Защо искате деца ?

• 71 171
  • 2 683
  •   1
Отговори
# 1 890
  • Пловдив
Е, значи аз съм омъжена за някакъв безценен бисер сред мъжете. Вече 20 години. 11 от които гледах деца вкъщи.

# 1 891
  • София
Тогава същият може успешно да роди и откърми следващото.
Говоря за мъж, който не цени приноса на жената и поставя финансите на челно място.

# 1 892
  • София
Че той мъжът преспокойно може да не гледа като на равна и да уважава и жена, която е с професия, независима и допринася към бюджета. Л”айното си е л*айно независимо кой е до него (без извинение).

# 1 893
  • Пловдив
Че той мъжът преспокойно може да не гледа като на равна и да уважава и жена, която е с професия, независима и допринася към бюджета. Л”айното си е л*айно независимо кой е до него (без извинение).
Именно.

# 1 894
  • France
Според мен пък не е нормално мъжът да взима майчинството и да си остава вкъщи, поне първите 6 месеца.

...

Според мен най-сигурният начин да се превърнеш в крайно непривлекателна, а просто удобна в очите на мъжа си. Другото също не е ок - майката да гони кариера и да превърне таткото в бавачка и да му смачка мъжеството. Но модели и семейства всякакви - на кой както му харесва.
Слава Богу това е само твое лично мнение, с нищо доближаващо се до реалността, която познавам.

# 1 895
Philomena, ти поне си разбрала какво иска да каже авторът, аз не успях....

# 1 896
Но вече има доста случаи бащите си остават в къщи,защото жените са на по-голяма заплата.
Семейството си решава според обстоятелствата.
И аз така смятам, но тук има жени, които казват, че дори и мъжът да изкарвал повече пари, пак можело той да остане в къщи, за да не прекъсва кариерата си жената. Защото той инак тия пари, които изкарва, щял да ги крие и да си ги харчи сам, а на нея да дава само обидна издръжка. Пък тя като ходи на работа с една година повече, ще я направят началник и после цял живот вече ще взема голяма заплата; а ако остане в къщи да си кърми детето - няма.

# 1 897
  • Пловдив
Крис, ама не каза, че ти и друго смяташ - никога не би взел жена, която няма само тя да си остава вкъщи, независимо от обстоятелствата. А пък не дай боже да вземе тя да изкарва повече, не искаш ти такава жена. Wink
Жените те възмущават, ако искат за себе си същото или даже наполовина.

# 1 898
Да кажем, че не ме възмущават, но не ме привличат жени, които искат да изземат мъжката роля.

# 1 899
"Изземат", звучи като някакво мъжко свещено право, което някои жени (как смеят!), желаят да нарушат.

# 1 900
  • София
По принцип мъжът е ловец, жената майка-кърмилница като характеристики на личността, но всяка здрава личност има поне 20% личностови характеристики от другия пол. Не виждам как ако жената работи става мъж, нито как мъжът става жена ако си гледа децата. Въпрос на удобство и обстоятелства.

Понеже аз цитирах шведския модел – за мен това е излишна крайност. Нормално е бебето до 1 година да има физически по-голяма нужда от майка си. Мъжете не могат да кърмят, засега... Ще кажете, че жената ще изцежда кърма в работата и бащата ще я дава. Може, но кому е нужно...

# 1 901
  • София
Не виждам как ако жената работи става мъж, нито как мъжът става жена ако си гледа децата. Въпрос на удобство и обстоятелства.

Нито пък аз.

Иначе, ако жената няма кърма, какво правим?

# 1 902
  • Пловдив
Цитат
Да кажем, че не ме възмущават, но не ме привличат жени, които...
Е, как не те възмущават, като от поста от 10:05 се процежда струя възмущение.

# 1 903
  • София
Не виждам как ако жената работи става мъж, нито как мъжът става жена ако си гледа децата. Въпрос на удобство и обстоятелства.

Нито пък аз.

Иначе, ако жената няма кърма, какво правим?
Жената може и изобщо да не кърми, защото не иска. Неин избор. Просто не виждам причина държавата да задължава двамата да си делят майчинството. Познавам мъж, който беше по майчинство и с двете си деца. Жена му не е кърмила, имаше кариера, така са преценили. Той си е мъжествен мъж, семейството прекрасно. Тая жена не е стояла по 6 месеца вкъщи, а дни. И нея няма защо да я задължават. Това да си го решават семейно е най-добре мисля, не да се налага отвън.

# 1 904
  • France
Понеже аз цитирах шведския модел – за мен това е излишна крайност.
Глупости. Детето има нужда от любов. Доказано е, че който го гледа има изменения в мозъчната архитектура. Не зависимо дали е биологичен родител или от пола си. Това доказва, че любовта и привързаността идват с грижата
Как пък един мъж не каза "ще направя всичко възможно за да прекарам време с детето си. Да видя как расте в първите месеци"?
Явно ММ е някаква рядка перла.

Общи условия

Активация на акаунт