Любители на кучета - 135

• 27 164
  • 717
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
Нищо й няма. И нашите усти са пълни Simple Smile

# 106
  • Ланкър, планините Овнерог
И не само устите. Нашият спи плътно до мен с д-то към главата ми. Винаги.

# 107
Прекрасна тема. Малката Дезма, почти на 3 месеца. Съвсем новаторско се записваме и ние. За добро поведение, ще се радваме на мнение. Породата ни е гризлива, но много обичлива Simple Smile

Последна редакция: чт, 01 юни 2023, 22:49 от IzpovednikKalan

# 108
  • под тепетата
Я, визличка! Прекрасна е Дезма! Тъкмо Ози няма да е самотен в темата Satisfied
Ей го, Маргаритко Satisfied

Последна редакция: пт, 02 юни 2023, 19:13 от bilqna_69

# 109
  • София
Леле, с кеф бих и мачкала меките ушаци.

# 110
Я, визличка! Прекрасна е Дезма! Тъкмо Ози няма да е самотен в темата Satisfied
Ей го, Маргаритко Satisfied

Като гледам Ози ще си каже човек, че са едни маргаритки ангелски, а те такива сладки бодилчета магарешки хихихи

# 111
  • под тепетата
А, от нашия мога да се оплача само, че е много разглезен, но дядо му е виновен! Нищо не е изял като бебе, не е капризен, спи и се храни като бебе - закуска/вечеря в 7 часа, заспива в 8,30ч  Satisfied А, и много мрънка като пътува Confounded
Сега като се чета и ще се редактирам - изял е като бебе конците от едно въже-играчка. Струваха ни 800лв, но за миг не съжалявам! Добре, че го спасиха докторите!

Последна редакция: пт, 02 юни 2023, 21:24 от bilqna_69

# 112
Здравейте, обмислям да си вземем кученце френчи. Обръщам се с молба да ме ориентирате откъде и  трябва ли да имам нещо предвид при избора. В района на София, ако има значение локацията.

# 113
Здравейте, обмислям да си вземем кученце френчи. Обръщам се с молба да ме ориентирате откъде и  трябва ли да имам нещо предвид при избора. В района на София, ако има значение локацията.
Много любвеобилна порода кученца.
Моята Белла сега на 13-ти ,ще направи 6 месеца.
Спинкат много ,но моята е за сега много раннобудна.
Става точно в 5:20 ч. за да излизаме навън и да си свърши работата.
Но също така не обича сутрин да излиза и е много бърза за две минути сме се прибрали ,което мен ме устройва идеално ,защото съм в повечето случаи първа или дневна смяна.
Предполагам ,че като порасне може да смени часът на ставане.
Като се има предвид ,че последно я извеждаме вечер в 8:00-8:30 ч.
Моето френчи е взето от позната и тук съвет не мога да дам.
На всичкото отгоре аз съм от малко градче не от София.
Но много добър избор на порода.
По-дългите разходки ги уморяват и тогава не им е до бели. 😆

# 114
  • Бургас
Kolsches MadelИмаш няколко варианта - клубен лицензиран развъдник, който ще ти гарантира чистота на породата и нисък риск от генетични болести.
Другият вариант е от обява от нелегални развъждачи, на по-ниска цена.  Не знаеш какво взимаш, какви болести носи и колко ще живее. А и подкрепяш един нелегален и много мръсен бизнес, в който кучетата се експлоатират да раждат нон-стоп, а после се изхвърлят като ненужен боклук. Може и да ти е продадено за френчи, ама да порасне неизвестно какво.
Трети вариант - влизаш в групи на породата, там често се търсят нови стопани поради различни причини. Можеш да осиновиш. И породоподобно можеш също. Има много групи във Фб, включително и такива за породисти кучета, които търсят дом.

# 115
Влезнах в няколко такива групи, но това ми беше и съображението, което си описала, Тинтина, дали може изобщо да се разчита на групи и частни обяви. Конкретика би ми помогнала в случая. Ако някой знае нещо конкретно, може и на лични: име на достоверен развъдник, име на конкретна ФБ група, ще съм благодарна.

# 116
  • Бургас
Ето го сайта на клуба:
https://frenchbulldog.bg/
И на всички легитимни развъдници:
https://frenchbulldog.bg/%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%b2%d1%8a%d0%b4%d0 … 1%80%d0%b8%d1%8f/

Има и свободни бебета:
https://frenchbulldog.bg/%d0%ba%d0%bb%d1%83%d0%b1%d0%bd%d0%b8-%d … 0%b8%d0%bb%d0%b0/

Аз бих влязла и следила всички подобни групи и ако се появи обява за осиновяване, бих се пробвала.
Ето и днес в лабрадорската група са "пуснали" един красавец, скитал се бездомен.

# 117
Най-сърдечни благодарности! Hug

# 118
Опит с френчита нямам, но ще споделя ММ ли избра нашето. Започна да следи Фейсбук страниците на развъдниците известно време - какво публикуват, как се грижат за родителите, в какви условия са малките, какво споделят хората в страниците. Отся няколко и започна да следи какви потомства обявяват. Изчака една определена двойка и се свърза с развъдчика, да запази кученце.

# 119
Здравейте. Дойде време пак да обезпаразитяваме кучето. Първият път като отидохме при ветеринаря му накапа една пипета и каза че държи един месец, и едно хапче за вътрешно обезпаразитяване което държи два месеца. Съответно сега трябва пак нещо да му сложим за външно обезпаразитяване. Има много неща в интернет и се обърках от толкова гледане. Нямам представа какво да купя, да е качествено и добро. Влизах в 2-3 ветеринарни аптеки да разпитам какви препарати продават. Бях се насочила към нексгард, но една ветеринарка ми каза че може да се дава само след тест за някаква бактерия в сърцето. Трябва да се дава допълнително хапче за някакъв вътрешен паразит от който не пази, и трябва да се дава всеки месец за да е ефективно. А на мен 30-40 лв всеки месец ми се виждат доста, както и 100 лв за каишка, защото другите не ставали за нищо и не били водоустойчиви. След първия дъжд или ако кучето се наморки, обикновените не пазят нищо. Моля ви дайте ми някакви съвети, защото от толкова много препарати съвсем се обърках.

Общи условия

Активация на акаунт