Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 51

• 69 597
  • 814
  •   1
Отговори
# 525
Аз бих предложила да видите количките moon в дундьо. Не е най леката, но не е и най тежката, с големи гуми, широк кош, пускат много добри намаления в немския сайт. Ние такава си взехме и съм доволна. Друг мой фаворит е харви... . Нещо, което също е важно, но няма как да знаете преди да родите е дали ще имате по голямо и бързо растяща бебе или не, защото някои колички са по-тесни, с по-малки кошове. Също няма как да знаете дали бебето ви ще иска да стои в количката или не.

# 526
Това с дали ще "иска" да стои в количката вече го обсъждахме. Вариант на ръце и без никаква количка не е изобщо вариант, а в слинг постоянно не си го представям.

# 527
Остана да се чудя между Cybex Мелио-то и Inglesina Quid2.
Та главно за първите две, ако някой може да каже конкретни плюсове и минуси Simple Smile
Също и къде може да се види Inglesina на живо?
Благодаря!!!
П.С. Другите отпадат, защото явно не се сгъват заедно с коша/седалката.

# 528
Eezy се сгъва със седалката.

# 529
  • до най-прекрасния мъж
И Майор се сгъва със седалката. Quid също е много хубава количка, но аз не намерих къде да я видя наживо и като че ли плата не ми хареса особено по описание на момиче от форума, която я е имало. Всъщност, отидох да гледам Quid и Eezy Twist +2  и си тръгнах с Майор. Eezy също е страхотна количка, но при мен везната наклони към Майор по две основни причини - има покривало за крачета, а моето бебе беше на няма и 4 м, когато го сложих в нея и второ, видя ми се по-дълга и широка в легнало положение и с по-голям сенник.

# 530
Inglesina Quid я имаше във Вис Виталис, можете да се обадите да питате къде я им- във физически магазин, но е със значително по-малки колела, така че преценете терена, на който ще я ползвате

# 531
Inglesina Quid
Тегло  5,9кг
Размери разгъната (вис х шир х дълж) 103 × 46,5 × 76 см
Размери сгъната (вис х шир х дълж) 58 × 46,5 × 17,5 cм
цена 280 евро

Inglesina Maior
Размери разгъната (вис х шир х дълж) 107 x 52,5   x 87,5 cm
Размери сгъната (вис х шир х дълж) 63 x 52.5  x 29 cm
Тегло: 7.9 kg.
Цена: 320 евро

От двете бих избрала Inglesina Quid - колелата са идеални 16 см и да еднакви, не трябват по-големи. Много е лека, харесва ми, че е  по-тясна, за да може майката и да я вдига с бебето (налага се понякога, в метрото като няма асансьор) и това ,че сгъната заема по-малко място в багажника, даже и в краката на предната седалка можеш да си я сложиш както и в багажник на самолет. Сенникът е допълнително удължен и с УВ филтър. Само ще ми липсва и едно шушонче за крачетата, както има Maior. Не ми харесва количка с едните колела по-големи, ако някой знае с какво превъзхждат такива размери колела, ще се радвам да науча.

Аз съм имала Inglesina Trip.

# 532
Inglesina Quid, за която между другото и аз много се чудих и за съжаление не купих, има и доста изправена в сравнение с други колички седалка, което за мен е огромен плюс. Другото е че май е съвместима за летене с повечето авиокомпании. 16 см никак не е зле, но пак зависи от квартала, защото за моя се оказа че трябват много големи гуми. Ако не сте в някой много разбит квартал са добре

# 533
Момичета, някой пътувал ли е с комбинирана количка със самолет? На сайта на уиз виждам, че броят две части количка като една, но ако е три части едната ще бъде отделен багаж. Не виждам изискване за кг или см на самата количка, което ме навежда на мисълта, че не би трябвало да има ограничение в това.
Мерси предварително на отзовалите се. 🙏

# 534
Здравейте момичета, и аз почвам да се оглеждам за количка и съм в чудене дали да е кожена или не. Бебчето ще е зимно, но не знам в топлите месеци дали няма да му е много топло в нея?
За сега се колебая между марката Bebetto или Adbor, но май първите повече ми допадат на външен вид.
Харесала съм този модел, ако някой ги е ползвал ще се радвам на мнение Simple Smile
https://www.bebetto.bg/premium-class/bebeshka-kolichka-2v1-pasca … mium-class-stella

# 535
Здравейте! Имам малко по-нестандартен въпрос- има ли мама, която е ползвала количка от aliexpress? Или пък имате познати, които са ползвали? Става въпрос за този модел

# 536
Dreamer* тази на Бебетоо (Паскал конкретно) в магазина жената ми каза, че е доста олекотена. Аз също я харесах, имаха доста мостри платове и кожени мисля също два варианта. Беше маневрена. Ходих да ги видя, защото приятелка много ми ги похвали като качество (3 деца е изкарала количката и до момента). Също каза, че реагирали светкавично при повреди.

# 537
  • до най-прекрасния мъж
Предимството на големите гуми, особено за разбитите БГ тротоари и улици и високи бордюри, е, че лесно можеш да приплъзнеш на задни гуми и да свалиш количката. Или ако забие някъде предното колело, което отново се случва понякога, леко навдигаш и преминаваш на задни гуми. Ако живеете на място с добра инфраструктура, това не би било проблем и тогава големите гуми могат да се прежалят в полза на теглото. Но пък в Стария град в Пловдив определено и големите гуми не ми помогнаха и носихме количката на ръце по калдъръма, добре че беше за кратко.
Иначе, Майор се вдига лесно с над 12-килограмово вече дете. Живея на 2ри етаж без асансьор и я свалям и качвам на ръце по минимум два пъти дневно. Не е твърде широка, а ширината за зимата е плюс, когато детето е облечено вповече. Дъщеря ми върви висока и макар, че не е особено едра, се събираше точно в количката през миналата зима, когато беше около 1 г. За тази не зная как ще е. Но и това си зависи от детето, ако е дребно, също не би било проблем.
Така че, отново стигаме до там, че всичко е индивидуално спрямо навиците на родителите, местоживеенето и самото дете.

# 538
Големи гуми вървят добре в снега. Но, когато и четирите са големи. 

blue.angel
казваш до втория етаж вдигаш,  значи големите задни колела не помагат за нещо като качване по стълби?
А ако предните са малки, а задните големи, евентуално за стръмен терен  в планината, но само в посока нагоре.

# 539
  • до най-прекрасния мъж
Помагат за слизане, по принцип помагат и за качване, но аз избягвам този начин, защото за мен не е правилно. Дръжката се натоварва много така - при слизане в един момент цялата тежест увисва на дръжката, а при качване, съответно е изложена на силен опън. Това води до разхлабване на свръзките между отделните елементи на количката и в един момент може да се счупи.
За сняг не е съвсем така. Живеем близо до планината и сме се качвали нееднократно на сняг. Количката е като танк, върви по всякакъв сняг. Е, ако е натрупало 30-40 см няма да мине вероятно, но никоя количка не би могла.
Писах, че единственото място, което я затрудни, беше калдаръма в Стария град в Пловдив. Там запъна и се наложи да я носим. Който е посещавал Пловдив, знае какви камънаци с какви фуги са там. Дожаля ми да я напъвам, можеше и да слезе на задни гуми.

Общи условия

Активация на акаунт