Обсъждане на имотни обяви - 32

• 54 423
  • 867
  •   1
Отговори
# 750
Квадратурата по нот.акт, предполагам, е около 65 кв.м.
Предложението по- горе, че лесно можели да се направят още една баня и тоалетна, е фантасмагория.
Холокухнята е твърде малка и неудобна за 4 -членно семейство ако реално готвят и се хранят вкъщи.
Ако ще се ангажира питащият с такава цена, то за нея може да намери пълноценен тристаен с две тоалетни в други райони, недалеч от центъра. Децата при всички случаи  няма как да учат срещу вкъщи в голям град.

# 751
За семейство с 2 деца жилището идва малко - с 1 дете става. Но пак стои въпросът дали си заслужава тази цена (заради локацията) за по-малка квадратура. За двойка без деца - вече отраснали деца или за млади без деца, е достатъчно. Малката стая - бивша кухня, за офис.

# 752
Значи, изкарахте района едва ли не гето, а жилището някаква малка кутийка. Което въобще не е така. Съгласна съм, че не е най-просторното, но далеч не се различава от много нови тристайни НС. Районът е хубав, и е на точно 2-3 минути от НДК с кола/метро. Има ясли, детски градини и училища - в зависимост точно къде се намира, са 107-мо и 122-ро - от това по-добре здраве му кажи. Ако са от другата страна на булеварда е 139-то. Далеч съм от мисълта, че тия деца след 7-ми клас ще се набият в 21-во, кой от района го прави? На пешеходно разстояние им е НПМГ, и частното Св. Георги, а погранични и с лесен градски транспорт - почти всички хубави гимназии в центъра, до където ще стигат за 3-5 минути с метро. Поликлиниката не я коментирам, мизерия е, но е пълно с медицински центрове, наблизо е и Токуда. И може да се направи преустроиство, стига да имат желание и да им се занимава. И с една баня ще оцелеят - гарантирано.

# 753
Хората през войните не с една, а и въобще без баня са оцелели, да не дава Господ, но тук говорим за избор срещу определена сума, а не за оцеляване. Качеството на живота, личните отношения и пр.зависят от пространство, тоалетни и пр., освен от характери, възпитание и пр.
Ако го имаха наследено е друг въпрос, но те сега ще го купуват и стреса, риска и пр. ще го преживеят, поне след това да са по- удовлетворени.
Учила съм в 139 и никак не е близко, особено зимата по хълма пеша. Училището е в ниската част.
Въобще зелените улички и уюта на Лозенец горе на хълма ня доста места липсват, та това е административен район "Лозенец", но не е същинския квартал.

# 754
На.мен ремонтът ми харесва. Не съм сигурна, че харесвам отворените шкафове, които се пълнят с всевъзможни неща, много бързо. (Сега са декорирани със симпатични работи, ни в реалност ще.има вътре метнати шапки, пантофи, топка с ключове, дамска чанта, обувки, мъжка чанта, вероятно детска раница от спорт, чадъри ..и всичко това ще е открито и ще се вижда. Ама е лесно поправимо. Едната тоалетна се преживява, ако са 3 човека. Ако са 4 също се преживява, ама не е много удобно. Бих платила цената, ако като отида на място сградата е читава вън и вътре. И, някак, не е прекалено тясно в помещенията. Ако ми се вижда прекалено тясно и да се налага да се съобразявам с всеки сантиметър, няма да ми хареса. За мен, вече Е компромис трапезната маса (много ми е малка и няма място за повече). Не съм навита да правя компромис и с останалите помещения (също това с едната тоалетна не съм забравила). Но, все пак, ако сте трима човека връчи, не планирате да имате три деца, и не се затрупвате с мебели и други вещи, не е невъзможно да се сместите.

# 755
Обзавеждането е ИКЕА, квадратура чиста пише си 70кв.
За 2 ма е ок!
 + когато дойдат децата е определено -  тясно, явно и затова го продават!

# 756
Е, то всякак сме оцелели, и без детски стаи, и с една тоалетна, и пеша се е ходило. Обаче времената се менят, освен това за тази сума другаде може да се намери по-функционален апартамент и в по-нова сграда. Та въпросът е кое е приоритетно в случая. Ако беше наследен апартамент, да кажем да му преглътнат това-онова, ама не е, ще го купуват. Всъщност за продавачите вероятно наистина е наследен. Почти съм сигурна също така, че една от причините да се продава, е че въпросното семейство е усетило от опит, че е тясно. Май имат две деца с разлика 2-3 години, защото в спалнята има кошара next-to-me, а в детската по-голяма кошара и играчки за по-голямо дете. Да не забравяме и че за тази цена има добри 4-стайни на зелено в райони, които не са Лозенец Grinning Има даже и обзаведени 4-стайни под тази сума, така че явно това се цели с продажбата Grinning

Последна редакция: вт, 10 окт 2023, 09:31 от Анонимен

# 757
Лозенец в никакъв случай не е гето, но е прехвалена и надценена локация. И аз поне никога не бих жертвала качество за сметка на тази локация. За тези пари в широкия център ще си купят много добро жилище, при това по-близо до училища, магазини и болници.

# 758
И за трима е ок, нищо лошо няма в това едно дете да има малко по-тясна детска стая. За 2 деца вече си теснее. Според мен реалната му цена е не повече от 250, но това си е лично мое мнение. Както са казали - не е нещо невиждано такава цена, предвид локацията и състоянието. За себе си бих направила лек компромис с района, но бих избрала нещо по-голямо.

# 759
Забравих да кажа : ако сте в края на активното родителствуване ( децата след година-две отлитат) може да направите компромис с площта и да го вземете, спестявате ремонти, на ако ви предстоят още едни минимум 15 години с деца вкъщи, потърсете нещо по-пълноценно.

Или ако ще го ползвате само за спане, а наблизо имате родители с голям апартамент, където ще се вършат битовизмите - вземете го.

Последна редакция: вт, 10 окт 2023, 11:05 от Deborana

# 760
Ох, донякъде е така, но и това си е според семейството. Аз като знам какво нахлуване им правим с децата и на нашите, и на родителите на мъжа ми (те сами ни канят, да не решите друго Grinning), че не виждам как нещо подобно би събрало и внуци. За себе си във всеки един етап от живота бих искала или голям тристаен, или четиристаен. Парите са прекалено много, за да прави човек компромис, но пак казвам - според ситуацията си е.

# 761
Абсолютно. За щастие все още се намират баби и дядовци, които да пожелаят внуците с преспиване у тях примерно. На изчезване са този тип Grinning, но има още и такива баби и дядовци, та добро жилище като площ в никоя възраст не е излишно.

# 762
И като ще преспиват внуците, то трябва ли да им се осигурят условия като за принцове/принцеси? Примерно легло персон и половина, самостоятелна баня с душ кабина, джакузи и т.н. екстри? Защото децата ще преспиват веднъж месечно, една или две нощувки.
Или просто може да има разтегателен диван и баня с мивка, тоалетна и душ?

# 763
Аз не казвам, че апартаментът е палат, но и не твърдя, че е мизерно тесен. Фактът, че “дупе знае 2 и 200” далеч не значи, че хората трябва да се ръгат като сардели в консерва. Но и не значи, че трябва (и е възможно) на всички дневните да са по 40-50 квадрата, всяка спалня да е по 16 минимум и всяко дете да си има собствена, пък защо не и баня и тоалетна към всяка… Ако човек иска да живее в този район и има този бюджет - съответно прави компромиси с нещо и избира. Ако приоритет му е квадратура за тоя бюджет ще гледа в съвсем различни райони. И не щото тая част на Лозенец е като първи арондисмон в Париж. Просто в момента това са цифрите.

# 764
Че може всякак може. Но ако бабата и дядото живеят в 55 кв. примерно в друг град, няма как да отидем на гости още 4 човека и за една вечер ще се сместим някак си, ако има как, но за повече става много обтегнато и с една баня 6 човека също. Децата иначе само могат да останат да преспят в такъв апартамент, все ще се сместят диван, разтегателно и т.н.

За приоритетите за собствено жилище също са различни, да. На мен водеща ми е квадратура пред район. И брой стаи също, децата са ми момче и момиче и намирам за нормално да имат отделни стаи. Пък как било едно време, било, всякак може, може и в една стая да са, може и в хол, ако няма друга стая. Но затова на пазара има 4-стайни, защото има и такова търсене и не всички искат като едно време.

Общи условия

Активация на акаунт