Обсъждане на имотни обяви - 32

• 55 301
  • 867
  •   1
Отговори
# 735
Да, има на самия булевард Д Петков.
Сградата ще е на ето тази мини полянка

# 736
  • Вече на светло в София
Там го дават за обществено строителство. Не би трябвало да има жилища. Даже да продават по 3000 е /кв.м. Или не разбрах правилно прочетеното в предишните коментари?!

# 737
Не минавам често от там. Преди живеехме в близост. Мъжа ми скоро беше при фризьорката си и каза, че са заградили и има обявена такава цена.
Възможно ли е нещо предвидено за общинско строителство, по-късно да премине в частна собственост?
Някой, ако има път от там, може да даде по-точно инфо.

# 738
Означава че сградата ще е с обществено предназначение. Тоест може да е сграда с жилища, офиси и други обекти с обществено предназначение - магазини и др.такива.
Няма проблем и може да има и жилища в сградата.
Като % ще излъжа как беше точно..60% ли бяха жилищата в такива сгради. Не помня с точност...

Общинско и обществено - да не се бъркат, ВаняК.

# 739
Здравейте,
Какво е мнението ви за този апартамент?

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c168621114247494

И изобщо струва ли си да се купува ремонтирано вече жилище от този тип?

# 740
Като гледам бомбастичните цени в близките райони, ако човек го устройва този ремонт, това обзавеждане и уреди и прочие, и сградата не е някаква лозенска разруха - на мен ми се струва ок.

# 741
Ако си задаваш въпроса дали си заслужава да купуваш ремонтирано жилище, значи трябва да търсиш НЕремонтирано.

Самият апартамент ми харесва как е направен, разпределението - също. На практика е голям 2-стаен, преустроен на 3-стаен (кухнята е детската, според мен). Реална квадратура - 80 кв.м. - ЗП с включени балкони. Мазето не се включва в площта, но това е стандартен "трик" в обявите.
Аз бих пребоядисала единствено стените, но това не е голям разход и усилие. Дори банята ми харесва, въпреки че е с "мраморни" плочки, каквито по принцип не харесвам. Районът, както е описан, е много добре. Паркирането на улицата едва ли е толкова безпроблемно, както го описва собственикът. Но това е проблем в повечето части на Лозенец.

Цената ми е висока, но за Лозенец не е нещо невиждано, в рамките на средното или дори под средното ниво е. Ако търсех в този район и имах парите - щях да почна сериозни разговори със собственика.

# 742
Цената като за Лозенец е добра, но мисля, че все пак е отчетена възрастта на сградата и преустройството от 2-стаен в 3-стаен.

Оттам нататък зависи на вас харесва ли ви обзавеждането? Колко неща бихте махнали, ремонтирали, пребоядисали, преобзавели и кои и колко ще струва, за да си отговорите на въпроса дали си струва.

По интериора аз ще си кажа, че на мен холът не ми харесва особено, някакви стилове и цветове се блъскат, а други неща откровено не ми харесват. С останалите стаи и банята са се справили по-добре и да кажем няма да се пипат.
Имайте предвид, че тази детска стая е достатъчна, за съжаление само за бебе. Веднага щом детето стане малко по-голямо, започне да разполага с повече играчки, сместване в това пространство просто няма. Ще има след време и нормално легло и бюро и е на косъм положението. За две деца само с двуетажно легло може да стане и две малки бюра, но ще си е клаустрофобично. Вариант е да се сменят стаите и родителската спалня да стане детска и обратно.

Не е за подценяване все пак, че имате уреди и някакво прилично обзавеждане, с което може да живеете на първо време дори да не ви харесва изцяло. Да не говорим, че цените на материалите са в небето и ако тук можете да минете с пребоядисване и смяна на някои мебели, пак е добре.

Последна редакция: пн, 09 окт 2023, 21:03 от Анонимен

# 743
Първо си казах, че за 90 квадрата може и да си струва... Да, ама не. Не е лошо направен, но кухненската и трапезарната част са много скромни, банята също не е особено удобна, много неща иначе бих направила различно...
За да решиш трябва да обмислиш тези неща:
- Колко струват неремонтираните в района?
- Имаш умения, време и търпение за ремонт?
- Харесва ли ти този ремонт?
- Лозенец ценност ли е за теб, че да му плащаш надбавката за квартал?

И тогава решаваш.

# 744
Забравих да допълня, че апартамента е с една тоалетна и баня, което до известен момент ще е ок, след това не особено, а с две деца никак. На мен въпросът с броя на баните ми е важен, де, затова го отбелязвам, на други може и да не е Simple Smile

# 745
  • София
ако човек го устройва този ремонт, това обзавеждане и уреди и прочие, и сградата не е някаква лозенска разруха - на мен ми се струва ок.

За мене това е най-важното. Ремонта - бива, каквито мебели ми липсват ще си ги купя.
Но ако блока е неподдържан и входа миризлив, с мухлясали мазета - не.
Като живяла много време в прехваленото каре - за мене там е гето. Наричам го Люлина на Лозенец.
Като цяло запуснати сгради. Съседи - на доизживяване. А наборите ми - наследници хич не им се инвестира в апартаментите.  Представят си как ще гушнат наследството и ще вземат едни пари.
Преди 20 г. ходих на огледи за друг апарт. в тази част на Лозенец. Още тогава беше потресаваща простотия и мръсотия. С мръсотията е лесно. Но простотията на живущите е увеличена много пъти.
След като си купих в друг квартал съдбата ме изпрати на работа  пак в тази част на Лозенец. До преди 3 г. изкарах там, имам и друг имот в карето. За мене е отвратително. Бих предпочела частта около Хладилника.

# 746
Аз обаче гледам и в друга посока - ако прилежащото училище е някое от добрите, в които искат да се напъха половин София, и хората са с две малки деца и гледат напред - ами… добро е. След време може да направят втора баня и тоалетна на мястото на мокро/сервизно и с добро оползотворяване на коридора ще напъхат пералня и сушилня или 2в1 там. Ако се наложи ще разменят спалнята с детската и готово. Ние едно време все в палати с огромни стаи сме живяли. Това си е горе-долу едно съвсем прилично апартаментче, в което може да живее четиричленно семейство.

# 747
  • София
У-щето е 21СОУ - там е възможно да се дипломираш неграмотен.
До 7 кл. има избор между 122 и 107. Но за второто може и да не ги огрее заради районирането.
Детската ясла и градина бяха добри преди 25 г. Но то тогава беше борба за деца за да не ги затворят и приватизират.
Магазини няма - едно вмирисано СВА, подобен Т маркет. По далече са Лидл, Била и Фантастико.

# 748
4 хиляди евро на квадрат и дори няма гараж....
По-добре да живеят в четиристаен с две бани в  Красна поляна и да плащат частно училище Питагор.

# 749
На мен ми се струва много, какво като е Лозенец, ремонтиран Лозенец, старо е, вижте общите части как са, харесват ли ви, асансьор вероятно няма, потърсете нещо за този бюджет в друг район и задължително след 2000 г и когато решавате кое да изберете винаги мислете дали бихте могли и колко бързо да се освободите от имота който купувате сега без да сте на загуба. Ако толкова държите на Лозенец потърсете по ново и най добре на шпакловка и замазка, за да си го довършите както ви харесва на вас.

Общи условия

Активация на акаунт