Новите предложения за наказания на пияни и дрогирани шофьори, които убиват човек на пътя

• 18 817
  • 572
  •   1
Отговори
# 375
За циганина с каруцата в кръговото надигащ кенче бира ще има ли наказание?

А за този?

https://m.dir.bg/dnes/intsidenti/politsiyata-presledva-iz-sofiya … voto-georgi-fikov

Коментарите ми бяха интересни. Ако си на някой човек - нищо не е станало.

# 376
Да се наказват само пияните или дрогирани шофьори е дискриминационно,или казано на човешки език е дълбоко несправедливо.

# 377
Да се наказват само пияните или дрогирани шофьори е дискриминационно,или казано на човешки език е дълбоко несправедливо.
Кого да наказват - тези, които спазват правилата ли?
Четохте ли статиите от днес за катастрофата от вчера сутринта на пътя Русе - Бяла. Лека кола се отклонява в насрещното, удря се в ТИР.
Шофьора на леката кола - молдовски гражданин вероятно е задрямал. Ноооооо изненада аааа. Когато тестват в болницата шофьора на тов.камион 1.16 промила алкохол в кръвта и с отнета книжка за... шофиране след употреба на алкохол.
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/15269669
След всичко, което се изпфиказва и направи законодателно в последните месеци.

# 378
Така е. Професионалните шофьори на тежкотоварни автомобили още от "онова" време често шофираха подпийнали и катаджиите знаеха това,но си затваряха очите.

Какво имам предвид? Един истински случай. В Дания един датчанин си купува Ламборджини за $310 000. И отива на магистрала да го пробва,но датският КАТ го спира и му конфискува Ламбото,защото той е карал с 50км/ч над разрешената скорост.
А у нас искат да конфискуват колите САМО на пияните и дрогирани шофьори. Да,да много е справедливо,няма що.
Мисля че такъв дискриминационен закон няма да бъде приет. Достатъчно е някой да подаде оплакване в Страсбург...

# 379
  • Beyond the stars
Така е. Професионалните шофьори на тежкотоварни автомобили още от "онова" време често шофираха подпийнали и катаджиите знаеха това,но си затваряха очите.

Какво имам предвид? Един истински случай. В Дания един датчанин си купува Ламборджини за $310 000. И отива на магистрала да го пробва,но датският КАТ го спира и му конфискува Ламбото,защото той е карал с 50км/ч над разрешената скорост.
А у нас искат да конфискуват колите САМО на пияните и дрогирани шофьори. Да,да много е справедливо,няма що.
Мисля че такъв дискриминационен закон няма да бъде приет. Достатъчно е някой да подаде оплакване в Страсбург...

За да защити отнетото му право да кара пил/друсан ?
Това ли е дискриминация ?
Състояние, което изцяло зависи от свободната му разумна воля и не, не може да се случи на всеки.

# 380

Да те поправя.
33-годишен чужденец с норвежко гражданство, а не датчанин. Карал с 228 на път с максимална разрешена скорост 130. Цената, която си написал, е вярна. Купил си колата в Германия със спестени пари, заеми от банки и от роднини и я е карал към Норвегия. Но в Дания го спират за ненормалната скорост. Взимат му книжката, взимат му колата и го вкарват в затвора за 20 дни. В съда твърди, че бил карал със 140, максимум 150. Съдът не му вярва. За капак и му забраняват да влиза в страната за срок от 6 години. Което е най-тежкото според него, защото той има бизнес с коли и много често ходи в Дания във връзка с бизнеса си. Сега 6 години не може да стъпне в страната. Оплакал се в датските медии, че не било справедливо да му взимат колата, защото чужденците не познавали законите в Дания. Ами да си ги познавал.

Забавен факт е, че почти е бил напуснал страната. Бил е на магистрала близо до пристанището, от където тръгвал кораба за Норвегия, на който щял да се качи с колата, и а-ха да се качи на него, ама пусти полицаи го спрели само километри преди кораба. Значи той си е летял с над 200 през цялата страна по хубавите им магистрали и каръщината точно в последните километри да го спипат.

Последна редакция: пт, 25 авг 2023, 20:37 от Fenris

# 381
И на мен ми се вижда много тъпо, че герберастите премахнаха отнемането на точки за превишаване на скоростта извън града, независимо с колко си превишил. Ама явно комфорта на прокурорските синчета е по-важен от живота на гражданите.
Това обаче е съвсем различно от промените за които е темата.

# 382
И какво е виновен тираджията, че глупакът се е нацелил в тира.
На мен ми се е случвало една пияна да се забие в моята кола, както си стоя на червен светофар. И какво, тя избяга пеша, мен ме тестваха за алкохол.

# 383
  • Beyond the stars
И какво е виновен тираджията, че глупакът се е нацелил в тира.
На мен ми се е случвало една пияна да се забие в моята кола, както си стоя на червен светофар. И какво, тя избяга пеша, мен ме тестваха за алкохол.

Виновен е, че кара тир пил. Не трябва да помете някого, за да е виновен.

# 384
Разбира се, че е виновен - шофира след употреба на алкохол. Аман от глупости и нелепици.
И за да няма такива, или хайде поне да е по-малък броя им, трябва да има постоянни проверки и наложени наказания. Трябва ли да го чакаме той да отнесе някого? Какво би бил виновен отнесения, че някакъв пиян се е натресал в него?
Въпросната жена, която се е забила в него, също да си понесе отговорността за инцидента.

# 385
Има ли развитие по случая с княгинята?

# 386
  • София
Тя набързо замина в Испания, но днес...изненада - появила се в Рилския манастир.
Ако много случайно някой иска да й предяви обвинение - ето я, но като гледам как им сервилничат... Гвардейци на входа на църквата, смях

# 387
# 388
  • Пловдив
Честно казано - наистина е ужас, обаче не гарантирам, че ако на мен ми изскочи дете на пътното платно ще мога да спра. Какво е правило товва дете само на пътя?!

# 389
Не го пишат, ама много вероятно да са били от малцинствата тия. Дано получат ефективни присъди. Бях гледал за подобно линчуване в САЩ, там в такива случаи всичките ги съдят като основен извършител и отиват заедно за няколко десетилетия в затвора.

Аз преди 2 години едвам избегнах едно 5-6 годишно дете дето се спускаше по Драган Цанков с пластмасова тротинетка и то на метри от КАТ. Много е стресиращо. Такива родители трябва да бъдат наказвани.

Общи условия

Активация на акаунт