови интервали. Например Цариградско шосе, бул. България, бул. Пейо К. Яворов, околовръстното. Иначе града, в който живея в момента, освен околовръстното, не се сещам другаде къде може. За сравнително голям град става въпрос.

# 301
  • Варна
Аз живея във Варна и не се сещам за нито един. Дори прословутия булевард Левски не става. В един момент спираш да набираш (хипотетично, не лично изпробвано) понеже идва кръстовище със светофар, кръгово, бабуна или завой, който не позволява такава скорост. На магистрала съм вдигала 200 и знам какво е. И винаги се забавлявам с такива изказвания, когато тия 200 км/ч се хвърлят така небрежно в разговора...

# 302
  • София
В София се сещам за няколко булеварда, на които можеш да вдигнеш 200. Е, не в час пик, но в други часови интервали. Например Цариградско шосе, бул. България, бул. Пейо К. Яворов, околовръстното. Иначе града, в който живея в момента, освен околовръстното, не се сещам другаде къде може. За сравнително голям град става въпрос.
Бих допълнила и бул. Черни връх и бул. Ломско шосе.
Наистина се кара с 200 по малките часове.
Така наречените "гонки" , който са известни и на полицията...

# 303
Сега се сещам и за Сливница. Живеех преди време в Зона Б18, апартамента с изложение към булеварда. Цяла вечер гонки.

# 304
По Черни връх вече не става. Има 50 спящи полицаи.

# 305
В един момент спираш да набираш (хипотетично, не лично изпробвано) понеже идва кръстовище със светофар, кръгово, бабуна или завой, който не позволява такава скорост.
Спираш, ако не си дрогиран неандерталец.
Нов рекорд: Шофиране с над 240 км/ч в София

Освен това с наистина мощна кола или по-наклон надолу не се вдигат толкова трудно, а пък през нощта по големите булеварди има "зелена вълна".

# 306
О, в София наистина има много булеварди, които позволяват да се кара като луд и с над 200 нощем при липса на движение. Споменати са доста от тях. Пък тия, дето карат с 200, не се вълнуват от светофари. Те си карат.

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/15235793

Забавни подробности. Значи киселото мляко влияело на пробите?

Последна редакция: вт, 22 авг 2023, 00:38 от Fenris

# 307
По принцип кръвната проба отчита процентно съдържание на алкохол в кръвта (промилно по-точно Wink ). И ако Калина има 4 литра кръв, но после изпие литър вода например, дали това няма да се отрази? Може и млякото да действа така.

# 308
По принцип кръвната проба отчита процентно съдържание на алкохол в кръвта (промилно по-точно Wink ). И ако Калина има 4 литра кръв, но после изпие литър вода например, дали това няма да се отрази? Може и млякото да действа така.

И да пиеш 1 литър вода, няма да даде толкова много повече кръв, че да има значение. Но ако си жаден и дехидратиран, ще се чувстваш по-зле при изтрезняването. Все пак алкохолът се обработва в черния дроб и няма как този процес да се ускори. Това са ензими, които си работят независимо от количеството изядено кисело мляко според мен. Колкото по-увреден е черния дроб от големи количества алкохол, толкова по-малко ефективен е при разграждането на алкохола. Може и да не знам точните медицински термини, но процесите са горе-долу така. Според мен нито пиенето на вода, нито яденето на кисело мляко ще повлияят на промилите в кръвта. Ако има лекар или химик, който да е наясно с това, да каже Laughing

# 309
Само че тя кръв не е давала. Тя е духала в дрегер, който анализира дъха и е доста по-неточен. Има всякакви поверия как може да се манипулира резултата от дрегера. Не знам дали някое работи наистина.
Иначе може да се забави преминаването на алкохола от стомаха към кръвта, ако току-що си пил, ама при нея след като е имало видим ефект, вече е било късно. Предполагам и че с подходящи ензими може да се ускори разграждането в черния дроб, но не знам стимулира ли киселото мляко производството на такива и въобще има ли естествен източник точно на този ензим.

# 310
След изпиване водата отива в кръвта, а от кръвта я изтеглят бъбреците (и дебелото черво, ама това е на по-късен етап). В този смисъл пиенето на много вода увеличава обема на кръвта (затова и при ниско кръвно те наливат с течности). Вярно, бъбреците я изхвърлят, ама след време, пък и изхвърлянето също чисти организма. И ако се пие непрекъснато ще има ефект.

# 311
Много малка част отива в кръвта, повечето не. Пиенето на вода помага, но няма да свали резултата значително.

# 312
Ако е малка част тогава как уринираш? И защо като пиеш няколко бири бягаш няколко пъти до кенефа?

# 313
Ти кръв ли уринираш? С каквато скорост се абсорбира в кръвта, с такава и бъбреците я филтрират. Отделно част отива в потта, част през стомаха и червата.
Общото количество на кръвта не се променя толкова много иначе, като пиеш няколко бири и ще ти се пръснат вените. Освен това се увеличава кръвната плазма, но не и количеството кръвни телца, тоест теста може да го отчете това.

# 314
ОК няма да споря, никакво влияние няма.

Общи условия

Активация на акаунт