Защо искате деца ?

• 71 019
  • 2 683
  •   1
Отговори
# 165
LemonFantastic адмирации за отговора! През цялата тема чаках някой да отговори разумно на този въпрос.

# 166
И всички други отговори бяха неразумни??? Или разумен е само този отговор, който съвпада с твоето виждане?

# 167
Аз обаче съвсем не съм съгласна с коментара, че с деца пак можеш да си живееш живота. Определено няма да мога поне аз да живея точно по начина , който за мен е пълен комфорт - прибера се след работа, дремна, поиграя 4 часа, Петък вечер отида на бар с приятели, уикенда спя колкото искам, после отида на разходка до мола да пробвам дрехи, после седя вкъщи да рисувам 3 часа...
С дете , детето е на първо място и аз се виждам как 70% от сегашния ми живот ще си отиде.
Човек трябва да е готов на доста жертви

# 168
Естествено, че не можеш "да си живееш живота" с малко дете. Тая лъжа не знам кой кога и защо я е измислил, за да подлъгва младите жени... И после защо имало следродилни депресии.. ми как няма да има ако очакването е "ще си живея живота и с бебе/подрастващо" и после идва реалността дето е кърмене, оригване, наакани памперси, пюре по стените, ревове по цяла нощ и зомби през деня... Мммда същото мхм

# 169
Е, явно се има предвид, че това не е завинаги. Ето, аз вече ходя да пробвам дрехи с дъщеря ми, вече и се научи да не дърпа завесата на пробната, като съм вътре, и казва неща като: "Ооо, много ти отива!", "Да, вземи го!", "Много си красива!", "Не, не си дебела!" JoyJoyJoy

# 170
  • По света и у нас
Напротив Сикнес, аз точно така живея както го описа в седмиците когато баща им ги взима! Извода е - не поемай 100% грижите за детето и ти си човек, а мъжа ти не е нужно да е постоянно свободен.

# 171
Е да, не е завинаги. След 4-5 г се вижда светлината в тунела Joy

# 172
И куче да си вземаш пак не можеш да “си живееш живота” някакво време. Или ако се захванеш с някакъв спорт супер сериозно. Има много неща, които биха ти променили ежедневието, въпросът е какво си заслужава за теб лично.*

Аз без деца ставам в 6-7 и не обичам да излизам по барове. 😅

Между другото “живеенето на живота” не ми е в списъка от причини изобщо - понеже понякога се изтъква като голям аргумент. Поне за мен в основата е липсата на положителни  причини “за”.

* Сега си спомням, че четох нещо в стила  “трябва да си избереш болката и усилията, които искаш да положиш, не крайната цел, и тогава ще разбереш какво наистина искаш в живота”. Тоест може всеки иска да печели милиони и да има плочки (резултат), но малко хора искат да работят по 14 часа на ден или да висят във фитнеса 3 часа на ден и да ядат пиле с броколи с години.

Та така малко и с децата - ако крайната цел си заслужава за теб, ще избереш и трудното ежедневие в началото.

Последна редакция: чт, 01 юни 2023, 07:55 от LemonFantastic

# 173
  • София
Само че след този спорт, ако нямаш деца, можеш да се проснеш някъде и никой да не те закача за нищо, това с деца няма как да стане. Да не говорим, че за последния месец е боледувал поне 3 пъти и почти винаги и аз след него хващам нещо. Как да си живея живота като дори на работа не мога да отида за един месец без прекъсване. 😀

# 174
Така е, за мен най-близкото е куче и препоръчвам на всички със съмнения да започнат там. Понеже ако не се получи кучето можеш да го върнеш. 🤣

Аз лично ставах 3 месеца 2 пъти през нощта да го извеждам, не можех да го оставям само до 7-8 месеца да не изяде къщата и “плаченето” от скука докато се научи да си почива ми тестваше търпението с месеци. По едно време някак направих грешка и го “научих” като седна на дивана да си почина, да започне да плаче да излиза навън или да си играем. Буквално съм се крила в тоалетната да ме остави на мира - понеже плачеше само ако съм на дивана.

Прекрасен тест и на партньора - дали ще поеме задълженията 50:50 и дали ще се карате по въпроси за отглеждането.

# 175
Аз обаче съвсем не съм съгласна с коментара, че с деца пак можеш да си живееш живота. Определено няма да мога поне аз да живея точно по начина , който за мен е пълен комфорт
Епикурейството срещу стоицизма.
Философите и преди 2000 години са спорели точно по тези въпроси - дали човек трябва да си гледа кефа, или да върши това, за което е създаден на света (ако има такова нещо).
Винаги е имало хора, които избират и двата пътя. Равносметката дали е било правилно си дават като наближи края.

# 176
  • София
Зависи кой какво разбира под живеене.
Даденият по-горе пример на мен не ми допада.
Аз обичам разходки в парка, екскурзии в гората, спорт и т.н. Не обичам да спя, не обичам да се излежавам. Децата не са ми променили особено много начина на живот, единствено са ми донесли нови ангажименти, но явно ми харесва, щом още ми е приятно да гледам малки деца, когато можех да си го спестя още след гимназията на големите. Wink
Без деца на мен не ми е интересно. Wink

# 177
Според мен равносметка накрая не е възможна, защото би сравнявал реалния си изживян живот с една нереална фантазия.

# 178
Ами аз пък си живея живота и не е лъжа. В родителството обикновено има двама души и ако бащата се включва адекватно - нищо от това не липсва. Разбирам, че е и до дете, но и двете ми деца са спали по цяла нощ, почти от самото начало, и сън не ми е липсвал особено също. В момента отчитам, че е по-трудно, защото са две, но с едно си беше чиста песен и го казвам съвсем сериозно.
В тази връзка, за мен е точно обратното - прекалено много се плашат бъдещи майки, че майчинството е нещо ужасно и ти заминава животът. Ми не, не е.

# 179
А пък истината е, че има от всичко. Има моменти, в които летиш от щастие с детенцето,ама има и такива дето ти идва да се хвърлиш от някъде. Пък има и такива дето хем ревеш, хем се смееш... Ама то и затова е необяснимо какво е да имаш дете, а го разбираш чак като го имаш. И затова такива обяснения са напълно излишни.

Общи условия

Активация на акаунт