Мамо, вече ритам с ръчички и крака, но до ДЕКЕМВРИ вътре ще стоя - ТЕМА 4 (2023)

• 38 121
  • 721
  •   1
Отговори
# 525
Да дам съвет относно запека, понеже не видях някой да е споменавал - сини сливи! Ако не бяха те не знам как щях да си изкарам първата бременност. Няма как постоянно на свещички, киви не близвам и сините сливи ме спасиха. И понеже не им беше сезон карах само на изсушени, но пак вършеха работа.

Да наистина  това за сините сливи е много добра идея и на мен са ми го казвали доста мами.Аз лично съм може би най-големият фен на киви и с него се оправям чудесно,но който не обича наистина сините сливи са супер идея

# 526
Таничка,супер си го обяснила. А след тези 180 дни ставката за майчинските ги преизчисляват 24м назад от коя дата?

За гаденето-има ли друга дама тук като мен без да е имала гадене до сега? Вече се притеснявам, а съм в 9+2 дни 🙄

# 527
До няколкото момичета, които споменаха, че взимат лекарства против гаденето и повръщането - бихте ли споделили какво са ви изписали? Аз съм пробвала Вомистусхил - нула ефект, от Емил се повлиявах добре известно време, докато не започна отново…

# 528
  • София
Devilche аз почти не съм имала, само в началото ми ставаше гадно от миризми и само преди един преглед много ми се повдигна, но като цяло почти не съм имала повдигане/ повръщане.
Момичета аз преди да разбера че съм бременна бях в Рим и минах няколко скенера на летището,  мислите ли че може да е станало нещо?
Честито на всички които са излезнали резултатите от пренатестовете, аз още чакам и като ви чета ми се свива душичката от вълнение Blue Heart

Последна редакция: нд, 28 май 2023, 18:34 от tedysworld

# 529
Лекарства против повръщане са ми изписвали Емил, Neo biancid, Антиметил, близалки за деца.
На мен ми предписаха и Деган, защото случаят беше много тежък- над 10 пъти повръщах на ден.

# 530
Девилче, с първата бременност никога не ми е ставало лошо, ама сега с тази да видиш какво ми е.. връща ми се двойно 😀

# 531
На мен гинеколога ми даде  Cariban. При мен действа, както и при много жени в Германия. Препоръчвам го, ако го намериш. Аз го пия само сутрин, но по принцип се взема преди лягане и следобед за по-добър ефект.
#tedysword, не се притеснявай. Излъчването е в пъти по-малко, отколкото във въздуха. Но все пак като е възможно, защо да не го избегнем.

Последна редакция: нд, 28 май 2023, 15:44 от elface

# 532
Таничка,супер си го обяснила. А след тези 180 дни ставката за майчинските ги преизчисляват 24м назад от коя дата?

За гаденето-има ли друга дама тук като мен без да е имала гадене до сега? Вече се притеснявам, а съм в 9+2 дни 🙄

Аз съм към началото на 10та и нито веднъж не съм повръщала, броени пъти на гладно ми е ставало леко лошо, но след закуска съм се оправяла.

# 533
Докато сме на тема гадене и аз да се впиша вежду вас. Аз съм във 11гс и имам гадене, киселини и повръщане още от 8гс. Контролирах всичко това със лекарства за гадене и повръщане и вчера ги спрех хапчетата и се започна на ново. Явно ще продължа да пия хапчета още някое време.
Аз имам проблем и със храната немога да ям нищо освен хляб и тук там чушка или ориз. От всичко повърщам и ми пречи всякаква миризма.
Аз съм по същият начин, мага да ям само тестени неща, от тях не ми се гади. От всичко готвено ми се повдига. Освен тестено мога да ям сладолед и от него ми е ок. Водата е ужас, пия сокове. Дана скоро оправя иначе до края ако продължава така ще стана 100кг 😁😂

# 534
До няколкото момичета, които споменаха, че взимат лекарства против гаденето и повръщането - бихте ли споделили какво са ви изписали? Аз съм пробвала Вомистусхил - нула ефект, от Емил се повлиявах добре известно време, докато не започна отново…

Мен ми хпеписаха Нуперал 10мг. Аз съм във чужбина, не знам дали ги има в България. Пращам ти снимка от опаковката можеби ще намерите тяхна замяна, ако ги няма точно тези.

Последна редакция: нд, 28 май 2023, 16:17 от Summer.23

# 535
Радвам се,че не съм единствена. Предишната ми кратка (17 гс) бременност също нямах гадене,даже умора и задъхване (сега едва минавам 500 м),но този път съм с близнаци и не вярвах,че ще ме подмине-но щом и това е нормално дано тогава така си остане🤞
Бързо отшумяване на неприятните симптоми, момичета и нека всички пренатални тестове са само отрицателни🍀🍀🍀

# 536
Момичета, някоя правила ли е тест за микроделеции и къде ?

# 537
Здравейте момичета, много се радвам, че има такива групички, за да си сверявм часовника с това кое е нормално или кое не е. Първата ми бременност приключи преди няколко години в 7 г.с. Сега съм в 10 г.с. след  инвитро с донорска яйцеклетка. Нямам гадене, нямам повръщане.. Даже не ми е ставало лошо(ако не броим сутрешния глад). Чак се плаша, че освен едни по-болезнени гърди, и то от седмица насам по-слабо, нямам..
Пожелавам на всички ни за Нова година в домовете ни да мирише на бебета! ❤️

# 538
  • София
Аз съм в 11+5. Нито веднъж не съм имала нито гадене, нито повръщане. Само първите две седмици след положителния тест силно намален апетит, който бързо се възвърна. Иначе чувствителност към всякакви миризми, развих обоняние на лисица. Така и до днес.

Последна редакция: нд, 28 май 2023, 19:13 от ЛейдиРоуз

# 539
И аз имах малко подобрение от цели 4 дни не бях повръщала и тъкмо си помислих, че мина това и днес си наваксвам , на обяд повърнах стомашни сокове след това хапнах един банан и легнах и след 20минути , и банана на пюре си върнах Confounded .. в 10та седмица съм , утре съм на преглед и може би и на пренаталвн тест тази седмица. Дано всичко е наред и плода да се е залепил, само това се моля. Желая Ви на всички , които имат неразположения да приключат скоро и в края на годината да се радваме да здрави бебенца HugHeart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт