Мамо, вече ритам с ръчички и крака, но до ДЕКЕМВРИ вътре ще стоя - ТЕМА 4 (2023)

• 38 017
  • 721
  •   1
Отговори
# 615
Devilche, браво! Дано си се поуспокоила, а скоро всичко  притеснително напълно изчезне!
През първата бременност бях на аспирин и фракси (по препоръка на доц. Русев), но прокървих в 7г.с. и го спрях. Останах си на фракси и високи дози прогестерон, въпреки че съм с няколко хомозиготни мутации.

През тази бременност съм само на фракси, но доктора каза, че изключително важно е следенето на кръвотока като превенция, не само фраксито.

Утре съм на ФМ и нямам търпение. Освен че ми е лошо, друго не усещам като симптоми  и естествено това ме филмира.

# 616
Момичета, пиете ли омега 3/рибено масло? От кои марки сте доволни?

# 617
В комбинираните витамини за бременни които пия има омега 3.

# 618
Момичета, знаете ли как седят нещата с мазане на Алергозан? След сутрешния фраксипарин, мястото се поду, зачерви и сърби жестоко. Мога ли да се намажа с алергозан, че съм като крастава и май се подува все повече. Преди също имах реакции, но не са били чак такива.

# 619
Момичета, знаете ли как седят нещата с мазане на Алергозан? След сутрешния фраксипарин, мястото се поду, зачерви и сърби жестоко. Мога ли да се намажа с алергозан, че съм като крастава и май се подува все повече. Преди също имах реакции, но не са били чак такива.

За Алергозан не знам, но аз се мажех с Арника гел в такива случаи.
А може и да имаш алергия към Фраксипарина. Ако продължи така, може да питаш и да заместиш с Клексан. Той е по-изчистен, но и по-скъп.

# 620
Devilche, страхотна новина! Дано всичко е наред и в бъдеще!

Много съм развълнувана да споделя, че днес минах преглед, след много треперене заради отлепване, т.е. хематом. Първо, хематомът е изчезнал. Не съм прокървявала повече, така че очевидно се е разорбирал от тялото. В 10+5 съм точно по ехограф и календар, видяхме човека - оформя се чудесно, развитието му е абсолютно нормално. Имаме и страхотна първа 4д портретна снимка за фамилния албум. Всички момичета в подобна ситуация да си отдъхнат, че е възможно напълно да изчезне хематомът.
Въпрос: АГ ми каза да правя чак втора ФМ, нямало смисъл от тази първата... аз обаче държа да отида. Не съм чула при никоя от вас да се пропуска първата, а той ме праща чак в 20-22 г.с. Какво мислите, мога ли на своя глава да отида?
Вторият въпрос е за пренатеста - препоръча ми MeterniT advanced на Cell4life /cellgenetics/. Някой правил ли го е? Аз лично се бях насочила съм Synevo. Ще се радвам да споделите опит и от техните варианти, ако някой от вас ги е пробвал.

След много мнения и чудене реших, че ще пропусна ранната ФМ! Но направих Вижън тест...
За ФМ не мога да те посъветвам, но ако имаш финансова възможност направи НИПТ... всичко е Божа работа, но този тест такова облекчение и спокойствие ми донесе, че не съжалявам за миг! 🌷

# 621
  • София

Или фенистил или на Юриаж прурисет, свиквай все ще е така с фраксито.

Девилче според мен си за НМХ.

Ние минахме ФМ. Всичко е наред с малкото човече, ММ и той беше с мен. Много съм доволна от д-р Василев, много се посмяхме. 100% мъж е, върви 4-5 дни напред.

# 622
Какви изследвания да пусна за коагулацията и можете ли да препоръчате хематолог в София?

На мен ми бяха препоръчали Тончев по повод таласемия, не отидох тогава при него, но сега като ми трябваше заради мутациите, се спрях на него. Допадна ми първоначално от видеата, а след това и от прегледа.
При него отидох с мутациите + Antithrombin ІІІ + Protein С + Free Protein S + Lupus Anticoagulant. Като от видеата знаех, че е добре да се правят в специализирана болница като Кардиологична болница, Св. Екатерина и Токуда.

# 623
Момичета, а когато кървяхте имахте ли болки? На обяд пих но шпа,но преди 1 час започна мн да ме боли матката и изпих още една доза,но не минава 🙄
Мога ли друго да пия или да стискам зъби(за сега се търпи)?
Иначе кървенето вече е тъмно към кафяво🤞

# 624
До 6 нош па можеш да пиеш на ден.

# 625
Аз за отлепването съм вече 10 дни на 3х2 ношпа и утрогестан 3х2, имах болки като ме приеха в болницата. Може и папаверин и бусколизин също

# 626
Момичета, имам болка в кръста отстрани и гърба. На моменти минава към корема като когато ми се ходи до тоалетна . Преди малко бях на преглед всичко е наред, но сега това ме напряга тази болка , нормална ли е?

# 627
Днес и аз бях на преглед в 10с и 6 дни, и изведнъж АГ започна да ме пита за какви са ми нагласите, какво искам да е, момче или момиче Grinning А аз въобще не очаквах на този преглед да получим такава информация, и вика: Да казвам ли,? аз казвам: Да, ако виждате, кажете, а моя мъж се обажда с “Не!” Grinning И аз й казах: Ооо казвайте, той ако не иска да чуе, да излезе от кабинета Joy Та все пак ни каза, че на 80% е момиче според нея Blush след 2-3 седмици ще се потвърди със сигурност. След едно момче и едно момиче, ми се иска да се окаже права и бебе номер 3 да е момиченце Heart
И на 07.06 съм на БХС и ФМ.

# 628
Devilche,  много се радвам за теб  ! Сега почивай и се отдай на позитивни мисли ! 🤗
    Честито на момчетата минали ФМ ! Скоро всички да чуем хубавите новини !
    Maria , как мина при теб ? Колко време отнема всичкото и доволна ли от доктора ? Аз другата седмица съм при него . 🤗

# 629
Sezariya, първо мерят кръвното и на двете ръце, взимат кръв и те питат всякакви въпроси. След това вече влизаш в кабинета на доктора и започва прегледа . Бях забравила колко тихо говори ,чак се напрягах да го чуя , а бях до него , а пък момичето , което записваше данните не знам как го чуваше 😀 Като цяло съм доволна , изненадах се ,че нямаше закъснение на часовете , не се налага чакане , организирано си е всичко. Сякаш бързичко мина самия преглед , може би защото е малко още самото бебе. Със сина ми напремер в 20 седмица на феталната беше двойно по-дълъг прегледа , но както казах може би , защото вече тогава бебето е било по-голямо. Резултатите от бхс излизат до 30 минути след прегледа и отново влизаш в кабинета да ти разясни всичко доктора. При мен всичко беше с много нисък риск и бързо свършихме пак , но доктора каза ,че е супер доволен и от прегледа и от резултатите. Запазих си и за втората фетална час , на 26 юли , толкова далечно ми изглежда , а ей сега ще дойде .

Общи условия

Активация на акаунт