Защо искате деца ?

• 70 867
  • 2 683
  •   1
Отговори
# 2 400
Няма нищо половинчато Делта, такива са времената вече. Даже не жената да работи с по-малко заплата ами с равна или по-голяма заплата от мъжа си.

Това са правата, които вие сте си извоювали като жени. Не може в един момент да се хвалите че сте ги извоювали тези права а в друг да се оплаквате как мъжете очаквали вие да си хващате вашите си сметки. Ами това очакват вече. Старите обичаи свършиха.

Последна редакция: чт, 16 май 2024, 18:24 от soulking21

# 2 401
Добре де, нали жената като играела роля на бавачка било 2000 лева, чистачка 1000 лева, готвачка нам-колко лева, пък ако вместо това ходи на работа не можела и 900 лева да изкара без да грохне? Хем е учила ужким, пък чистачката без да е учила изкарва повече от нея?

Но поне жените в България очакват от мъжа да гледа само своите деца. Защото в Америка жените от доста време вече очакват от мъжа да гледа децата дори ако са от друг. Ето една такава хубостница:

Много други такива има, и съдебната практика подкрепя това. То и затова мъжете много се пазят да се женят вече. Че там Гошо от фитнеса може и без да ти отмъква жената подмолно да й направи дете, и ти да си длъжен да го издържаш после.

# 2 402
Така си е, лошото е, че всичко, различно от подаяния, се вижда като скандално в очите на мъжете. Сега пък се е народило някакво половинчато провайдърство - уж жената ще поработва лекичко, с по-малка заплата, мъжът ще дава повече пари от нея, пък тя ще набляга на децата и домакинството повече от него. Да, ама не - то веднъж отидеш ли на работа, няма лекичко, 8 часа работно време са си 8 часа, това дали взимаш 900 или 9900 лв не е от особено значение, накрая на деня си грохнал.

Това не е точно така. Има много работи, харесвани именно от такива жени, където лесно се излиза ако се наложи, лесно се вземат болнични, работата свършва в 17:30 и нищо "не се носи" вкъщи. Основно са в държавния, а не в частния сектор. Не може да се сравнят с наистина напрегната работа на мениджър или други подобни.

# 2 403
Няма нищо половинчато Делта, такива са времената вече. Даже не жената да работи с по-малко заплата ами с равна или по-голяма заплата от мъжа си.

Това се правата, които вие сте си извоювали като жени. Не може в един момент да се хвалите че сте ги извоювали тези права а в друг да се оплаквате как мъжете очаквали вие да си хващате вашите си сметки. Ами това очакват вече. Старите обичаи свършиха.

Оооо, аз не се оплаквам, мъжете ще има да се оплакват, че жените не искали да раждат много и били предпазливи - аз обяснявам защо. Правата сме си ги извоювали не от много мерак да работим, а по причините, които Mandy Bo е посочила - твърде дълго време жените-домакини са получавали подаяния, а не истински средства за живот. Аз си виждам и предимствата в новото време - да работя ми е много добре, да поемам разходите си - също, като домакиня на пълен работен ден и без това няма да блесна особено.

Така си е, лошото е, че всичко, различно от подаяния, се вижда като скандално в очите на мъжете. Сега пък се е народило някакво половинчато провайдърство - уж жената ще поработва лекичко, с по-малка заплата, мъжът ще дава повече пари от нея, пък тя ще набляга на децата и домакинството повече от него. Да, ама не - то веднъж отидеш ли на работа, няма лекичко, 8 часа работно време са си 8 часа, това дали взимаш 900 или 9900 лв не е от особено значение, накрая на деня си грохнал.

Това не е точно така. Има много работи, харесвани именно от такива жени, където лесно се излиза ако се наложи, лесно се вземат болнични, работата свършва в 17:30 и нищо "не се носи" вкъщи. Основно са в държавния, а не в частния сектор. Не може да се сравнят с наистина напрегната работа на мениджър или други подобни.

В дъжавния сектор - да, но там никога не съм работила, а и без връзки не вярвам някога да работя. В частните фирми, в които съм била, съм имала доста повече и по-напрегната работа на по-ниска позиция, отколкото на по-висока.

# 2 404
  • София
Около мен има няколко жени, гонещи 40, които или нямат или имат съвсем малък стаж. Мъжете им издържат семействата, но в никакъв случай не са богаташи. Да кажем, че са на някакво средно ниво. Даже в едното семейство, ако не са все още работещите баба и дядо да помагат- изобщо не ги виждам. Децата вече са на училище. 🤷‍♀️ Реално не им се работи за мен, а за пенсии, осигуровки и т.н явно изобщо не мислят.

# 2 405
Като започнете да говорите за подаяния, едва ли не за просене на пари става дума. Отдавна се ползват кредитни карти и всеки в семейството харчи от обща сметка колкото му е нужно. Да иска разрешение за всяка транзакция ли говорите или за даване на кеш пари за да е неясно къде и за какво са похарчени.

# 2 406
Като започнете да говорите за подаяния, едва ли не за просене на пари става дума. Отдавна се ползват кредитни карти и всеки в семейството харчи от обща сметка колкото му е нужно. Да иска разрешение за всяка транзакция ли говорите или за даване на кеш пари за да е неясно къде и за какво са похарчени.

Аз лично говоря за това, че ако жена остане домакиня на пълен работен ден, не ми става ясно КАК според вашето разпределение ще й се подсигурят тези две неща:

1. Осигурителен стаж
2. Спестявания, каквито всеки работещ човек заслужава възможността да има. Пък било то и да работи като домакиня.

Ние казваме - това може да стане като й се определя заплата на жената по обща договорка и се води фиктивно на стаж в някоя фирма - на мъжете в темата им се видя скандално това. Ами честно казано, не ми хрумва друго. За мен човек, който харчи от кредитна карта за текущи нужди, но не му тече стаж и не си вади от тази карта пари за "черни дни" живее точно на подаяния, колкото и пресилено да ви звучи.

# 2 407
Глупости говориш Делта. Има си предостатъчно семейства в момента, където всичко се дели между мъжа и жената, и деца си имат хората и пари си имат и всичко.

Тези, дето винаги си имат едно на ум и са предпазливи по-скоро трябва да си лекуват травмите а не да прехвърлят всичката вина към 50% от човешката раса заради шепата смотльовци, с които са били обвързани в миналото.

# 2 408
Ами ето как е в моето семейство. Плащам винаги общата сметка с кредитните карти колкото излезнат месечните разходи. Плащам годишна заплата на жена ми без да работи във фирмата за да и тече осигурителен стаж, не са много $20к годишно, но са достатъчни за спестявания. Отделно периодично си попълваме и двамата пенсионен фонд. Считам го за справедливо дори и по вашите завишени критерии.

# 2 409
Глупости говориш Делта. Има си предостатъчно семейства в момента, където всичко се дели между мъжа и жената, и деца си имат хората и пари си имат и всичко.

Тези, дето винаги си имат едно на ум и са предпазливи по-скоро трябва да си лекуват травмите а не да прехвърлят всичката вина към 50% от човешката раса заради шепата смотльовци, с които са били обвързани в миналото.

Има такива, ама май са основно от моето поколение. Ние бяхме възпитани така, че в семейството всичко е общо.
Докато при младите е по-различно и, може би, има основание.

# 2 410
Yahoo, ами това ми се вижда справедливо. При такова разпределение, не би трябвало да има сърдити. За жалост, не са много семействата, които са си го организирали така добре.

# 2 411
  • Paris, France
А дори срещу богата издръжка, не бих се завряла по цял ден да бърша прах и да чистя. Това е изключително монотонна, повтаряща се дейност, за която отгоре на всичко не получаваш пари, а в повечето случаи - дори уважение и признание.

Че издръжката не е за да бършеш прах и да чистиш, а за да можеш след края на брака да живееш на нивото, на което си свикнала в брака. От издръжката плащаш заплата на чистачката и я уважаваш и признаваш. Всички доволни.

Свекърва ми не е бърсала прах, нито мела, мила или чистила в дома си от 60 години. Не е нейното. Наемаха си домашен помощник. Не са и богати. И помощ с децата са си плащали след третото дете. Първите две са гледани на ясла.

# 2 412
Издръжката на жената обсъдихме, а издръжката на децата и до каква възраст, какво включва?
Попрегледах темата и не видях кой знае какво, освен зайците и ипотекиране на жилище. Че това е крайност.

# 2 413
  • Paris, France
В ЕС сме длъжни да ги издържаме до 25г ако учат редовно към навършването им. Ако не учат след гимназия, сме длъжни до 18г.

# 2 414
  • София
В ЕС сме длъжни да ги издържаме до 25г ако учат редовно към навършването им. Ако не учат след гимназия, сме длъжни до 18г.
За след 18 май е ако имаш възможност или колкото имаш като възможност, не съм сигурна точно как е формулирано. Но се сещам за една страхотна комедия за един, който настояваше да живее у техните на дърти години, след 20, и те му наеха бавачка, понеже ги беше осъдил да го приберат. Това в оная държава, която не бива да споменавам Simple Smile
https://www.imdb.com/title/tt0274155/

Общи условия

Активация на акаунт