Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 51

• 69 012
  • 814
  •   1
Отговори
# 585
Аз от изчетеното разбрах, че не е много хубаво за бебето да стои повече от 2 3 часа в тези кошници за кола. Аз си взех на Сайбекс cloud ли беше нещо такова, струва ми се широчка, има легнало положение, но мисля да не прескачам коша за новородено. Някои си взимат портове и изкарват с тях.
Изчетох доста от предните теми и пак нищо не разбирам Joy. Така значи очакваме пролетно бебе в средата на март. Доколкото разбрах от някои коментари,доста бебета стоят само по 3 месеца в коша за новородени и после не го искат. Бях чела,някъде че е по-удобно да се ползва столче за кола , за шасито на Cybex , вместо да се купува кош за новородено .Било уж по-удобно . Не знам, не ги разбирам , ако може някой да ме просветли

# 586
kratos84, реално не е невъзможно. Колкото и малко да се ползва, не бих заменила бебешката част на количката с кощница. Има си място спокойно да се завие бебето, да е в напълно изправено положение гръбчето. Да се смени памперс (слувало ми се е и в двете).
Кошницата може би докато е новородено (тук постоянно виждам бебета да се бутат насам натам в кошниците, но ъук яслата започва на 3 месеца - може да ги прибиеат/водят). Ние и до ден днешен ползваме столчето от колата върху рамата (бебето е на 8м, а столчето ни е 0+) когато влизаме в магазин, или сме на лекар, но никога не сме ползвали тази комбинация за цяла разходка например.
Loreenx25, споделете какви са ви нуждите/критериите, по които определяте подходяща количка. Това е изключително индивидуално. Ние сме с бъгабу фокс 3, която е като огромен танк, но не бих я заменила за никоя друга.  Живеем в къща и я държим в гараж, така теглото за нас няма абсолютно никакво значение.

Изчетох доста от предните теми и пак нищо не разбирам Joy. Така значи очакваме пролетно бебе в средата на март. Доколкото разбрах от някои коментари,доста бебета стоят само по 3 месеца в коша за новородени и после не го искат. Бях чела,някъде че е по-удобно да се ползва столче за кола , за шасито на Cybex , вместо да се купува кош за новородено .Било уж по-удобно . Не знам, не ги разбирам , ако може някой да ме просветли

# 587
Кошчето за кола за новородени не е изцяло легнало, дори у два часа са много. Гледам по моловете е модно така да разхождат децата, но не е ок за дълго време.

# 588
Моето бебе като го прибрахме от болницата щеше да пукна два часа (толкова беше пътя) че беше в кошницата за кола. Той беше 2,5 кг и заставаше в ужасни пози в нея, въпреки че бяхме сложили подложка (възглавница) за много малки бебета. Не си представям да го изкарвах така на разходка, стоящо в такава поза. Вече сигурно към 4 кг започна да стои по-нормално. Никога не сме слагали кошницата на шасито. Ако се налагало от колата до лекаря например, сме я носили в ръка. Аз не бих заменила коша за новородено, но например по-скоро бих търсила вариант за порт бебе или някакъв лек кош, но не и кошницата от колата да ползвам

# 589
Да,именно това ме интересуваше . Абсолютно го изключвам ,като вариант тогава . Ще ви следя , за идеи за комбинирани колички ,поне имам време да реша

# 590
  • София
Мами, какво ви е мнението за количките Buba и Tutis?
Например тази:
https://aiko-bg.com/product-67665060352

и тази:

https://aiko-bg.com/product-67665060382

И могат ли да се сравняват със Cybex? При тях пък се колебая между Balios S Lux и Talos S ...

# 591
  • до най-прекрасния мъж
И аз съм против да се замени кошът за новородено с кошница за кола. По-добре лятна количка и порт бебе, чувал, лек кош, но не и кошница за кола. С нея сме ходили макс до педиатъра и за много кратки разходки, колкото детето да си доспи, ако е заспало в колата. Колкото и да е полегнала, бебетата стоят доста свити вътре.

# 592
Те двете няма много общо 🙄 Може би само че и двете са много леки. Тази coya няма нито хубаво изправено положение, нито напълно легнало, нито хубав голям сенник, като гледам и борд няма. Не може евентуално да й се сложи кош за новородено и да се ползва за друго дете. На мен тези неща ми бяха изискване. Освен това зависи колко и за какво ще се ползва количката. Предимно за път, но често ли пътувате? Ще се налага ли се детето да спи? Ще се вози ли дълго или само колкото да си почине като се поумори и после пак да ходи. И т.н и т.н

По описание пише, че има пълно легнало положение 🙄
А иначе в немски сайт видях комплект за 499е с борд, може би в Рая Тойс не е включен.
Консултантът ми препоръча Коя като по-добър вариант за лека количка.
Споделих, че съм гледала Мелио, но ми е много паянтова и ме насочи към този модел..
Не държа кошът за новородени да е съвместим, тъй като имам Приам за 1-вата година.
Бих използвала новата за пътувания след 6-ия месец (1 път в месеца) и вече след първата година като по-лек вариант след основната ни количка, която ще ми дойде тежка по моя преценка. 😅
Този консултант нещо се е объркАл. На мен един много печен в магазина им на Черни вечеъх, категорично ми препоръча Мелио и след като все пак самостоятелно проучих, пак взех нея.

# 593
  • Стара Загора
Мнения за Carrello alfa има ли?

# 594
Рая тойс има страхотно намаление в момента 25 проц на Сайбекс и други марки колички.

# 595
Само определени модели Сайбекс!

# 596
Здравейте! Аз сигурно се повтарям като въпрос, но ще рискувам.
Основно гледам количка 3в1 защото ще се налага с бебето да се пътува. Виждам, че тези кошчета за кола за новородените не са много добра идея заради позицията, в която бебето се намира. За това исках да питам има ли столчета за кола, които са подходящи за новородени с тенденция да се използват и след това до определя възраст или тегло.
Много не съм ги гледала тях специално, но се чудя оправдана ли е покупката на 3в1 количка, ако това кошче не е добре за бебето? Някои мои приятелки ми дават съвет да си купя 2в1 количка и просто да купя втора употреба такова кошче, което реално ще позлвам много малко време.

# 597
За возене в кола препоръчвам кошница. За по-голямо бебе - столче. Ако много малко бебе стои в “лоша” позиция в кошницата, представете си как ще изглежда в столчето, което по принцип няма опция за спане, тоест полулегнало положение (много малко столчета имат такава опция, нашето например има - britax first class plus, взехме го точно защото с детето се пътува много, включително надалеч и понякога пътуваме нощем, за да спи през целия път) Вече дали ще се вземе от близки, ще купите втора употреба (което пак не препоръчвам) или ще си лупите ново зависи изцяло от бюджета. До 8 месеца моето дете се возеше в колата в кошница (cybex aton 5) после взехме гореспоменатото столче. Има отделна тема за столчета, смятам ще е по-полезна

# 598
Sineochka, ще споделя нашия опит без претенции това да е меродавно мнение, но все пак изборът ни беше направен след много четене и на базата на тукашните закони и точно с оглед на това че ужасно много пътуваме. Безопасността ни беше приоритет номер едно - т.в. високи резултати от краш твстове, съвместимост (с адаптери) с количката, беше също изискване, да има база (която е с изофикс - като за това трябвада проверите дали може за вашата кола), и да се върти на нея, беше плюс, който сега оценявам още повече
Тук на всичко се казва автостолче и са разделени на категории/групи:
Нашето е група 0/1 т.е. бебето се вози в това столче от раждането до 18 кг. (А количката ни например е до 22 кг).
Нашето столче е бритакс рьомер baby-safe 3 i-size + база,
Успех в избора🤞👍

Здравейте! Аз сигурно се повтарям като въпрос, но ще рискувам.
Основно гледам количка 3в1 защото ще се налага с бебето да се пътува. Виждам, че тези кошчета за кола за новородените не са много добра идея заради позицията, в която бебето се намира. За това исках да питам има ли столчета за кола, които са подходящи за новородени с тенденция да се използват и след това до определя възраст или тегло.
Много не съм ги гледала тях специално, но се чудя оправдана ли е покупката на 3в1 количка, ако това кошче не е добре за бебето? Някои мои приятелки ми дават съвет да си купя 2в1 количка и просто да купя втора употреба такова кошче, което реално ще позлвам много малко време.

# 599
Тя и нашата кошница е до 13 кг по принцип, но реално още доста преди да достигне това тегло, на детето му стана тясничко. Въпросното столче също не ми изглежда много удобно за по-голямо бебе, какво остава за 18 килограмово дете. Но това ми е представата само от снимките, които виждам в нета, разбира се. Все пак изглежда много хубаво и съм наясно, че не всеки може да си позволи да купува по няколко кошници/столчета

Общи условия

Активация на акаунт