Мамо, вече ритам с ръчички и крака, но до ДЕКЕМВРИ вътре ще стоя - ТЕМА 4 (2023)

• 38 111
  • 721
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Pivolini не знам как издържаш и сега на такива условия... Чак срам ме хваща като мрънкам че съм се схванала от седене а ти около печки и на крак. Изобщо и по рано да решиш пускай... Това не са условия за бременнна

# 466
Хора и аз съм с кафеникаво зацапване в 13-та седмица. На 23, когато бях и на фетална имах две много бледи капки, на следващия ден отново две. Вчера бях до АГ, споделих й, тя каза да го наблюдавам и ако продължава да пия ношпа. Пита ме за болки(нямам) и кога ми е бил последния цикъл. Той беше на 25.02. Има ли нещо общо това? Да се притеснявам ли?

Вчера цял ден нищо и тъкмо да си отдъхна и днеска пак.

# 467
Ох, при някоя от вас имаше ли завръщане на уж отминали неприятни симптоми…аз не бях повръщала изобщо цяла седмица след гаден период, в който повръщах почти всеки ден, като цяло имаше просветление и се чувствах доста по-добре, хапвах и повече неща, но снощи пак ми стана много тежко, експлозивно си повърнах всичко и днес също ми е кофти. В 11 +6 седмица съм.

# 468
Pivolini не знам как издържаш и сега на такива условия... Чак срам ме хваща като мрънкам че съм се схванала от седене а ти около печки и на крак. Изобщо и по рано да решиш пускай... Това не са условия за бременнна

Ами вече започва да става доста трудно с тези жеги и щъкащи навсякъде хора искащи да ядат сладко 😁.Истината е ,че с колегата сме много добър екип и си викам щом сме двамата ще избута ,ама сега като напуска не се виждам,но и вече започвам да се притеснявам да не направя някоя беля в тези условия.Но и малко се притеснявам какво ще правя по цял ден като седя вкъщи ....като се знам само ще чета в интернет и ще се филмирам 😁 Момичета ще трябва да излизаме на разходки 🥰

# 469
Момичета,а някоя да е правила фетална преди 12 гс?

# 470
  • София
Eksi, ако не ти е за първи път и досега нямаш констатирано отлепване, не се притеснявай. Аз имах три пъти от началото до сега, все около дати на липсващите цикли. Някъде пише, че тива може да продължи до 16-та седмица, докато плодът заеме достатъчно място в матката.
Днес пих спирулина и ми подейства доста добре на перисталтиката. Питам се дали да не възобновя редовен прием или да изчакам още до началото на 4-ти месец?

# 471
Момичета,а някоя да е правила фетална преди 12 гс?

Ми аз май ще правя в 11 та и някакви дни. Чакам да ми дадат час.

# 472
Eksi aко няма болка и отлепване и АГ те е прегледала вчера според мен няма място за притеснение, слушай и пий каквото е изписала, но шпа и аз пия въпреки че нямам болки сега защото било против контракции, аз имах и отлепване де (чакам да стане 2ри юни да ми кажат дали се е закрепило напълно). Но при мен когато е станало имаше и болка в кръста освен зацапването.

# 473
  • София, България
ЛейдиРоуз ми де да знам, не си представям в осми месец да се върна в пекарна на 13 масови смени за две седмици 🙈 би било доста гадно Grinning на мен лично сестрата на АГ-то ми каза “внимавай да не ти свършат, че после е неприятно да се връщаш” та малко не вярвам и на тая телк комисия да е съвсем лесно. Тя се свиква май тази комисия, пък предполагам, че с някакви приложени изследвания се преценява дали да го удължат. Не искам да подвеждам, но така си ги представям нещата. Ако някой е по-запознат с ползването на ТЕЛК комисия от бременна, нека сподели. Simple Smile

На моята фетална по мои сметки ще съм 11 + 6 дни. Не знам това си се води почти 12та завършена. Рискът да се отиде в началото, примерно 11- 11+1 е, че може бебето да върви по-назад и да не са се развили съвсем нухалната гънка и назалната кост, сърдечните клапи и тогава рискът от синдром на Даун се увеличава. Или има риск просто да ви кажат “много е рано”. Simple Smile

# 474
Аз ще съм в 13+1 на феталната, понеже отлепването малко ми прецака плановете, надявам се да не е късно въпреки четох до 13+6 е окей

# 475
И при мен се пада да съм 11 + 6 дано не е рано… Дали ще ме върнат, да сменям ли датата?

# 476
Току що говорих с Надежда. Отказват да ме запишат за 11 и 5 дни,т.е. преди 12 гс,а д-ръката, която задължително трябва да ни гледа излиза 17 дни в отпуска и като се върне вече ще съм 14+… 😡😡😡

# 477
  • София
Аз със сина ми бях 11та +3 дни, виждаше се добре всичко, но аз съм с овулация на 14/15 ден.

А това в болничните, не беше ли след изтичането на дните ЛКК комисия първо? Имам такъв спомен преди, трябва да се сформира комисия в болницата, в големите АГ болници го отмятат бързо и не се чака

# 478
Аз ще съм в 13+1 на феталната, понеже отлепването малко ми прецака плановете, надявам се да не е късно въпреки четох до 13+6 е окей
Не е късно, аз се записах в Плевен и им казах, ще че съм в 13та седмица и просто ми казаха окей.

# 479
Момичета, обадиха ми се за резултати от Вижън теста! Вторник дадох кръв, а днес в Събота - резултати, изключително бързи! Слава богу, всичко е наред! По телефона ме питаха дали искам да знам пола, но тъй като бяхме в Икеа, предпочетох да ни го изпратят. Е, прибрахме се и не можахме да чакаме, веднага го отворихме и изненада! Момиче! Sparkling Heart

Общи условия

Активация на акаунт