И аз не разбирам.
Има хора, които искат заради себе си, други - заради това, че смятат децата за много сладки и забавни, трети - заради факта, че всички имат, дай да не остана по-назад. А в много случаи децата се появяват поради невежество, дори без да са желани. Хубаво е човек да има толкова деца, на колкото може да обърне внимание и да осигури нормално израстване. Не всеки има капацитет за родител, даже за някои е по-добре да не са. Децата са много голяма отговорност и съвсем не са само еквивалент на радост. Никога не знаеш какво дете ще ти се падне. Защото възпитанието не е гаранция за добър резултат. Никой добър родител не си възпитава децата за престъпници/лъжци/крадци или в зависимости, но и такива има, и то от много добри семейства.
Общо взето всичко е на късмет. С деца е хубаво, но понякога могат да те съсипят напълно.
. Но в същото време не се упреквам или срамувам от поведението си в онзи момент - погнусата ми беше съвсем реална, така съм ги чувствала нещата, така съм се държала. Желанието за деца, решението за деца, включително кога, колко, как - това е път, който всеки човек трябва да измине сам (съответно с партньора си). С формулиране на постулати, начукване на канчета, обиди и вменяване на чувство за вина - не става. Хората, които най-гръмогласно защитават една или друга теза и се палят, всъщност не са уверени в собствения си избор, и се опитват да го валидират. Останалите просто си гледат децата (едно, две, три или пет), или котките, или кучетата, и не се обясняват. От позицията на житейския ми опит и наблюдения мога да кажа, че удовлетворението на един човек от живота, в края на пътя му, далеч няма нищо общо с броя родени и отгледани деца.
Явно просто бебето ти е от по-лесните, които не плачат много и не искат постоянно внимание.