Защо искате деца ?

• 71 126
  • 2 683
  •   1
Отговори
# 1 965
  • France
... После се оказа, че не живееш в Париж, а в предградие, което на български си е село или градче.
Чудех се дали да давам дуплика, но този семантичен въпрос няма да ми даде мира
Предградие си е предградие на български, а село е нещо различно (village). Надали някой би нарекъл Младост селце. И то като се има предвид географската дистанция.
Цитат
Сега ми цитираш цените във Фонтебло, но във Фонтенбло живеят шефове на банки и друг висш персонал с много високи заплати и последен модел коли. Ти във Фонтенбло ако живееш мъжът ти печели много и пак си в графата жена с богат мъж.
Така е, не живея, а ми се иска. Но там са селата, които наистина отговарят на тази дума.
Особено тези, които завършват на сюр-Екол са приказни. И са точно селца.
Цитат
В Ил дьо Франс има и луксозни места, от останалите има и гета пълни с любимите рапъри на сина ми, дрога и палежи на коли, има и кротки тихи села, но въпросът все пак беше, че цените на наемите и живота в Париж, освен в гетата тип Белвил и 12-ти арондисмент, не позволяват да се живее от една заплата и жените се връщат на работа.
Това е точно така.
Има предградия с по-скъпи жилища отколкото около Барбес, Сталинград или Порт д'Итали. Опитах се максимално да поясня къде съм без съвсем да изляза от анонимност.
Цитат
И майка ти може да е била във Франция преди 30 години, но аз имам син французин, който и тук учеше във френско училище до миналата година и сигурно знам достатъчно без да се редя на същата опашка като тебе в Карфур. И не живея във Франция не случайно, защото е мизерия, според моите възгледи и тук имам прекрасен стандарт, а и за сина ми е по-добре.
Това е чудесно, поздравления.
Цитат
На теб там ти харесва, не ми се спори изобщо и още по-малко искам да се караме, затова опитвам да го изкарам на майтап. 
И аз нямам такова желание, така че мир

# 1 966
Яху, аз затова обвинявам мъжете повече. Те все не бързат, понеже не ги притиска възрастта, все не са готови и се чака и чака. Някой ще каже, защо седиш с такъв човек, като те мотае, махай се. Ами хубаво, ама не срещаш лесно подходящ човек и понякога между отделни връзки минават години. Отделно жената трябва да има професия и финансова стабилност, за да може да отгледа дете, освен ако не разчита изцяло на мъжа си, което е рядко. Това се случва на 30+ обикновено.

# 1 967
  • София
Аргументите защо искаме деца сме си ги казали в началото. Темата е дълга и естествено пое в друг коловоз. Защото искането е само началото, после идва реалността на имането. А що се отнася до него се оказва, че много мъже са първи с претенциите и търсенето на сметка, но последни с отговорността.

# 1 968
  • MI
Леле, на село, явно различни разбирания за село имаме... Stuck Out Tongue Winking Eye Значи на Филомена ли е вината, че около София няма предградия, а села и че градският транспорт е отврат с изключение на метрото?! Направо не можах да се сдържа този път, наистина прекалено стана.
И от кой зор ще гледаме средната заплата на всички, след като говорим дали МЪЖЪТ може само да работи, а разликата както виждаме е значима с женската заплата. Иначе става като един яде зеле, друг свинско, значи всички ядат средно свинско със зеле.
П.С. Не всички са под наем. Примерно в момента при нас струва повече да си под наем, отколкото с ипотека. Проблемът е че не всички могат да вземат заем. А има и хора с жилище от родители примерно, всякакви конфигурации.

# 1 969
  • София
Просто казах, че в градовете и в населените места с висок разход за жилище жените се връщат на работа и три месеца майчинство е много малко. И тук хората се бутат в големите градове, защото има по-добри училища, например. И във Франция е така. Ако си в предградие/село като Фонтенбло ще има добри частни училища, но там е скъпо и е за хора с пари. На другите места не е скъпо, да влака става част от метрото и мъжа може да си ходи на работа в Париж, но няма някой да помъкне и децата на училище там, ще си учат, където си живеят. Та може и тук да се живее на 30-50 км от София с една заплата от София, но може и майката да си взима заплатата цяла година и да си стои с детето. Може и бащата да остане с детето. Нашата система е в пъти по-добра. Според мен, пък, който иска да се върне и на втория месец на работа. Три месечно бебе си е за гледане у дома.

# 1 970
излишно

Последна редакция: вт, 14 май 2024, 13:52 от Анонимен

# 1 971
  • MI
Бояна, даже аз съм виждала тез села, та затова ми стана смешно. Масово в тях живеят хората, даже родени в Париж и с хубави професии. Промено за да са в къща, а не апартамент. Имат и училища, и всичко. Със сигурност по -добре от в лоша част на Париж. Някои имат и жилище наследствено все пак, всякакви хора има. И забравяш най-важното, че баба знае две и двеста. Може количката да не е супер маркова, мебелите в детската също, обаче да изберат няколко години да останевкъщи майката. Приоритети. А коя е най-добрата система не знам, знам че в България не сме шампиони по раждаемост,  а Франция са на първо място в Европа от доста време. Аз лично не знам как бих оставила дете на три месеца, ще ми се скъса сърцето, но фактите говорят сами а като те говорят знаем, и боговете мълчат.

# 1 972
  • София
Някъде казвам ли, че в Париж е по-хубаво? Казвам, че там среден клас човек не може да издържа семейство с една заплата. Жените се връщат на работа. По селата е по-хубаво, но казвам, че има причини хора да живеят в графовете и там бебетата отиват на ясла. Защо постоянно обсъждате престиж и други неща извън темата? Особено неща, които не съм казала. Ако на вас село ви се струва обидно, за мен предградие е обидно, защото за франсетата обикновено това е синоним на гето. И предпочитам да кажа село или градче, отколкото да си представям места, на които о полицията не смее да отиде. Това не са Отчаяни съпруги. Но както и да е. Явно няма начин да си говорим на тема майчинство.

# 1 973
  • MI
На село може да е много хубаво, но град с 30 или 40 Хил жители и без никакво селско стопанство не знам по кои критерии е село. Смешно стана вече. И има предградия и предградия, със сигурност го знаеш, не само около Париж. Не аз говорих за мизерия, липса на училища, села и т.н. И аз какъв хубав стандарт имам в България или извън. Ако не бяха тези изрази, нямаше и да се намеся. Но просто не е вярно всичко това.
Иначе Невена доколкото знам в самия Париж си живее. Питай я колко време си е гледала децата и дали са мизерствали.

# 1 974
  • France
Аз абсолютно си държа на думите, че човек със средна заплата може да издържа жена и деца. И е въпрос на избор за жената да се върне на работа.
Малко по-нагоре съм направила съвсем проста сметка, която го показва.

# 1 975
  • София
Казвам, че средностатистически французи не могат с една заплата в града да си гледат децата и жените работят. Мъжът трябва да има много пари, за да бъде жената домакиня, както тук. Не е без значение това майчинство от само три месеца, защото повечето жени се връщат на работа. А дали Филомена е домакиня във Фонтенбло или Невена има шофьор и живее до Шангри ла няма нищо общо с темата.
Селца и градчета са по брой жители, а не специално със селско стопанство. Но имаш комюноте с по 300 000 жители, баш предградия, в които хората живеят с по 900 евро на месец. Това е предградие във Франция за мен. Селцето Беи до Версай има 3000 жители и е приятно и спокойно място. Също и не е евтино.

Иначе в Сен Сент-дени ако видиш междублоковите пространства може да изглежда по-добре от Люлин, но е бедно, опасно и си е гето. Като и някои арондисменти в самия Париж. И там има поколения, които бе работят. Не го грее майчинството. Ама ние сякаш си говорехме за нормалния живот, средна и друга класа. Средната класа работят жените в градовете и местата с висок наем.

Филомена, ти не живееш в голям град. За извън голям град може и не споря. Казах, че в голям град не става. Едно е наема да ти е 3000 евро, друго да ти е 1000 при същата заплата.

# 1 976
Замислих се, че може и да може, ако има някакво семейно облагане. Ако на двамата им вземат по 30 - 40% от заплатите, и от по-голямата заплата на мъжа са тези 40%, то ако само той работи може процентите да станат 20...  И при една заплата даже от 60 000 евро това са 12 000 отгоре. От по-голяма още повече.

# 1 977
  • France
Наемът ми е между тези две цифри. Както впрочем средният наем за 70м² в Париж intra muros.
И сме средностатистически хора с ММ.

# 1 978
  • MI
Ок, всички са под наем средната класа. Всичко под милион е село. Всички предградия, които не са село са опасни. По-дълбоко от Искъро нема също. И по-високо от Витоша.
Черна станция точно така е, има облекчения ако се водят на негова издръжка децата и жената. Т.е. плаща по-малко данъци накрая и взема нещо отгоре.

# 1 979
  • София
Хора, казвам, ме в голям и скъп град жените от средната класа работят. И тук може някой да каже, че плаща 1000 лв наем при заплата от 2000 и тоя доход му стига за трима.
Но явно има драма, която не разбирам. Моите познати във Франция които не се връщат на работа след майчинство са омъжени за лекари, банкери и адвокати. Другите работят, защото явно не са били в бг мама да ги научат какви облекчения да използват, за да си стоят вкъщи при мъж със средна заплата.

Но се радвам, че 3 месеца майчинство ви се струват ок, защото и тук скоро ще са толкова.

Общи условия

Активация на акаунт