Безжична вертикална прахосмукачка - 2

• 117 092
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
И аз обмислям да разкарам робота, но да взема първо вертикалната прахосмукачка и да видя как ще е с нея. На робота ме вбесява колко време ми отнема да почистя колелцата му от кучешките косми, а и го пускаме да чисти предимно по график докато ни няма, но тогава често се задавя и блокира с  някой кабел или чорап, който кучето е завряло под дивана… и като се приберем не е изчистено и трябва наново да го пускам. Още 30 минути бавно бръмчене. Ако хвана прахосмукачката, за 5 минути ще мина подовете навсякъде.

# 556
  • Стара Загора
Аз също няма нерви за робота и само мъжа ми го ползва. За мен е много по-лесно набързо да се развъртя с безкабелната (моята е Xiaomi Rodmi) и така не му шетам на оня робот.

# 557
Здравейте, поразгледах темата и имаше много полезна информация, но мисля, че искам да попитам.

Имам си класическа прахосмукачка, която харесвам, но откакто имам куче не ми е удобно всеки ден да я вадя, сглобявам и разнасям из апартамента. Отделно ми е се ще да мога да я хвана, да мина конкретно място и да я прибера. Демек търся нещо за ежедневна употреба и поддръжка.

Първоначално се бях спряла на Dyson V12, снаха ми има такава, достатъчно лека е, но истината е 1.5к за прахосмукачка силно не ми се дават, да не кажа хич.

Другите модели, на които се спрях са Rowenta X Force flex 13.6 и така популярния BOSCH Unlimited 7 .

Грубо искам да си чиста паркета и плочките, да става на малка за прах и да минавам ъгли и первази. Не търся водно почистване и други екстри, приставката за текстил е чудесно нещо, но не ми е deal breaker. Бюджета е до около 700-750 лева. Приемам всякакви съвети и предложения.

# 558
  • Варна
Коя е приставката за текстил?

# 559
Извинявам се, аз така си я наричам, не знам какво й е официалното название, просто с нея си чистя дивана и леглото.

# 560
Вкъщи сме с Реймбоу от доста години вече. Отдавна делегирах прахосмученето на мъжа ми, защото ми е тежка и безкрайното сглабяне  и разглабяне ми беше дошло до гуша. Добре че дъщерята стана студентка, та се наложи за квартирата да вземем нещо леко и компактно, та да хвана в ръка вертиклна прахосмукачка Laughing. Разбира се взехме възможно най-бюджетния вариант, който ни попадна в магазина - една ROWENTA на промоция около 190 лв. Ами идеална работа си върши, за около 50 кв. жилище без килими и пътеки.  Тежи около 1,2 кг. и за парите си е просто идеална. Вече година я ползва без проблем.
Та от скоро се решихме и ние у дома да ползваме голямата баба за основно почистване, а за ежедневно обиране на  боклучета взехме тази ROWENTA :
https://www.tehnomix.bg/prahosmukachka-rowenta-x-pert-7-60-rh6a75wo
 На паркет и плочки в кухнята сме и едно малко късокосместо килимче с което се справя повече от идеално. Минавам го на турбо режима и след това  Реймбоу тупалката не вади почти нищо след Ровентата. Честно казано приятно съм изненадана. Нямам база за сравнение с по-скъпите модели, но за момента  съм впечатлена от това колко е лека и колко бързо се разглабя и почиства. На този етап съм доволна от покупката.

# 561
  • до най-прекрасния мъж
Пиша нещо интересно, за който се е спрял на Бош. Понеже аз си продължавам да чета, сравнявам модели, проучвам цени и т.н. Та, много, ама много внимателно гледайте с какви приставки идва. Сега попаднах на абсолютно еднакъв модел, съответно на две различни цени. И по-евтината е с по-малко приставки, разбира се. Освен това, въпреки че са един модел уж, визуално също са различни. За ето тези става въпрос:
Скрит текст:

А аз останах с впечатление, че различните модели като буквички и цифрички, идват в различен цвят и съответния набор приставки. Тоест, би следвало в двата магазина да са абсолютно еднакви. А то се оказва, че не са.  Или Техномаркет е сложил различна снимка. Защото скролвайки надолу, попадам на друга снимка, съвпадаща с тази от Зора. Та...отваряйте си очите.

# 562
Здравейте, моля за препоръки.. изчетох цялата тема.. искам да закупя вертикална прахосмукачка, двоумя се между Dyson и Bosch. Жилището е 120кв., НО най - важното е да дърпа и да събира всички косми от трите кученца кои имам. Ще я използвам за основно почистване.  Бюджет до 1000лв.
Благодаря ви !

# 563
  • Пловдив
Много потребители са си направили труда изчерпателно да споделят впечатленията си и от двете марки.
Щом сте изчела цялата тема каква точно препоръка очаквате?

# 564
Ами написала съм, че се двоумя между Бош и дайсън, ако не сте прочела. И също, че имам три кучета. Някоя дама може да ми препоръча модел, от който е доволна. На вас какъв ви е проблема ??

# 565
Ами написала съм, че се двоумя между Бош и дайсън, ако не сте прочела. И също, че имам три кучета. Някоя дама може да ми препоръча модел, от който е доволна. На вас какъв ви е проблема ??

Проблемът е, че всеки ще ви препоръча каквото ползва. Ето аз ще ви кажа Дайсън, защото това имам и имам куче. Назад немалко хора с животни ползват Бош. Има специфики, които трябва да прочетете и да изберете за себе си: батерии, допълнителни приставки, консумативи и така нататък.

# 566

Проблемът е, че всеки ще ви препоръча каквото ползва. Ето аз ще ви кажа Дайсън, защото това имам и имам куче. Назад немалко хора с животни ползват Бош. Има специфики, които трябва да прочетете и да изберете за себе си: батерии, допълнителни приставки, консумативи и така нататък.

Ами точно това е целта, а не проблема. Прочела съм, и съм се спряла на тези две марки. По назад в коментарите има коментирано за доста други марки. Такаче първия ви коментар не беше нужен Simple Smile
За втория ви благодаря.
Форума е за помощ, а не за заяждане.
Хубав и успешен ден !

# 567
Първият коментар не е мой по принцип Simple Smile Но пак заповядайте.

# 568
Първият коментар не е мой по принцип Simple Smile Но пак заповядайте.

Да, сега погледнах. Извинявайте, за което. И благодаря за мнението ви.

# 569
  • София
Аз съм силно разочарована от Бош серия 8, gen 2. Това ми е втора безжична. Изпадна ми от Амазон на отлична цена и я взех. Първата ми е Дрийми нещо си, много бях доволна но ми се счупи (аз счупих) мулти четката. Пак си я ползвах, много дърпа, батерията държи на турбо 15-20 мин.
Та за Бош....на турбо, батерията пада за под 10 мин. Минах апартамент 70 кв на турбо, твърди настилки, един малък килим само. Четката се върти по бързо от дриймито, но не дърпа така добре финия прах. След Боша пуснах дриймито с неработеща четка, и колко боклук събра, за мое учудване. Така и не намерих колко е мощна Бош прахосмукачката. Тествах без приставка, дриймито ще ми изяде дланта, боша ме подръпва.
Веднага заявих връщане и Бош пътува обратно. Не зная какви са тия ревюта и как се сравня с Дайсън дори,  твърдо НЕ е за мен Боша, няма начин това да замени стандартна кабелна прахосмукачка. Дрийми замества напълно.

Общи условия

Активация на акаунт