Какво да правя?

• 6 224
  • 104
  •   1
Отговори
# 60
Намери начин да живееш САМА.
Това минавана от прислуга на родителите в прислуга на мъж е голяма грешка.

# 61
  • Варна
Аз виждам едно момиче, което усеща, че нещо не е наред и това, което прави и смята за правилно не и дава усещане, че е правилно защото я тормози.
Относно финансовата зависимост от родителите, сядате с момъка и преценявате как ще стане, не как няма да стане. Или колко време е нужно за да стане.

# 62
  • По света и у нас
Пепеляшка и то от собствената си майка…

Последния път като дойде моята чистачка (веднъж на 3 седмици идва тя за позабърше прах и да измие баните, щото аз съм се отказала да се занимавам с това).  Показах и последната джаджа - робот за миене на стъкла,  тя направо щеше да литне. Каза, че ще купи такъв за сградата (ние сме в апартаменти - тя работи към сградата ни).

# 63
Селски хора със селски порядки. Ама в оня смисъл на думата селски, на уж много работни, пък само търсят къде да полегнат. Днес им чистиш, след 5 години ще те питат къде е внучето.
Нашите живеят в къща. Роботи за пода и прозорците, миялна сушилня, килимите на автомивка за 15-20 лв на брой. А, и мултикукър, хлебопекарна и кухненски робот имат. Двама души с две котки и едно куче. Е, кучето живее на двора.

# 64
  • По света и у нас
Ако майка ти се прави на тъпа - плащаш на сестра ти да пуска оборудването. Моля те само не се прави на жертва че инак не можело… всичко може. И мъж дето мама го е гледала цял живот и той може да проготви. Въпроса е да искаш.

# 65
За Бога не ставай "съпруга" на 20 години!
Та ти си била бебешор /от моя гледна точка де/, когато сте тръгнали. Не окастряй най-хубавите си години! И хабер си нямаш какъв мъж, секс, отношения, живот искаш. Поживей, походи и ако тази връзка се окаже не само една учиническа любов тогава встъпвай в семейни отношения!
Да живее с гаджето е много далеч от семейни отношения. То е както си го направи, но от личен опит, може да бъде чудесно. Бях на 19 г. като заживях с мъжа ми. Купони и безгрижие. Битовизмите бяха м/у другото, а той като кавалер гледаше да прави много повече от мен.
Това е и вид проверка на връзката. Може да се окаже, че бързо ще осъзнаят, че не са един за друг, вместо още години да си губят времето в срещи от време на време.

# 66
  • Paris, France
Домакинската работа се изразява в това: всеки ден пускам прахосмукачка, чистя прахта от многото секции, лятото пера килимите сама и чистя къщата обстойно, мия чинии постоянно /защото винаги има мръсни, а нямаме съдомиялня/, простирам, сгъвам и прибирам пране. Имаме куче. Имам по-голяма сестра. Всичко това го правя, за да ги улесня и един вид да им благодаря за всичко. Не казвам че родителите ми не върваш домакинска работа, майка ми готви, а баща ми се занимава в градината. Когато ме няма не се пуска всеки ден прахосмукачка, а чиниите се събират, просто защото са изморени. Живеем в къща, която е голяма и иска повече време, за да се изчисти.
Изобщо не съм кекава от малка се справям сама докато са били на работа. Винаги ще им помагам, но просто не искам да ми се вменява вина че искам да се изнеса или като отида за малко при него.

Господиии аз само, като чета за какво чистене става дума и се изморявам. Момиче: Чиста къща - пропилян живот.
Направили са те отлична робиня.
Ти си знаеш, обаче име едно нещо, което се казва - Румба, едно което се казва Миялна и едно, което се казва Сушилня. Първото чисти всеки ден по програма и само си зарежда батериите, за второто и третото ще научиш майка ти как се пуска. Купи ги тези работи с парите дето си спестила и отивай да правиш секс с гаджето. Хайде успех

Точно това исках да напиша и аз.

Авторке, млада си, още учиш, имаш дълго, трудно и тежко следване с много стажове и практики още от втория семестър. Не ти остава много. 4 години се учеше акушерство май. Още 2 години и ще можеш да се изнесеш.

Децата ми са на твоята възраст и нямат никакви домашни задължения, защото имат една младост и не искаме да се изтъркули в миене на чинии и простиране. Не разбирам родителите ти, но те са такива, каквито са.

За мене червена светлина е, че приятелят ти се дразнел, че не отиваш да живееш с него. Родителите ти те издържат. Той само те такова, но вече се дразни. Да не би да искаш да заживееш с него за да се отървеш от домакинската работа у дома? Отиваш от трън на глог според мене, освен че си гърмиш младостта. На 20г всеки мъж би бил готов да те издържа и би го предложил ако толкова иска да сте заедно. Твоето гадже, обаче, само се дразни. С такъв аз не бих седяла. Прекарваш цели 4 дена с него, ядеш упреци у дома, трябва да учиш, стажове и той пак недоволен. Аз бих го напуснала. И аз съм имала такива екземпляри.

За мене не е добре от родния дом да отиваш при мъж. Поживей сама, поработи, попътувай и тогава! Професията ти е търсена и дава възможност за работа в цяла Европа, ако не целия свят. Защо да не си разшириш хоризонтите преди да се забиваш с претенциозен мъж, който след 4-5 години може и да ти омръзне?

А у гаджето ти кой чисти, мие и домакинства? Да не се окаже, че ще си ти, освен че ще трябва и да готвиш?????

# 67
  • По света и у нас
Тя там не само че ще готви ами и парички ще носи - разбираш ли как ще се набута. В случая по- добре за нея е да стои при мама и тати - там пари дават и тя трябва да учи. А тоя “приятел” може да в забремени и после нито ще завърши и ще е вързана с бебето и слугиня до живот. Тоя никак не е тъп.

# 68
  • Ст Загора
Тя най -добре при техните да стоой ,да . Да учи и да не бърза! И да има едно на ум, че той лесно ще я забремени ....

# 69
  • Paris, France
Е, тя ако не иска бременност, знае как да се пази. Той може да я забремени и без да живеят заедно. В България студентките имат право на някакво майчинство и могат да завършат, но нейното учене няма да е 12 години, колкото учат акушер-гинеколозите във Франция, примерно. Все ще утрае още 4-5 години, а като почне да работи и печели може и да си промени мирогледа.

Аз я съветвам да завърши, да поработи, да поработи в чужбина, да попътува и походи с мъже без съжителство и тогава да тръгне да живее с мъже. Няма за къде да бърза. Мъже бол, особено кандидат-съжители на издържани от мама и тате 20 годишни студентки.

# 70
  • По света и у нас
На всички малки момичета живеенето с гаджето им е някаква мечта, а то не е Ок. Пада ти цената, той става мързеливец още преди да се ожените, ти слугинстваш… освен ако не ти е предложил с пръстен и насрочена дата изобщо не се хващай на тая въдица момиче. Не си струва. Така може да заживеете на семейни начала и да се изчерпате. Това гадже трябва да е много свястно момче с добра професия, преди ти да тръгваш да правиш каквото и да е.
Не съветвам тя да ходи в чужбина, ако това не и е било мечта на самата нея… но ако имаш такава мечта, първо мечтите си изпълни после се омъжвай.

Последна редакция: вт, 23 май 2023, 00:20 от PriMadonna

# 71
От всички наши приятелски двойки, нищо от това не се случи след като заживяха заедно в студетските години. Имам предвид слугинстването и падането на цената.
Доста запазихме семействата си и до днес, някои се разделиха скоро след като заживяха заедно, защото осъзнаха колко са различни.

А ако разбиранията им са такива, дори след 10 г. да заживеят заедно, дори тя да има 2 висши и високоплатена работа, пак ще работи и като домашна помощница след като се прибере.

Проблемът ѝ е с нейното семейство. Дори да започне работа и да поиска да се отдели сама, без приятел, пак ще я спират с това, че трябва да им мие чиниите.

# 72
Не разбирам как ти пада цената като заживееш с мъж в студентските години? Чия прислужница ставаш? Двама души, които живеят студентски живот колко готвят и чистят? Като се сетя какъв непрекъснат купон беше студентския живот, най-малко от всичко съм чистила и готвила, а с мъж съм живяла. Не съм слугинствала, нито съм забременяла на 20 и съм зарязала уни.

# 73
  • По света и у нас
Права си - тя е научена да слугинства и няма как да я отучиш. Но според мен проблема е родителите искат тя да завърши и според мен преувеличават с оплакванията, а и им е добре тя да е вкъщи. Въпросът е следния - кое е най-доброто за момичето. Аз бях в подобно положение точно на 20 и гаджето ми искаше да заживеем заедно за да съм помагала в дома,  да си намеря работа и да следвам едновременно и да съм му помагала в неговия бизнес, който беше супер спрял… Тоест да се преработя за да може той да цъфне. Еми няма как да стане. Аз трябва да цъфна първо за да цъфне всичко останало около мен - даже и Кобилкина ще ти го каже това.

# 74
Какво да направиш? - Да преодолееш чувството за вина. Дори и когато ти го насаждат родителите. Това означава да пораснеш. Психолог го каза това тук в БГ мама. Не те пращам да четеш темата, че стана много голяма. Но това е основното.
  Малко повече самочувствие и самоувереност. Няма нужда да казваш нещо на родителите си или да се обясняваш. Казваш "Този петък ще спя при Пешо и ще се върна неделя вечер, да не ме мислите." Като започнат упреци или вайканици - Кой ще помага? отговаряш: Няма страшно ще оцелеете и без мен, големи хора сте.
  Може и нещо на шега: Ще звънна на прислужницата. Да пратя ли прислужница? Пепеляшка си взе почивен ден.
  Или просто си го пускаш покрай ушите. Е, докато се самодисциплинираш ще мине време. Ще ти минават мисли през главата : Ама те как ще се справят, аз ли съм неблагодарна ...
   Просто си казваш : Няма да го мисля, ще се справят!
    И така докато свикнеш да гледаш на тях като на родители, а не като малки деца, които имат нужда от дундуркане. Не забравяй - ти си детето. Не си отговорна за умората и чувствата на своите родители. Те са възрастни хора, които трябва вече да са се научили как да се справят с житейските промени.(като това, че си пораснала и рано или късно ще отлетиш от гнездото).

Общи условия

Активация на акаунт