Защо искате деца ?

• 71 029
  • 2 683
  •   1
Отговори
# 180
  • София
На кой каквото му се падне. Едните не вярват на другите.

# 181
Да, песен. Ма не за всички. Да, да, знаем, въпрос на режим и организация. Добре че са перфектните родители, за да разберат останалите как всичко си е тяхна грешка.

Не съм съгласна, че кучето можеш да го върнеш.

# 182
Аз никъде не съм казала, че е въпрос на режим, както и не се определям като перфектен родител. Доколкото виждам, дори съм пояснила, че децата са различни. Просто изяснявам, че не всичко винаги е толкова черно, колкото се изкарва, че е. Освен това не малко са случаите, в които наистина родителят не вижда вината в себе си, но ако тръгна да задълбавам, разговорът отива в съвсем друга посока. Непрекъснато ставам свидетел на крясъци от родители - крясъци в къщи, крясъци на площадката, крясъци навсякъде. Последно пред лекарския кабинет чух "Ти малоумна ли си, казах ти да седиш на пейката". Докато говорим на децата си, че са малоумни, докато им крещим постоянно и се държим с тях по този начин - все няма да е песен майчинството Wink И държа да отбележа, че не го казвам персонално на някого тук, не се познаваме и случаите са различни, но прави впечатление, че прекалено много родители се държат по такъв отвратителен начин с децата си. Също така прави впечатление, че изглежда не са искали да стават родители и ако случаят е такъв - то по-добре наистина да не стават.

# 183
В понеделник щях да напиша, че всичко е прекрасно. Забавлявахме се много, нищо не ми е липсвало, нито сън, спокойствие, детски смях и игри, всичко прекрасно. Дали за целия ден се наложи да се скарам 1-2 пъти за нещо.
Вчера исках да се гръмна, да хвана гората и да не се върна! След една почти безсънна нощ, развален дневен сън, тантруми от сутринта до вечерта, хвърляне на храна, паданe, биене и хапане между двете деца, че и аз изядох два зъба накрая. Останах без нерви и сили!
Ден с ден не си прилича. В хубавите дни ще кажа, че имам най- послушните деца и да си родител е превъзходно. В лошите дни, особено като се насъбере повече стрес, съм се питала защо си го причиних...

# 184
Не отговарях конкретно на твоето мнение, извини ме, ако е станало недоразумение. Има и родители, които не приличат много на родители, това е вярно. Но ги има и перфектните, които ако не ръсеха акъл и категоричност на всяка крачка, щяха да са си близо до идеалното.

# 185
То точно те твърдят, че децата са най-хубавото нещо. Най-хубавото нещо са за тези, които искат да ги имат. За тези, които не искат, може и да са най-големият ужас. То майчинският инстинкт очевидно не се проявява във всеки, затова - кой както си го чувства и да не се влияе от чужди акъли.

# 186
  • София
На мен пък ми се искаше преди първото дете да ми бяха казали повече за негативните страни на майчинството, някак си да се подготвя психически. 😀
Защото като слушаш как всичко е цветя и рози, после действителността рязко те блъска. 😀

# 187
  • София
Блъска те, докато са малки. После стават големи и започва да ти липсва лудницата. Особено след изнасянето им от дома.

# 188
На мен пък съветите да пробваш първо с куче са ми смешни. Аз не мога да изгледам и едно куче, защото нямам абсолютно никаква мотивация за това. Когато имаш желание, ставаш по нощите и понасяш и много други неща, защото го искаш. Детето върви комплект с всички плюсове и минуси. Не е кукла да си го поръчаш перфектно, да не плаче и да се гледа само Simple Smile

# 189
  • София
А на мен ми е интересно какво се случва с кучето, ако и него не можеш да гледаш, защото това също е живо същество, към което се носи отговорност с години Sweat Smile

# 190
Предполагам го даваш на хора, които имат желание да го гледат.

# 191
  • София
А ако няма такива? Това е живо същество, не тестова кукла. Освен това се привързва, свиква, после страда. Животните по улицата идват точно от такива безотговорни собственици, които са решили да пробват нещо си, и като не им хареса, се отървават от живо същество, все едно е непотребна вещ.

# 192
  • София
Не бих изхвърлила домашен любимец. Не бих го и дала на никой. Дори не разбирам хората, които го правят. Цял живот съм гледала всякакви животни, дори в един момент кучетата бяха 3 (децата бяха тогава 4). Сега са 2 кучетата, децата са 5. Специално кучетата са като малки деца, които имат неистова нужда от любовта ти и да ги изоставиш е идентично с изоставянето на малко дете.

# 193
На мен пък съветите да пробваш първо с куче са ми смешни. Аз не мога да изгледам и едно куче, защото нямам абсолютно никаква мотивация за това. Когато имаш желание, ставаш по нощите и понасяш и много други неща, защото го искаш. Детето върви комплект с всички плюсове и минуси. Не е кукла да си го поръчаш перфектно, да не плаче и да се гледа само Simple Smile

Разбира се става въпрос ако имаш желание и обичаш кучета. Около мен всички родители и не-родители имаме кучета и затова го казах. Simple Smile Аз се учудих, че много обичам да спя, а ставането посред нощ ми беше най-малкият проблем.

Второ уточнение - подразбира се и че си отговорен човек, който не би захвърлил животното на улицата.

Обожавам си кучето и не искам деца, и все пак реалистично погледнато, в най-лошия случай на кучето ще му намеря прекрасен дом още утре ако се наложи (моето конкретно, с конкрена порода и качества).

Не бих изхвърлила домашен любимец. Не бих го и дала на никой. Дори не разбирам хората, които го правят. Цял живот съм гледала всякакви животни, дори в един момент кучетата бяха 3 (децата бяха тогава 4). Сега са 2 кучетата, децата са 5. Специално кучетата са като малки деца, които имат неистова нужда от любовта ти и да ги изоставиш е идентично с изоставянето на малко дете.

Аз съм доста crazy dog lady понякога, но не, дори не се доближава...
Пак казвам, става въпрос за намиране на друг добър дом. Понякога обстановката не е подходяща - например куче с огромна енергия, реактивно към други кучета в апартамент в града, ще е по-щастливо във ферма в средата на нищото, където други кучета не среща.

# 194
  • София
Казах, че за мен (като многодетна майка и върла кучкарка) е идентично. Не го вменявам другиму.

Последна редакция: чт, 01 юни 2023, 12:39 от Fever Ray

Общи условия

Активация на акаунт