Записах я на спорт, ама в училищния двор идват някакви треньори ентусиасти по някаква програма. Кот такоа. Все пак спортува.
То реално няма и голям смисъл по всичко да е 6, но аз се бях подлъгала по това, че някой разправяше, че можело да вземат успеха от цялата диплома за бала за "право" и като не исках да рискувам, се прицелих да докарам шест по всичко. Вътрешната мотивация е незаменима. Все казвам на баща й, че ако тя сама си постави цел, ще постигне всичко, а ако не - каквото и да направим ние, няма да стане. Той щото от време на време се включва с указания да уча с нея, и аз изслушвам учтиво, но не правя такива опити (все пак не съм и педагог, а и детето не ме е замолило да помагам).
По предметите, по които ми вървеше - информатика, математика, английски - ми стигаше да съм била в часа. Така се стекоха обстоятелствата, че нямаше кой да ми помага вкъщи, на уроци ходех само по английски една-две години, но пък нашите никога не са ми правили проблеми за оценки. Днешното образование е много различно и кой знае какво ще е след още няколко години. А и всяко дете е строго индивидуално като интереси и възможности. Мен и да ме бяха карали да се мъча с история, например, просто нямаше да има смисъл. Имена и дати запомням много трудно. Докато това, което ми се отдава, хем става лесно, хем като ме затрудни, ми е супер интересно да се опитвам да го разреша.
По предметите, по които ми вървеше - информатика, математика, английски - ми стигаше да съм била в часа.
С носталгия си спомням мързела през гимназията. Златни години. Единствената петица, която се появяваше тук-там за срочна оценка беше по френски. Но имах нещастието да попадна при много слаба преподавателка в 8 клас, която ни учеше с грешки. Докато превъзмогна нейната некомпетентност ми отне 1-2 години.
Ходих на уроци по английски за да се явявам на някакви сертификати. Но ми беше приятно. Единственото за което съжалявам е, че не съм ходила на спорт. Родителите ми не бяха спортни натури и не го изискваха. Само на тенис ваканциите, което е твърде недостатъчно за подрастващ.
Препоръчани теми