Любители на кучета - 135

• 27 571
  • 717
  •   1
Отговори
# 225
patenceto_ ,ние също така преодоляхме страхът си от кучета.
Малкият ме беше с панически страх от кучета и взехме Лорейн (кръстоска между Питбул и Шарпей) съвсем спонтанно. Попитаха ни искаме ли куче да ни подарят и ние приехме.
Лори сега е на почти 8 години.
Сега малкият играе и ходи при всякакви кучовци без значение от ръст и порода.

# 226
  • София
Все пак може да откъсне поглед от гризалката

# 227
  • Бургас
И моята малка дъщеря я беше страх от кучета. Без никаква причина и за мое голямо разочарование на страстен кучелюб.
Като взехме Елза, този страх първо се засили, защото тя й късаше роклите и я хапеше по краката. После се нагодиха и вече без страх подхожда и към други.
Голямата щерка не беше така, като излизахме на разходка, ако не опипа всички срещнати кучета и котки, значи не си е изпълнила плана.

# 228
Здравейте. Може ли да ми препоръчате книга за обучение на кучета и някое училище в София? На 3 месеца е, каракачанка.

# 229
Има много влогъри с цели програми за общо послушание, включително и адресират поведенчески проблеми. Можеш да погледнеш Zak George в Ютюб, както и нашите https://doggofriends.com/ и групата на Мама Еми във ФБ. При семейства с деца и големи кучета препоръчвам и да се запознаете с bite inhibition и как да разчитаме знаците на кучето, преди да захапе, както и как се приучва ако захапе, да е само предупредително - https://youtu.be/VUhjepUxnUU Задължително децата в семейството трябва да са инструктирани какво да не правят с кучето.

На училище ние ходихме в Послушен, но сте малки за училище. Можете да започнете да се обучавате на основните команди за общо послушание и игри за въздържание, докато стане на възраст за училище.

# 230
Благодаря. А кучето на колко трябва да стане, за да го заведа на училище? Какво точно да обясня на децата да не правят. За сега им казвам да не го ударят или скубят когато посяга да ги хапе, а да му кажат просто не. Да не го пипат докато яде.

# 231
Звездичка, зависи. Влез по сайтовете на училищата и разгледай какво предлагат и от каква възраст. На децата - вече съм забравила всичко, но не трябва да закачат кучето, докато спи, яде и пие вода, не трябва да го прескачат, прегръщат през врата, да слизат с лице до неговото ниво, да не го преследват и да не продължават, когато прояви признаци, че дадено поведение не му е приятно (облизване, опит да се отдалечи и вече крайните - обиден лай, ръмжане, оголване на зъби).

# 232
  • София
Събра си половината играчки една по една в леглото, викна ме да я погледам как ги дъвче и минута след това заспа върху тях Simple Smile

По-късно поспа и върху мен (а си мислех, че тренировките дават резултат и свалям от корема) Simple Smile

# 233
Леле колко са и запазени играчките Hug

Всички играчки на Мейпъл, освен топките, са изтърбушени и реално са само плат.

Тук току що е получила играчка за деня на детето от баба и започва да я къса Grinning
Има си система - първо търси да махне свирката, а след това вади пълнежа.

# 234
  • Варна
С риск да ви досадя, ще възкликна: Леле, колко са ви чисти играчките!!!!

Имат си и нашите система: първо търсят начин хубаво да ги изцапат, после вече да ги раздърпат и се водят по поляната като "бръмбар сламка" - едната захапала и бяга в една посока, другата я влачи в обратната посока и накрая двете в общ "свински тръс". Която издържи - играчката, или кучето. Но пък са повечете силиконови и въжени. Такива плюшки бяха в началото, когато ние бяхме аджамии-идеалисти и се лъжехме, че това от снимките е реалност. Сега сме в период на цепене и складиране на дърва, та се разнасят кори, трески, цели парчета. "Складират" се на неподозирани места, осмукват се, нагризват се, предават се от уста в уста - който надделее.

Така че, радвайте се на домашни, чисти, играчки с цвят, защото нашите са вече...от пране, и пак са неразпознаваеми Satisfied

# 235
  • София
Моят прилага системата на Мейпъл. И Конг не му се опъват, но си има любими, към които е супер нежен и са му съвсем здрави, а са малки икейски мишки.
Само ги мърля, но аз ги пера.

# 236
Ние вече нямаме играчки - един конг, който пълня с банан, едно въже, което е за дърпане и една топка само за разходките. И разбира се безбройните шишарки, които ни бута непрекъснато в ръцете и краката.

# 237
Берга от няколко плюшени играчки си избра тази:

Ръфа я, но някак нежно, дали щото още е малка не знам. Обича много да гризе кокалите от кожа. Наскоро установих, че обича да дъвче черупки от орехи и счупени тухлени парчета Grinning
Днес децата я водиха на вет за 2-ра ваксина. Не е повръщала в колата и не е усетила нищо от боцкането. Вет е казал да следим дали няма да получи някоя реакция от ваксината, мисля, че за сега нищо й няма.

# 238
  • Ланкър, планините Овнерог
И нашият влачи обезобразени топки и играчки. Има един гумен дракон, чиято ръчичка само е ампутирана и това е the играчка. В музей ще я дам. Има и един бивш гумен заек, на който само ушите са останали. Тенис топките не може да каже човек какво са. Иначе и той много обичаше пръчки, но ветът ми се накара, че ще си прецака червата, щото наш'то не само гризе, ами си гълта треските. Беше с разстройство, явно заради тази лакомия и вече хич не мятам, а сам не се сеща.

# 239
  • Варна
, щото наш'то не само гризе, ами си гълта треските. Беше с разстройство, явно заради тази лакомия и вече хич не мятам, а сам не се сеща.
Същото е и у нас положението, притеснявах се, гоних, но няма как да събера всички кори и съчки от цепене на 10 кубика дърва в рамките на 20 дни. Накрая се примирих, но доста ме е страх. Рая е с много здрава челюст и направо ги хруска като клечки, всичко раздробено си гълта. Да не споменавам, че ако нещо изпадне Буря отива и го налапва. То затова и Рая периодично ми прави "купчинки", вместо нормален "изходен материал". А иначе, двор, всичко има като интересности - онзи ден гледам нещо смуче, примлясква, оказа се паднала полузелена кайсия. Скочих като ужилена, че троши бадеми със зъби, но костилката на кайсията е твърда. Дадох й я на две парченца и си я хапна. Буренцето е по-капризно и само облиза. Тази вечер Рая ми донесе нова кайсийка  и ми я подаде, демек: "почерпи де"Smirk

Общи условия

Активация на акаунт