Бебешката количка - цяла наука за второ висше № 51

• 69 038
  • 814
  •   1
Отговори
# 600
Добавям- а какви са параметрите на безопасност на напълно легнали- като не се заяждам, искрено питам, защото се каним с кола да се приберем през лятото догодина- да започна да чета и гледам от сега, по промоциите да съм готова.

За сега сме на 10 кг 😄 ще видим и ние тепърва как е на 18🤷‍♀️ но за сега си го харесваме много, и наистина много пътуваме.

Тя и нашата кошница е до 13 кг по принцип, но реално още доста преди да достигне това тегло, на детето му стана тясничко. Въпросното столче също не ми изглежда много удобно за по-голямо бебе, какво остава за 18 килограмово дете. Но това ми е представата само от снимките, които виждам в нета, разбира се. Все пак изглежда много хубаво и съм наясно, че не всеки може да си позволи да купува по няколко кошници/столчета

Последна редакция: нд, 08 окт 2023, 20:03 от Lucie_

# 601
AlisonParker Благодаря! Всъщност не знаех, че има тема за столчета. Ще прегледам и нея. Благодаря за споделянето Lucie_. По принцип и аз мислех за количка и кошница на Cybex, но ще видим какво ще решим с ММ.
Благодаря, ще прегледам посочените модели. То, аз също предпочитам да си купя всичко ново. Нещо ми е суеверно в последните години с вещите втора употреба.

# 602
Не е от суеверие. Може да е повредено, без да е видимо и да не е безопасно да се пътува с него, например или нещо подобно

# 603
Не е от суеверие. Може да е повредено, без да е видимо и да не е безопасно да се пътува с него, например или нещо подобно
Ахаа, да! Благодаря!

# 604
Да направя уточнение, понеже и ние сме с Britax Baby Safe i-size 3 и доста се озадачих от написаното за килограмите - препоръката на производителя за този кош  е да се ползва до 13 кг. или 83 см ръст, което настъпи първо. Нашият бебок например вече на 5 месеца върви доста дълъг и слаб и с това темпо наистина до годината ако успеем да го ползваме ще е добре. Нашият подход беше да вземем тази кошница с новата им изофикс база, която става за столчетата на Бритакс от следващата група.

Sineochka, ще споделя нашия опит без претенции това да е меродавно мнение, но все пак изборът ни беше направен след много четене и на базата на тукашните закони и точно с оглед на това че ужасно много пътуваме. Безопасността ни беше приоритет номер едно - т.в. високи резултати от краш твстове, съвместимост (с адаптери) с количката, беше също изискване, да има база (която е с изофикс - като за това трябвада проверите дали може за вашата кола), и да се върти на нея, беше плюс, който сега оценявам още повече
Тук на всичко се казва автостолче и са разделени на категории/групи:
Нашето е група 0/1 т.е. бебето се вози в това столче от раждането до 18 кг. (А количката ни например е до 22 кг).
Нашето столче е бритакс рьомер baby-safe 3 i-size + база,
Успех в избора🤞👍

Здравейте! Аз сигурно се повтарям като въпрос, но ще рискувам.
Основно гледам количка 3в1 защото ще се налага с бебето да се пътува. Виждам, че тези кошчета за кола за новородените не са много добра идея заради позицията, в която бебето се намира. За това исках да питам има ли столчета за кола, които са подходящи за новородени с тенденция да се използват и след това до определя възраст или тегло.
Много не съм ги гледала тях специално, но се чудя оправдана ли е покупката на 3в1 количка, ако това кошче не е добре за бебето? Някои мои приятелки ми дават съвет да си купя 2в1 количка и просто да купя втора употреба такова кошче, което реално ще позлвам много малко време.

# 605
Ani4ka, абсолютно сте права! признавам си -   забравила съм🙈🙈🙈
из тези дни чета за люлки, катерушки, и подобни домашни пособия- някоя от новите информации ми е избутала старата 🙈🙈

Да направя уточнение, понеже и ние сме с Britax Baby Safe i-size 3 и доста се озадачих от написаното за килограмите - препоръката на производителя за този кош  е да се ползва до 13 кг. или 83 см ръст, което настъпи първо. Нашият бебок например вече на 5 месеца върви доста дълъг и слаб и с това темпо наистина до годината ако успеем да го ползваме ще е добре. Нашият подход беше да вземем тази кошница с новата им изофикс база, която става за столчетата на Бритакс от следващата група.

Sineochka, ще споделя нашия опит без претенции това да е меродавно мнение, но все пак изборът ни беше направен след много четене и на базата на тукашните закони и точно с оглед на това че ужасно много пътуваме. Безопасността ни беше приоритет номер едно - т.в. високи резултати от краш твстове, съвместимост (с адаптери) с количката, беше също изискване, да има база (която е с изофикс - като за това трябвада проверите дали може за вашата кола), и да се върти на нея, беше плюс, който сега оценявам още повече
Тук на всичко се казва автостолче и са разделени на категории/групи:
Нашето е група 0/1 т.е. бебето се вози в това столче от раждането до 18 кг. (А количката ни например е до 22 кг).
Нашето столче е бритакс рьомер baby-safe 3 i-size + база,
Успех в избора🤞👍

Здравейте! Аз сигурно се повтарям като въпрос, но ще рискувам.
Основно гледам количка 3в1 защото ще се налага с бебето да се пътува. Виждам, че тези кошчета за кола за новородените не са много добра идея заради позицията, в която бебето се намира. За това исках да питам има ли столчета за кола, които са подходящи за новородени с тенденция да се използват и след това до определя възраст или тегло.
Много не съм ги гледала тях специално, но се чудя оправдана ли е покупката на 3в1 количка, ако това кошче не е добре за бебето? Някои мои приятелки ми дават съвет да си купя 2в1 количка и просто да купя втора употреба такова кошче, което реално ще позлвам много малко време.

# 606
Минавам да споделя мнение от това, което видях на живо за Сайбекс COYA, за която бях питала малко по-рано.
Още с вдигането на количката от подиумчето в Рая Тойс усетих огромна разлика в килограмите, изключително лека и с една ръка без проблем се вдига. Макар и малка, на фона на комбинираните колички (сега съм с Приам), количката изглежда стабилна. Правя уточнение, че това са все впечатления от магазина, не от лично ползване. И онова чувство на паянтовост, което имах с мелио не се усети. Шасито наподобява мини версия на Миос/Приам, но с малки гуми, по тясно и без опция за корекция на височината на шасито. Аз съм 173см и честно казано ми се стори добре за моя ръст. Бях приятно изненадана колко компактна става при сгъване и без никакви проблеми може да влезе и в най-малкия багажник кола. Сенникът е голям и има отвор, така че да се вижда и детето. Коланите са с едно издърпване.
Като минуси определям багажника на количката, който също се води с вместимост 5кг, но няма нищо общо с този на Приам и е открит, няма опция за прихлупване/ частично затваряне. Тапицерията е едноцветна и определено по-обикновена като изработка на от тази на Миос/ Приам. Отделно се закупува борд, както и др аксесоари тип дъждобран/комарник/сенник, което разбира се оскъпява самата количка. Бордът е +100лв. Рядко има намаления на Премиум колекциите, сега имаха 10% за разопакован модел. Лично мнение за мен е ,че моделът е подходящ като втора количка - няма опция за слагане на кош за новородени, а само подложка, но не ми се струва добра идея. Аз я търся като лек вариант за след 1-вата година на бебето и мисля, че ще е добър вариант. Надявам се да съм била полезна поне на някого. 🍀

# 607
  • Велико Търново
По повод на горното мнение имам въпрос. За количките на Сайбекс само техните дъждобрани, комарници и други допълнителни неща ли стават или може да се купи някакъв универсален комарник/дъждобран да речем?

# 608
По повод на горното мнение имам въпрос. За количките на Сайбекс само техните дъждобрани, комарници и други допълнителни неща ли стават или може да се купи някакъв универсален комарник/дъждобран да речем?

Може и с универсални, просто не пасват така перфектно по размерите. Лично мнение е, че дъждобранът може и универсален, понеже се ползва инцидентно като ви завали някъде непредвидено. Комарникът лятото се ползва много и бих взела оригинален на намаление.

# 609
За изправеното и легналото положение нищо не спомена.

# 610
За изправеното и легналото положение нищо не спомена.

Легналото е както на Приам - има съвсем лек наклон от може би 5-10% на око, не е абсолютна равнина. Седналото положение също ми се стори добре, но нямам база на сравнение, тъй като бебето ми още използва коша за новородени. ☺

# 611
Момичета, някой поръчвал ли е от този сайт?
https://www.pramworld.co.uk

С пейпал ли е препоръчително да се плаща в тези сайтове?

# 612
Момичета тази цена заедно с коша за новородено, шаси и лятна тапицерия ли е?
https://www.mypram.com/en/cybex-priam-pram.html?number=SW15114.1

# 613
Универсалните стават на много колички, но имат друга форма, често виси, може и да  тече от някъде, или да пречи на колелетата.
Като имаш, пък, оргиналният,. се кефиш максимално, който има възможност, да си го купи, защото е проектиран точно за тази количка и за всичко е помислено, как да се закопчава. къе да се носи като не вали и т н.

# 614
Момичета тази цена заедно с коша за новородено, шаси и лятна тапицерия ли е?
https://www.mypram.com/en/cybex-priam-pram.html?number=SW15114.1

Включва зимен кош, летен кош, дъждобран и преходници за кош за кола.

Общи условия

Активация на акаунт