Мамо, вече ритам с ръчички и крака, но до ДЕКЕМВРИ вътре ще стоя - ТЕМА 4 (2023)

• 38 049
  • 721
  •   1
Отговори
# 90
И аз не съм повръщала до сега ( дано и да не). Стана ли от леглото ми трябват точно 30мин да ми се завие свят , да ми се догади яката и така доооооо към 17-18ч. Цял ден съм като пребита , чак си поревах малко вчера ,защото се чувствам много не полезна за себе си най-малкото. Аз не мога да свърша нищо без да искам да падна.Само да кажа - ЯМ , и то през 2-3ч като малко бебе , че ако не ям става още по-зле.
 Много вече ме депресира този факт. Започна от края на 5гс та до сега 8+2гс .. все едно и също. Няма един почивен ден. Добре , че мъжът ми е разбран,че да си изглади сам ризите за работа и тук там нещо друго да свърши вкъщи, на което цял ден съм се канила и не съм стигнала.😅🫤

# 91
Diorgg и аз съм така с умората и гаденето. Единствено намирам сили да седна на лаптопа и да работя, там като се съсредоточа и малко забравям за гаденето. Но пък доста често паля… след работа директно се излягам, а ако намеря сили да сготвя нещо след това се чувствам все едно съм изкачила планина. Но пък честно казано се радвам, че симптомите ги има, защото другият филм, като изчезнат и се чудя дали всичко е наред, е по-гаден.

# 92
Добро утро 😁 Някой да има наблюдения за този колаген? https://vitashop.bg/natures-aid-velikobritaniya/216-morski-kolag … a-90-kapsuli.html

# 93
Diorgg и аз съм така с умората и гаденето. Единствено намирам сили да седна на лаптопа и да работя, там като се съсредоточа и малко забравям за гаденето. Но пък доста често паля… след работа директно се излягам, а ако намеря сили да сготвя нещо след това се чувствам все едно съм изкачила планина. Но пък честно казано се радвам, че симптомите ги има, защото другият филм, като изчезнат и се чудя дали всичко е наред, е по-гаден.

Много хубаво,че поне успяваш да поработиш. Определено се изключваш за малко.
Аз работя за себе си и то от вкъщи,занимавам се с много креативни нещо,но дори и за него нямам сила и вмомента съм го изоставила, а ако не свърша сега нещо (тъкмо му е сезона) няма кой да го направи. Та всеки ден се моля да е по-добър , че да съм малко продуктивна поне,но сила - никаква, по-скоро схващане от лежане🫤

# 94
И аз съм с гадене и умора почти постоянно. 8г.с. + 3 дни. Ходя на работа, на бюро съм от 8-17 часа, после директно лягам и това е. Мъжа ми е супер силата вкъщи сега. Аз толкова дълго съм чакала тези симптоми, че да ви кажа сега им се наслаждавам. Страх ме хваща като ме пуснат за малко какво става с бебето. Малко стокхолмски синдром се получи хахаха

# 95
Здравейте,момичета някоя от вас да е ползвала  МАКМИРОР вагинални глобули ,на мен ми ги изписа АГ ,за 7 дни по 1 вечер заради микробиологията която пратих и че има след от бактерия.И днес ще си ги купя,но да разчитам малко и вас

# 96
  • София, България
Здравейте,момичета някоя от вас да е ползвала  МАКМИРОР вагинални глобули ,на мен ми ги изписа АГ ,за 7 дни по 1 вечер заради микробиологията която пратих и че има след от бактерия.И днес ще си ги купя,но да разчитам малко и вас

Тамън сега съм на тях, заради Ешерихия коли Simple Smile и преди съм ги ползвала, добри са, изчистват от бактерии. При мен надали ще помогнат само те, но ще видим.

# 97
  • Бургас
Логиката е, когато излезем в болничен поради временна нетродуспоспбност- бременност за 180 дни, майчинството след това се изчислява на база на преди да излезем в болничен, а през това време взимаме 80%( не съм сигурна за точното число) от заплатата.
Когато излезем в болничен поради болест за повече от 3дни, както знаем държавата ни изплаща парите. И в случая, ако за месец х имаш 1000лв взети за 20 работни дни от работодателя и 10 дни от държавата - примерно 300лв, взимаме по-малко от парите, които ще вземем ако работим 30дни. Следователно, ако излезем по майчинство 45дни преди термин,то се формира на база на взета заплата + осигуровки ( за 2 год назад) за всеки месец и за конкретните дни в болничен сме взели по-малко пари, тук вече се взимат 90% от парите и се смята на ден.
Пс. Аз не казвам да не излизате в болничен, когато ви се налага, просто аз си гледам себе си как да не бъда ощетена по никакъв начин и ви споделям.
Поправете ме, ако греша  може и нищо да не съм разбрала 🤣
Позволи ми да те поправя Simple Smile Първото ти изречение не е така. Болничният се изчислява на база 18мес преди месеца за който важи, а майчинството се изчислява винаги за 24мес преди раждането. Реално тук работата е такава, че когато започваш да излизаш в продължителен болничен първият ти болничен се смята на база осигурителния доход за 18мес назад, а след това когато няма прекъсване за следващите месеци отново се изчислява за същия последен осигурителен доход. Реално ако има прекъсване, ще трябва просто наново да се преизчисли базата за болничния, а когато сме имали болнични осигурителния доход ще ни падне и от там ще се вземе по-нисък болничен. Затова като се започнат болничните, не трябва да се прекъсват.
И болничните, и майчинството, винаги се изчислява на дневна база и се умножава по броя на работните дни в конкретния месец. Което означава, че в месеците с по-малко работни дни и болничният, и в последствие майчинството ще са по-ниски Simple Smile

# 98
  • София
Таничка много полезна информация за болничните, благодаря!

Момичета утре съм на пренатест, Vision+.
Много се вълнувам и го мисля, дали ще излезнат резултати за 7 р.дни

# 99
  • София
tedysworld Моя беше готов за 6 работни дни

# 100
Anito_m Аз бях на тях, но след зацапването спрях, та най-вероятно ще ми изпишат някой антибиотик за ентерококите

# 101
Vision дали имат представители, които да идват в други градове за пробата? И на мен ми предстои скоро да звънна да се запиша, но ме притеснява как ще се разберем с тях дали аз трябва да ходя до някой далечен град или те имат такава политика с представители.

# 102
Туко що бях на Вижън (10 г.с. +6 по ПРМ) и отивам на работа ...нямам търпение да излезе резултата! 😭

# 103
Да се похваля, записах се вече за Фетална Морфология, реших да се доверя на моя АГ и да отида при др. Галева в Шейново - дадоха ми час за 31ви Май, когато ще съм точно 12 гс. Heart

# 104
  • София
Vision дали имат представители, които да идват в други градове за пробата? И на мен ми предстои скоро да звънна да се запиша, но ме притеснява как ще се разберем с тях дали аз трябва да ходя до някой далечен град или те имат такава политика с представители.

Звънни им, някой беше писал за Бургас че са имали представител примерно.

Общи условия

Активация на акаунт