🔥 Survivor България: В очакване на нов сезон 🌴

• 47 309
  • 409
  •   1
Отговори
# 360
Йоана беше супер играч. Беше голяма загуба за сезона, че си тръгна преди 3-4 тотално излишни елемента. Когато я изгониха беше вълнуващо, че никой не е в безопасност, но после се видя, че по-скоро изгонването й беше на магия, а не плод на стратегия от останалите. Моите впечатления бяха, че за разлика от Борислава, Йоана беше по-добре подготвена за игрите и можеше поне на мисловните дейности и изпитания за издръжливост да отмъкне имунитет. Аз харесвах Бо, но тя дори на нефизическите състезания беше пълна трагедия.

За мен другата пропусната възможност като играч беше Александра. Толкова много отделни сегменти, в които можеше да играе по-голяма роля, но все изпуснати шансове, защото беше много вглъбена в несподелената си любов с Доктора. Там предполагам нещо се е случвало преди предаването, та не искам да я съдя прекалено строго, но съм сигурна, че ако сега си гледа участие ще съжали дълбоко, че си пропиля времето там в жалване по някакъв дришльо. Иначе на изпитанията беше много силна, а и успя и Зоран, и онзи мускула да изкара от нерви. Изтървана възможност, но мисля Йоана и Борислава носят вина също, че не експлоатираха тази сюжетна линия. Прекалено се поддадоха на женска злоба по несподелените чувства на Александра, а можеше да я прикоткат при себе си. Реално с изгонването на Александра, която не понасяше Зоран и с щастие щеше да му бие шута, се загуби шанса той да бъде изритан от предаването чрез вот.

Абе, за да ги помня тези неща е бил интересен сезонът 😁 но прекалено много играчи, които бяха толкова близо до истината и същевременно толкова далеч.

Последна редакция: ср, 30 юли 2025, 07:44 от Oliboo

# 361
И през 2022 година,  и сега , не разбирам защо като Ивайло се отказа,  не отмениха съвета. Така и така някой от племето си тръгна. Само прецакаха Милен

# 362
С носталгия гледам повторението на сезона ,в който победи Зоран.
Мисля,че повече няма да има такъв интересен сезон,за жалост.

# 363
С удоволствие пускам епизодите, когато мога. Мисля да коментирам част от по-малко нашумелите герои в този пост:

Георги: Казах в предния коментар, това че сподели стратегията си, му коства изгонването. Мисля малко по-детайлно тук да разгърна мнение за играта му. В Бонток беше в добра позиция и нещата бяха ок. Да, социално не беше най-силен, но беше близък с Йо, Бо, Доктора и донякъде Кари, което не е малко. След това имаше малшанс да отиде в племе, където позицията му на хартия беше трудна. Въпреки това, имаше някои шансове, които не използва и ситуации, които не разчете максимално добре. Например, на съвета, на който си замина Драго, той имаше избор. Беше пратен да спи в Бонток и можеше да посъветва Йо да спаси, когото той иска. Спасявайки Джули, беше ясно, че идола се играе и Драго отпада. На пръв поглед, това не е лошо, защото той нямаше да играе с тях, силен физически е, а и се освобождаша Алекс като глас. Минусът на това е, че видимо Ани и Гани дръпнаха към себе си Кари и Ванко и сформираха силна четворка. Махайки Драго, той даде пълна власт на тяхната коалиция да диктува събитията. Вместо това, можеше да каже да спасят Ани. Така, хем Драго и компания нямаше да могат да гласуват против нея, което е добре за него, хем Ганка и коалицията и, нямаше да може да разделят вота. Нещо повече, той щеше да има решителния глас при ситуация 3-3. Това му даваше всички опции, включително да гласува за Алекс, но да използва идола и за да махнат Ганка, без той да изглежда виновен за това. След като той избра сигурната опция на този съвет, редно беше да продължи така. Да, контактите му с Алекс и опитите да я вербува бяха ок, но за да пробваш такава стратегия, трябва да имаш силна позиция в племето. Нещо, което той нямаше и не разчете правилно. Отделно, той беше близък с Кари, но обясняваше как иска с Бо и Йо да гонят силните физически, което просто е нелогично да се споделя. И ако толкова искаше да запази Алекс, можеше пак да уговори Бо да спаси Ани, с която да играят след това, или Кари и той, Алекс и Джули да гласуват против Ванко, правейки 3-3, с което да тестват другата коалиция. Вместо това, той доброволно се постави в уязвима позиция и на милостта на другите, което логично завърши зле.

Джулиана: Най-странното поведение в сезона ми беше нейното. Тя започна с групата на Драго и Пейо. След като вторият си замина, тя веднага беше готова да махне Драго, за да се събере с Ани, Гани и Мила, което е ок. След разместването, пак отиде при Драго и гласува против Ани. След като махнаха Драго, тя пак беше готова да мине към Ганка и ко. След обединението, на първия съвет, Ганка, Ани и Кари си я нарекоха турист и тя буквално беше спасена от Йо, Бо и Денис. И за благодарност, беше решителния глас Йо да отпадне на следващия съвет. Естествено, след като три пъти не си беше научила урока, си тръгна безславно.

Александра: Подобно на Джули не видях идея в играта и. Жоро се жертва за нея, Йо и Бо я спасиха, когато Мила си тръгна, и накрая тя беше лоялна на Драго, което е донякъде ок и на Ганка, против която беше склонна да гласува в Ифугао. Ако тя и Джули бяха малко по-адаптивни, можеха да стигнат до последните 5-6 в играта.

# 364
Бо,Мо ,Йо ,Зо ,Ганита, Анита голям късмет.  Все са си заедно алиансите.  Тука щеше да е готино да ги поразкъсат малко.

# 365
  • Враца
Да, трябваше. Да се разделят Йо и Бо. Също Ганка и Анелия. Щеше да стане доста интересно.

# 366
  • SF
Интересното стана, когато не ги разделиха.

# 367
Ква беше тая пародия на палене на огън. Да бяха дали направо горелка на Зоран, да не се мъчи Grinning

# 368
Малко рандъм мисли, от това което хванах от последните няколко епизода:

Да, чисто от зрителска гледна точка, щеше да е интересно коалициите да се разделят при последното разместване. Ако Мила избираше за Бонток, даже не изключвам да беше събрала по една от Бо/Йо и Ани/Гани, което щеше да увеличи шанса да играят заедно след това. Все пак, правилната стратегия ми се струва да избереш трима души, с които си близък и един за "бушон". В този сценарий, логиката е да действаш както Йо и да не искаш арбитър. Даже не знам, защо Ганка се възмущаваше от този избор, при положение, че ако имаше арбитър, спокойно можеше тя да си тръгне или Кари.

Като говорим за интерес, яд ме е че Доктора не намери идола. Не че толкова ми е бил фаворит, но щеше да е адски култ Зоран да прати Кари на Острова и тя да си замине. А и това щеше доста да отвори играта, защото без нея, аз не знам Ванко доколко би играл с Ани, например. Относно съвета на Бонток, много хора са коментирали избора, но Бо и Йо реално нямаха алтернатива. Да, практически те можеха да махнат Ванко. Но, първо имаше шанс той да се върне. И второ, това би станало през главата на Зоран, с което щяха да загубят доверие и там и буквално нямаше да има с кого да играят. Не че интуицията и логиката на Бо  не беше правилна, че Ванко е хлъзгав, а и не е надежден/адекватен съюзник.

Споменах Александра и Джули, но пак ще ги добавя. Мега странно е, как в Безименните Денис логично им обясни, че трябва да са с Бо и Йо и те се съгласиха. И вместо след това да се реализира тази коалиция, особено след като момичетата от Бонток ги спасиха за сметка на Мила, изведнъж се върнаха при хората, които многократно им показаха, че не ги харесват. В случая на Джули я обиждаха как била турист, куфар и т.н., а Александра имаше грозен скандал с Ванко, който нееднократно подхлъзна хора около нея, нищо че е "морален" играч. Още по-изненадан съм за Драго. На него Ани и Гани многократно му показаха, че не го искат в играта. Щяха да го гонят в оригиналното Ифугао, после наистина го махнаха, като Ванко директно си го баламоса. И вместо да отиде при Йо, Бо и Денис, заедно с Александра и Джули, той пак се наби там. Поведението е малко като приказката за това да правиш многократно едно и също и да очакваш различен резултат. Всички знаем, как се нарича това. Ок, може да нямаш доверие/позитивно мнение за Йо и Бо. Поне отиди, говори с тях и опитай нещо, пък ако не стане, или им нямаш доверие, добре. Но поне ще си пробвал, вместо да идеш при познатите хора, които не те искат на финал. Тази тройка щеше да убие цялата игра след обединението и добре че беше Ани, за да донесе интерес към финалните 10-15 дни.

# 369
  • BG-DE
Всъщност Йо и Бо не биха могли да пратят Ванко на дуела, защото Йо нямаше право на глас след като не избраха арбитър. На мен не ми е ясно защо Зоран толкова много държи на Кари, те досега нямаха много близки отношения или поне не показаха са имат🤔

# 370
Принципно Зоран гласува за Ванко, така че Бо можеше да си смени гласа и с 2-1 да го прати да пали огън. Проблемът беше, че Зоран щеше да им се ядоса и особено, ако Ванко се върнеше в играта, нямаше да има съвсем с кого да играят, като видяхме как действат Драго, Александра и Джулияна. Освен това, Йо имаше и идол, който изтичаше след съвета и с него също можеха да махнат Ванко, но по горните причини, това не се случи. Според мен, донякъде и заради идола, Зоран не искаше да се пробва срещу Йо, защото в случай на неуспех и изиграването му от нейна страна, той щеше да загуби двете за игра в обединението.

# 371
  • София
Накрая на сезона казаха, че Зоран и Кари имали уговорка от самото начало, нещо, което аз също не помня да са ни показали.

# 372
Мисля, че става дума за предварителна уговорка отпреди снимките. Този сезон беше опорочен от това.

# 373
То в нашите сезони май винаги е имало някаква предварителна уговорка.
Всички са слушали речта "и така нататъка".

# 374
Да, в действителност няколко различни човека споменаха, че Кари и Зоран са имали предварителна уговорка. Също така, че било ясно, че Зоран ще го вземат като участник още от самото начало на кастингите. Предполагам е била същата ситуация с Кари.

За разлика от тях мисля, че Анелия до последно е била извън предаването и
друго младо момиче е трябвало да влезе вместо нея. Имам спомен, че и Йоана и Борислава не е трябвало да влизат, а е трябвало да е едната, или другата, но накрая явно и там се отказва одобрена участничка.

И в американските издания се случват предварителни уговорки, но в All Stars сезони. В обикновените издания нарочно имат поставени лица по време на кастингите, които трябва да наблюдават дали неправомерно кандидат участниците комуникират помежду си. А тук половината участници влязоха готови да умрат за Зоран, Кари и не знам си кого. Но както казах преди няколко коментара подозирам, че определени участници имаха мераци за телевизионна кариера и за тях не беше важно толкова да победят, колкото да се запазят в позитивна светлина в очите на Зоран, който и до ден днешен си е доста активен в тези среди. За съжаление този фактор направи последните 2-3 епизода пълна трагедия и някакво любовно писмо към Зоран.

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 14:32 от Oliboo

Общи условия

Активация на акаунт