Обсъждане на имотни обяви - 32

• 54 396
  • 867
  •   1
Отговори
# 825
Не се печатат пари и не се теглят просто ей така заеми. Не мисля, че темата е за тази материя. Колкото разбирам - толкова.

# 826
Масовият пенсионер би се радвал и на пенсия от 1000 лв. Повечето са с пенсии под 1000 лв. И дори с 1200 лв. как ще дава за наем плюс консумативи 700-800 лв. и то за някаква мизерна дупка?

# 827
Пенсионер под наем в България в днешно време звучи абсурдно. Може би след години няма да е така. Ако на някой родителя в момета взима пенсия 2-3000к е по-скоро изключение. Ако този човек е на такава пенсия, най-вероятно е бил на добра длъжност и заплата, което пък предполага, че поне себе си е осигурил за това време на активна работа.
Може би ни е в културата, възпитанието, ниския стандарт на живот, но за мен е важно да имам собствен покрив над главата. Колкото и да съм зле един ден, поне ще имам дом. Не се знае в пенсионерска възраст човек какви разходи ще има за доктори и лекарства (дай Боже да е здрав!), та може и да не му останат пари за наем.

# 828
Мисля, че съм писала - познавам пенсионери под наем. Не могат да спрат да работят, въпреки, че имат нужда от почивка - особено жената, която е с ортопедични и неврологични проблеми, а работата ѝ е свързана със стоене права по цял ден. И противно на схващането, че всеки има празен имот, те нямат - нито в Сф, нито в провинцията.
Та не знам какъв е този розов живот, който мислите, че имат пенсионерите под наем, за разлика от трудния живот на тези със собственото жилище, реалността определено е друга.

# 829
Днешна пенсия от 2000-3000 лева не е изкарвана нормално най-вероятно. Това трябва да е от онези пенсии, дадени на база 3 години стаж по избор.

# 830
Не съм казала, че пенсионер под наем живее розово. Тези хора са по-скоро изключение. Неприятно е, че нямат собствено жилище дори и някъде далеч в провинцията. Аз около мен не познавам пенсионер под наем. Навярно и много от вас.

# 831
Днешна пенсия от 2000-3000 лева не е изкарвана нормално най-вероятно. Това трябва да е от онези пенсии, дадени на база 3 години стаж по избор.
Баща ми е с такава пенсия, изкарана абсолютно нормално. Просто е осигуряван на максималния праг, тъй като е работил на ръководно ниво винаги.

# 832
Не съм казала, че пенсионер под наем живее розово. Тези хора са по-скоро изключение. Неприятно е, че нямат собствено жилище дори и някъде далеч в провинцията. Аз около мен не познавам пенсионер под наем. Навярно и много от вас.

Не беше към теб.

# 833
Баща ми е с такава пенсия, изкарана абсолютно нормално. Просто е осигуряван на максималния праг, тъй като е работил на ръководно ниво винаги.

Аз затова написах това "най-вероятно", защото има и честно изкарани такива пенсии. Но повечето са заради онези три години, гласувани за да си оправят пенсиите бившите другари.

# 834
Аз пенсионер под наем не познавам към момента, сигурно има. Има много пенсионери с доста по-ниски пенсии от посочената тук, че да я приемаме за средно ниво, защото не е. Пенсионерите разчитат финансово на децата си в голям процент от случаите - за лекарства, прегледи, сметки, понякога дрехи и т.н. И за щастие по-голямата част от децата винаги ще се отзоват и помогнат с каквото могат, но едно е да платиш лекарства и сметки, друго да плащаш и техния наем всеки месец плюс да се грижиш за собствено семейство, наем/ипотека и т.н. Става много абсурдно. Дори на този с пенсия 2000, ако е самотен пенсионер и плати наем 1000, за къде останалите? Изводът, който за мен е ясен като слънце е, че в Бг пенсионер не може да живее под наем

# 835
  • София
В блока ми има няколко пенсионера под наем в гарсониери.
Не знам какви пенсии получават, но наема се плаща от децата им, които не са под наем.
Тук са за да не са сами по родните си места. Преди години помагаха за внуците - водеха на курсове и у-ще. Като пораснаха внуците сега пазаруват, помагат. И двете страни са доволни.
А в един двустаен апартамент живеят заедно .....тъща и свекърва. И двете вдовици, по селата им имало много нападения над старци и склонили да дойдат тук.

# 836
Дори на този с пенсия 2000, ако е самотен пенсионер и плати наем 1000, за къде останалите? Изводът, който за мен е ясен като слънце е, че в Бг пенсионер не може да живее под наем

Защо пак се влиза в крайности. Като е сам, защо ще плажа 1000лв наем. За тези пари се предполага, че ще вземе голямо жилище. Щом е сам му трябва нещо малко, което спокойно може да се намери за около 700лв. та дори и по-малко, ако реши.

От друга страна, ако го погледнем, един работещ за 2000лв който е сам, би ли си взел жилище за 1000лв? Силно ме съмнява. И той ще си търси нещо по-малко и евтино.

# 837
Защото явно не сте наясно с наемите. За София говоря, по другите градове вероятно са по-ниски. Както и да е.

# 838
  • София
Ето какво става, когато се подхожда непрофесионално при определяне на цената.
На имот, който следя от седмица му промениха цената. Два пъти за 24 часа и то в какви граници. Първо това съобщение.

А ето и цената в момента.

Явно се усетиха, че първата цена е ниска, но от там леко са се увлекли в почти двойното повишаване...

# 839
Явно стрелят в Тъмното и който се хване, щом са толкова големи разликите, не прави добро впечатение и буди съмнения

Общи условия

Активация на акаунт