Любители на кучета - 135

• 27 572
  • 717
  •   1
Отговори
# 240
Нищо, че Арес е дребно куче, не остава играчка здрава от него. Имаше какви ли не - и плюшени и гумени, със звук и без... всичко замина. Снощи изхвърлихме поредната любима играчка в кофата...

# 241
  • под тепетата
Нямаше ли нещо отровно в кайсиевите ядки?
Ози и Лео са само с един Конг, периодично мъкнен и от комшийките насам-натам.

# 242
Включвам се с въпрос, че ми е притеснено доста. Тази вечер, както нищо му нямаше, изведнъж Тоби започна да си клати главата на една страна и да си чеше едното ухо. Буквално изведнъж започна, първо изскимтя и почна това постоянно тръскане на главата, навежда се на една страна и се чеше. Гледах в ухото, мъчих се нещо да напипам, като го пипам вътре не го боли, отвън около ухото също. Утре естествено сме на доктор, но сега ми е притеснено какво е, възпаление така изведнъж...Някой ако се е сблъсквал с такива симптоми, моля да сподели. Тоби е пудел на 5 месеца.

# 243
Включвам се с въпрос, че ми е притеснено доста. Тази вечер, както нищо му нямаше, изведнъж Тоби започна да си клати главата на една страна и да си чеше едното ухо. Буквално изведнъж започна, първо изскимтя и почна това постоянно тръскане на главата, навежда се на една страна и се чеше. Гледах в ухото, мъчих се нещо да напипам, като го пипам вътре не го боли, отвън около ухото също. Утре естествено сме на доктор, но сега ми е притеснено какво е, възпаление така изведнъж...Някой ако се е сблъсквал с такива симптоми, моля да сподели. Тоби е пудел на 5 месеца.
.   Пуделите имат косми в ушите, които трябва да се скубят периодично/ не ги боли изобщо/, ако не сте ги махали може това да е причината.

# 244
Благодаря ви много. Има много косми в ушите наистина, но до сега не са ми казвали,  че се махат. Дано да е това наистина.

# 245
  • под тепетата
Осил, но май е рано още. Сега е сезонът на кърлежите.

# 246
Благодаря ви много. Има много косми в ушите наистина, но до сега не са ми казвали,  че се махат. Дано да е това наистина.
Заведете го да го види ветеринар за осил или кърлеж. А иначе ние ходим на 2 месеца на груминг и там му скубят космите в ушите на нашият Дрийм - мини пудел е.

# 247
  • Варна
Нямаше ли нещо отровно в кайсиевите ядки?
Има, така мисля, затова и не съм спокойна - двор, дървета... И за зъбите им се притеснявам. То и черешите са опасни за бъбреците им, но Рая онзи ден "изхвърли" няколко костилки.
Репортаж от Буря: Ето как се спи, когато ти липсва камарата дърва - до дръвника, бебешка поза и с "биберона" до нея, мъкне го винаги преди да заспи

А така Рая пие вода, когато е наказана след поредната "авантюра с чехъл". Приплъзва се два метра по корем и накрая стигна до кофичката си. Моля да не се приема като реклама на продукта, утре ще бъде поредния сдъвкан и подхвърлян по поляната!

Този поглед е опит за разкаяние и молба за "помилване" заради прегрешението

# 248

Цветен поздрав от Лори

# 249
  • София
Не им е рано на осилите! Онзи ден косих като маниачка, пълно е с всякакви размери, няма отърване.

# 250
  • София
И Нори като сме на вилата яде и гълта клечки, кори на дървета, шишарки и орехи. Непрекъснато я гоня да вадя от устата нещо. Най ме е страх от черупките на орехите.
Яде и камъни. Подхвърля си ги и ги подмята между зъбите. Това вече ме ужасява. Четох че може да е липса на някакви минерали и ще питам вет като отидем за нещо.

# 251
Градината е пълна с орехи, обаче едната като намери орех, се бият до кръв за това орехче конкретно...

# 252
  • Варна
Яде и камъни. Подхвърля си ги и ги подмята между зъбите. Това вече ме ужасява. Четох че може да е липса на някакви минерали и ще питам вет като отидем за нещо.
Същата работа е и при нас - има пътека с чакъл където простирам, а тяхната къща е върху площадка, засипана с чакъл. Ей, камъче не остана необлизано и несдъвкано. Спрях да се ядосвам и реших, че не е "липса на минерали", а крещяща липса на акъл - едната го оближе, надъвче и го пусне, другата го налапва и буквално му изсмуква "соковете" на горкото камъче. Най-страшното за мен е, когато Буря го отмъкне и почва да се лигави и да дразни Рая, като ляга по гръб, вирва краката и си го премята в устата. Все се притеснявам, че ще го глътне по невнимание и от лиготия. Някой ден сигурно и вода ще пусне някой камък, или арматура, или пластина.... Онзи ден за секунди остана косачката неохранявана и Рая надъвка ръкохватката на стартерното въже, прегриза въжето и после три дни търсихме такова, че американците не са съобразили да направят стандартни части, подходящи за завеяни стопани на щурави кучета:smiles:

# 253
Вълчан влезе в симбиоза с гълъбите. Има черешово дърво в съседния двор, част от клоните висят над нашия. И като кацнат горе гълъбите да се клатят и да кълват, той стои отдолу и чака да падат череши. Не виждам какво прави с костилките, а знам, че са вредни за тях.

# 254
  • София
То човек направо почва да се чувства неудобно, че му се е паднало кротко куче... като слушам историите, как да разказвам, че докато ме нямаше една седмица вкъщи, ММ изкарал Буба с леглото й на верандата, сложил я на един стол, казал "стой" и окосил моравата без дори да я види да роптае Simple Smile И играчките ни цели, и послушно папка... 'ми няма повече да споделям такива работи, ще чакам да направи някоя беличка, да се включим и ние в групата подобаващо Simple Smile  Брои ли се, ако кажа как не ни дава да се прегръщаме и целуваме, и как е започнала да ни бута с лапа, ако не й дадем лелеяната троха хляб от масата? И как нарочно слиза на земята като се събуди, за да може да потрака с ноктите и да станем да я нахраним? И как напоследък опитва да ми отнеме възглавниците, на които спя - пльосва се отгоре и не мърда дори като я изкушаваме с голи крака за облизване.

Общи условия

Активация на акаунт