Мамо, вече ритам с ръчички и крака, но до ДЕКЕМВРИ вътре ще стоя - ТЕМА 4 (2023)

• 38 036
  • 721
  •   1
Отговори
# 600
Devilche стискам палци всичко да се развие добре. Аз също съм с доста мутации (хетерозигот лайден, протромбин и пай), но засега никой не е споменавал за аспирин. Само на натаспин и клексан съм, кръвосъсирването е супер засега и те не са ми правили поразии с кървене.

Vikodi честито за добрите новини. Аз на твое място не бих се колебала за феталната, там поне ще огледаш бебчето, ще видите пръстчета, ръчички, крака. Заслужава си за самото изживяване.

Днес бях на преглед при потенциалния доктор, който ще ми води ЖК. Прегледа ме вагинално и изкървих от шийката, много ме хвана яд, но каза, че е нормално контактно кървене. Иначе като видях бебето и пак ми се насълзиха очите, не можех да си кажа приказката. Мяташе крачета, въртеше се, не очаквах да е пораснало толкова. Върви малко напред, 11+3, вече нямам търпение да го видя пак на феталната. Пренатален много се чудя дали да правя. Не знам как се взима морално решение, ако излезе генетична мутация, която обаче е съвместима с живота.

# 601
Devilche, страхотна новина! Дано всичко е наред и в бъдеще!

Много съм развълнувана да споделя, че днес минах преглед, след много треперене заради отлепване, т.е. хематом. Първо, хематомът е изчезнал. Не съм прокървявала повече, така че очевидно се е разорбирал от тялото. В 10+5 съм точно по ехограф и календар, видяхме човека - оформя се чудесно, развитието му е абсолютно нормално. Имаме и страхотна първа 4д портретна снимка за фамилния албум. Всички момичета в подобна ситуация да си отдъхнат, че е възможно напълно да изчезне хематомът.
Въпрос: АГ ми каза да правя чак втора ФМ, нямало смисъл от тази първата... аз обаче държа да отида. Не съм чула при никоя от вас да се пропуска първата, а той ме праща чак в 20-22 г.с. Какво мислите, мога ли на своя глава да отида?
Вторият въпрос е за пренатеста - препоръча ми MeterniT advanced на Cell4life /cellgenetics/. Някой правил ли го е? Аз лично се бях насочила съм Synevo. Ще се радвам да споделите опит и от техните варианти, ако някой от вас ги е пробвал.

Моята АГ също ме посъветва за този тест и него ще правим.
1989лв е разширения , звъниш няколко дни по-рано и се запазва час. Ние ще го правим другата седмица в края.Ако до тогава не си решила,ще пиша всичко как е.

M a r i a много хубава новина💓 Как ти се отрази пътя ?

Devilche с теб сме, всичко ще бъде наред, почивай активно!💓

Последна редакция: пн, 29 май 2023, 17:06 от diorgg

# 602
Много се радвам , devilche!

Вече мога да споделя и моята радостна новина ❤️ Мина феталната , всичко е наред за сега , всички ограни са си ок. Всички рискове са много ниски , включително и за прееклампсия (то с това което ниско кръвно , ако беше висок риска съвсем щях да се откажа да вярвам в бхс) Виждаше се как се мяташе като риба на сухо бебето , много беше смешно 😀 ии за пол доктора каза момиче , питах на колко процента е сигурен - каза 90. Аз все пак не вярвам напълно , защото и със сина ми уж беше на 80 процента момиче ,но после му порасна пишката 😀 е , не беше същия доктор и същата апаратура де , но все пак ... 😀

Не ги разбирам аз такива доктори ,които казват да се пропусне първата фетална , освен , ако не е направен пренстест де ( макар че не знам колко се препокриват). Аз знам от доста доктори точно обратното, а именно ,че това е най-важната фетална през бременността.

# 603
Здравейте,момичета да ви разкажа днес бях в Оскар на БХС И ФМ.
Първо ти взимат кръв,мерят кръвно,тегло и ти дават лисчето да го занесеш при докторката с кръвното и теглото.След това започва чакането наистина доста се чака поне 1 час и нещо са на зад часовете.Бях при д-р Янкова много приятна и прецизна е коментира,показва и диктува на медицинската сестра.Като цяло след прегледа ми казаха,че резултатите ще са готови до 1-2 дни и ще ми ги пратят на имейл,но като цяло за основните синдроми ми каза,че е нисък риска,но за Преекламсия не е нисък и ми каза,че като излезнат резултати ще са ми написали,но ще трябва да взимам аспирин определен не обикновен по едно хапче вечер.Като цяло и годините имат роля до колкото разбрах до 30 специално за преекламсия е много нисък,след това се увеличава

# 604
Този аспирин. Аз не знаех, че съм бременна и си взимах аспирин, дори по няколко дневно, защото мислех, че съм настинала, а и минавах по 20 км на ден и да облекча малко мускулите .... та получих доста силно кървене, но тогава реших, че е цикълът, който трябва да дойде и не обърнах внимание. Чак след това правих тест и ходих на лекар, защото кървенето изчезна и си казах - е, какъв беше този цикъл от 1ден

# 605
Мария, честито! Пожелавам ти и едно момиченце сега!
Колкото до аспирина, аз си мисля, че може наистина да докара големи проблеми. Миналата година, бях болна от корона и пиех в продължение на две седмици аспирин, за да не се съсирва прекалено кръвта. Но какво ми докара превенцията - две седмици обилен цикъл, а гинекологът ми каза, че изглежда така, че още поне седмица и нещо ще съм в цикъл. Същия ден бях изпратена в болница за хирургическа интервенция. Така че превенция, ама понякога става голяма беля. 🤔

# 606
Не знам момичета при висок риск го изписвали се пак ще го коментирам и с АГ ми за мнение

# 607
  • София
Аз бях до скоро и на клексан и на АП. Не съм имала проблеми да чукна на дърво

Девилче радвам се че всичко е наред. Консултирай се с друг хематолог, аз се следя при Тончев в Калчев, това с високорискови и на АП... Паскалева напоследък много джаста праста го кара

# 608
По принцип след 12 седмица се води, че няма проблем за аспирина, имам приятелки които пиха и нямаха ядове, но не преди 12 г.с., за разлика от мен примерно аз от 6-11 пих и грешка 🫤

# 609
  • Бургас
аз съм на акард и фракси от самото начало, за акарда само пише до 32-36гс да се пие

# 610
Вече незнам и аз кое е правилно и кой е прав 🤷♀
Понеже се следя при д-р Вецев сега му звъннах и му казах за случката и спирането на акарда-лелеееее,чак подскочи-каза абсурд да го спирам при толкова мн прогестерон,който приемам и ми предписа 6 вечери да поставям кринон гел(освен циклогеста и пролутекса)…
За Паскалева съм абсолютно съгласна/освен,че ме прокле-не спря да цъка и да се вайка,че няма да родя-а тогава незнаех,че са и 2,то си смени терапията 3 пъти/… напоследък хич не е в час май!

# 611
Какви изследвания да пусна за коагулацията и можете ли да препоръчате хематолог в София?

# 612
По принцип след 12 седмица се води, че няма проблем за аспирина, имам приятелки които пиха и нямаха ядове, но не преди 12 г.с., за разлика от мен примерно аз от 6-11 пих и грешка 🫤
Да  и докторката на ФМ ми каза,че както съм в 14 почти вече не е проблем за почна да го пия и да се следи ако няма проблем можело да се пие до 35г.с и при риск намалявало риска с 80%

# 613
Какви изследвания да пусна за коагулацията и можете ли да препоръчате хематолог в София?

Прикачвам моите, които си правих след това, като знам че пускат и Ддимер също, а за хематолог нямам аз препоръка, но тук момичетата бяха обсъждали, така че все някоя ще каже вече. Тук са ми в норма, после 10 дни по-късно получих кафявото зацапване и се констатира отлепване и всички показатели бяха влошени изключително.

Devilche поне докато спре кървенето в болницата ми казаха на мен никакъв аспирин, но в крайна сметка ти щом си и с тромбофилия слушай докторите и ако се съмняваш ги смени Simple Smile

# 614
  • София, България
M a r i a, честито! Хайде едно здраво момиченце сега ти пожелавам Hug

Нямам търпение вече за моята фетална, ама че трябва да си почакам още до другата седмица Grin

Общи условия

Активация на акаунт