🔥 Survivor България: В очакване на нов сезон 🌴

• 47 332
  • 409
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Между другото в този епизод е един от любимите ми дребни моменти в сезона, който ми затвърди Бо като фаворит още рано. Начина, по който събра информация за коалицията в Ифугао и особено този, по който представи разговора пред своите хора, беше много впечатляващ. На практика им каза полуистина, а целия разговор сподели само на Йо и Кари, като така си циментира отношенията там.

Като споменах Кари, в първите епизоди тя играеше доста адекватно стратегически и много ми допадаше. Жалко че в един момент, сякаш не и се занимаваше да продължи. Ясно че като силна физически и социално трябваше да се пази, но тя съвсем спря в даден етап. Може и да изненадам, но според мен играч с интересен потенциал в началото, беше и Ивайло. След като махнаха Ивана, правилно се преориентира, намери и идол. Ако не беше избрал Маргарита, а заедно с Мила беше отишъл при Йо и Бо, можеше да стигне напред. Вече след като загуби идола и остана на дъното, явно се отказа.

Кари беше доста недолюбвана, но на мен ми беше много симпатична, просто не държи на глад и това я събори. С толкова живец и мисъл започна, а после стана сянка.

Жалко, че я махнаха и вече не чете спортните новини по Бтв, добре се справяше.

# 346
И на мен Кари ми харесваше в началото, но нея гладът я победи.

# 347
Проблемът със Зоран е, че е бил твърде обаятелен и готин като характер, което до голяма степен е успало някои от хората.
Други просто не са имали алтернатива, защото когато имаш мнозиство, което е влюбено в Зоран (като Ванко, Кари итн) ти просто няма какво да направиш срещу него.
Реално Ганка е човека, който можеше да го бутне просто на подкаста ми с нея сподели, че никой не е бил съгласен да целят по Зоран.

Анелия и Денис твърде късно се усетиха - той вече имаше идоли и трупаше индивидуални имунитети.

Просто, когато толкова много хора се учат в движение и нямат понятие от нещата е трудно да се махат лесно образи като Зоран. Виж ако беше американския формат - съвета след обединението Зоран щеше да е пътник (пр първата възможност да речем).

Все пак сезона е страхотен и беше стъпка в правилната посока. Още 1-2 подобни сезона и играта щеше много да се развие и да се получи супер спектакъл, когато повече хора разбират как се играе...
Сега можем само да мечтаем

# 348
  • Другата България
Ако са гледани достатъчно сезони на американски, австралийски и други Сървайвъри, няма да се налага да се учат в движение.
На мен това винаги ми е било чудно - как влизаш в такъв формат без да си изгледал поне един сезон на чужда продукция.

# 349
Особено пък техните сезони като са по 10-15 епизода, дори не отнема толкова време.

# 350
  • София
На мен са ми много интересни и образите, които не са гледали Сървайвър и в които има развитие и се научават какво да правят вътре. Трябва да има баланс, в този сезон още може би двама стратегически образи им липсваха. В американския Сървайвър около 20 сезон примерно са ми по-интересни от последните, но е въпрос на лично предпочитание.

Като спомена Ганка, точно вчера гледах как мислеше, че имунитетът е общ за цялото племе и колко уверено им казваше, че пише "враг", а след това колко бързо схвана играта.

# 351
Ганка е страхотен играч, но има поне 5–6 участници, които изглежда не разбират защо изобщо са там и по-скоро пречат – Ванко, Кари (след началото), Драго, Ивана, дори и Мила. Това не е критика към тях лично, а по-скоро към подбора на участници. И аз съм против включването на хора, които нямат представа какво представлява предаването или влизат единствено заради желанието за известност.

Да, в България изборът за кастинг не е безкраен, но вярвам, че може да се направи по-добре. Аз лично с удоволствие бих се пробвал като кандидат да направя играта по-интересна (и вярвам, че има не малко като мен) 😄

# 352
  • Другата България
Няма как да ми харесват такива образи на мен, това не е училище, те докато схванат как се играе от една страна форматът свършил, от друга - могат да направят куп поразии, или пък от трета - да станат лесна плячка на по-обиграните. Пълнеж трябва да има, но да е 1, макс 2 човека, с повече неориентирани смисълът на играта се губи.

# 353
Във връзка с темата, която коментирате веднага се сетих за един смешен и нелеп момент в края на този сезон, когато Кари беше първата класирала се на финала, демек доближи се до пачките и изведнъж Ганка, Анелия и ко се сетиха, че тя нищо не правила през сезона, никаква стратегии, само мрънкала за храна, въпреки че преди това Кари беше едва ли не идолизирана от тях и никой не гласуваше против нея, макар и да имаха шансове да я обстрелят като силен физически играч. Голяма завист беше. Ако не се лъжа накрая на финала даже никой не гласува за нея, въпреки че цял сезон поставяха Кари в култ, което всъщност не беше нейна цел, но се случи следствие на нелепото поведение на участници като Ганка и не само.

Но се сетиха в 90-тата минута на мача, че играят Сървайвър, а не конкурс за достойнство. Беше нелицеприятно как завистта ги накара да прогледнат.

# 354
Голям късмет имаха БТВ този сезон да стане толкова добър. В коментарите горе не са споменати, но имаше далеч по-скандални и неориентирани персонажи като Пейо, Маргарита, Милен и донякъде Илиян. Това че повечето такива отпаднаха рано, спаси положението и направи нещата да се случат.

Иначе, много ме е яд, че така и не се получи коалиция между Ганка и Бо. Интересно ми е, ако сезонът беше завършил нормално, дали щяхме да видим нещо подобно. Ако си имаше съвети, според мен категорично, вместо Денис, щеше да си тръгне Кари. И ако Ганка я беше победила, щеше да имаме Ф6 - Бо, Ани, Денис, Ганка, Ванко и Зоран. Това щеше да ни предостави най-епичната риалити телевизия, изобщо в нашия ефир, с много сценарии. Дали Ганка щеше да избере Зоран и Ванко, със скромен шанс да победи, или щеше да иде при Ани, Денис и Бо, което би било адски интересно.

Много се говори как Зоран е харизматичен, което е така, но основен фактор в победата му е малоумното решение да няма съвети след Ф6. Реално, нямаше кога просто да го махнат. Той сигурно от Ф9-10 беше защитен, а тогава беше безсмислено да се целят в него, особено за Бо и Денис.

# 355
Да не забравяме култовото изписване  Пеьо!   JoyJoyJoy

# 356
  • Враца
Кой го беше изписал така ? Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 357
Ивайло футболистА

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 10:40 от me_for_president

# 358
Пуснах тези дни още малко от епизодите, които са давали през седмицата и сезона си е все така интересен и при повторно гледане. Даже може да забележиш някои неща, които първия път не са ти направили впечатление, или гледайки по-емоционално, си изпуснал.

Мила не ми е любимия персонаж или играч, но просто е огромна сила в игрите. Реално, тя премина и през доста неща. Смени и 4-те племена - Ифугао, Бонток, Безименни, Мапурондо, плюс престой на Острова. Нагълта се с вода на ден 3 и за малко нещата не завършиха доста зле. После я нахапа змия. Уважение за това, което показа.

Динамиката в Бонток просто е супер интересна, дори от началото. Просто там бяха събрани почти всички адекватни играчи - Бо, Йо, Зоран, Кари, Жорката, че дори Иван Доктора в началото и до средата опитваше да играе стратегически. Още веднъж ще спомена, но в първите 10-тина дни Кари игра страхотно и заедно с Бо и Йо ми беше фаворит в този период. Начина, по който им каза че Александра е намерила идола, за да спечели доверие, макар и Александра също да и е близка, е много добър. После получи обратно информация от Бо, както вече споменах. Яд ме е, че не продължи така, защото този съюз можеше да е много интересен.

Другото, което ми се наби на очи от това, което гледах като времетраене, е от играта на Жоро. Видимо беше доста надъхан и добре теоретично подготвен. Правилно се позиционира и стратегически, макар и социално сякаш да отстъпваше. Още на първия съвет на Бонток се видя, защо не стигна по-напред. Просто не си държеше езика зад зъбите. Не може на първа елиминация да кажеш как всички са ти мишена и искаш да ги махаш в даден момент. То е ясно, че би следвало да е така, но е огромен автогол да го заявиш директно. Това продължи и в бъдеще и доведе до махането му. Иначе, много ми хареса как Йо и Бо искаха да запазят Илиян като техен глас и да махнат Алекс, ако не си играе идола, с 3-3 разделяне на гласовете. Жалко, че Анелия не спаси Доктора, както говореха, а Зоран и им отне тази възможност.

# 359
Хванах вчера края на епизода, за да видя един от любимите ми моменти от преди обединението, а именно изгонването на Маргарита. Не я познавам и затова говоря за нея като участник, но поведението и беше грозно и отвратително, както спомена и Йо в синхрона, в който гласува против нея.

Двамата с Ивайло си позволиха поведение, граничещо с махленското, само защото са били надиграни. Особено Маргарита го демонстрира, като на всичко отгоре, думите и бяха тежко лицемерни. Буквално от първите дни тя обиждаше Жоро с грозни епитети. Коментираше кой бил и не бил за Сървайвър и си хапеше Йо и Бо. Беше ок да ги махне, в разговора с Ивайло на кладенеца. Бяха в различни коалиции на първия съвет на Бонток. И накрая в последния момент ходи да ги търси за глас и се обиди, че видиш ли я прецакали. Да не говорим как на самия съвет тя каза как никога няма да гласува против Ивайло, Зоран, Кари, Ванко и Алекс, но те не бяха в списъка. Явно според нея, те трябва да са благодарни че тя е мислела да ги остави още 1-2 съвета, преди да реши, че са недостойни за нещо повече.

Зоран не знам доколко играеше за камерите, но много странно обвини, особено Бо, че го била предала. Както знаем, той изтъкна това като аргумент, за да я таргетира към края на играта, което е несериозно. Реално, ако двете с Йо го искаха изгонен, щеше да си тръгне тук. Ивайло никога нямаше да играе идол за него, а Доктора нямаше да чака втора покана да го разкара.

Йо и Бо, най-вече, заслужават сериозен кредит за първите си два съвета. Не само изградиха мнозинства,  но спечелиха два рискови вота, в които нещата не се развиваха изгодно за тях. И в двата пъти малцинствата имаха идоли, а освен това Анелия им махна глас, с което не им позволи да разделят вота. Всичко това изискваше познаване на съперника и добър усет, за да не се прецака плана.

Общи условия

Активация на акаунт