Доходът и неговото значение в живота

• 23 979
  • 726
  •   1
Отговори
# 105
Това е еврейското правило. Откакто работя живея според него. Може да се чете и като всеки месец да спестяваш 10 ℅ от доходите си.

# 106
То, жалкото в нашата мила Родина е,че масово заплатите са до 1500- 1800 м най- добрия случай, а доста хора работят и за по- малко, та на някои не им стигат за хляба и сметките, камо ли да спестяват.

# 107
  • По света и у нас
Започвайте да ставате инфлуенсъри - пасивен дохжод тук, пасивен там и ето ти една заплатка без да работиш. Wink

# 108
  • Great Britain
Това е еврейското правило. Откакто работя живея според него. Може да се чете и като всеки месец да спестяваш 10 ℅ от доходите си.
  Да, такова е. Може и повече зависи от дохода.

# 109
     оооо,благодаря, не знаех, че това  са  измислили еврейците.....значи живия еврейски, имам спести  1300 лв.

Последна редакция: чт, 25 май 2023, 20:00 от Пепи 02

# 110
  • София /Абсурдистан
Спестява се ако има от какво, разбира се.

# 111
   оооо,благодаря, не знаех, че това  са  измислили еврейците.....значи живия еврейски, имам спести  1300 лв.
Не знам дали живееш еврейски, но тоя автокоректор ти обръща правописа като на африкански студент първа година в Лесотехническия.

# 112
Това с шестте месеца идва от САЩ, където нямат баш осигуряване срещу безработица. З.
подчертаното не е вярно. имаш unemployment insurance.

# 113
По 1000 лв месечно може да е само за храна и сметки на един човек и ако не плащаш наем и лекарства. Това е много скромно за София, за други места не знам.

аз изчислявам само за себе си, вече ако има деца и тн става много повече.А и наем 600 е за гарсониера

# 114
Само хората плащащи наем ли се вълнуват живо от темата за доходите? 😁

# 115

10% е малко. Над 20% спестявания са нужни за да могат да компенсират средно 2 лоши години на всеки 10 г. икономически подем и да не ни се налага промяна на стандарта на живот през неизбежните периоди на подем и спад в икономиката. 10% ще са достатъчни само ако са добре инвестирани, но за да се кешира инвестицията точно по време на рецесия ще е най-често със значителна загуба.
Моето правило е поне 30% спестяване и 2/3 от него дългосрочно инвестирано за да има винаги достатъчно и в наличност и да не се налага пипане на инвестициите в неподходящ момент на нужда.

Дохода е задължително да покрива разходите и поне малко в запас. Ако не е така трябва да предприемем мерки за промяна, а не да си намираме оправдания и да пропиляваме най-силните си години напразно.

# 116
И аз така. Не ми прави впечатление наличието им.
Винаги съм имала самочувствие с пари или без, с активи или без.
Дали това ме прави добър или лош човек? Ами зависи от гледната точка и кой ме определя като каква.
Аз нямам проблеми с това, нито самочувствието ми пада от нечий негативизъм.

# 117
Само хората плащащи наем ли се вълнуват живо от темата за доходите? 😁
Колко пък толкоз струва да си платиш леглото, отоплението и сандвич на ден? Не са пари това и не си струват обсъждането.

# 118
  • София
Нищо работа. 😁 Особено при сегашните условия на наемане и скока на цените на храната и сметките.

# 119
По 1000 лв месечно може да е само за храна и сметки на един човек и ако не плащаш наем и лекарства. Това е много скромно за София, за други места не знам.
Е ние като сме 4-членно семейство, 4000 ли трябва да харчим на месец само за храна и сметки?
То ние и повече харчим, не съм ги смятал точно, ама включвам и развлечения, дрехи, пътувания, други покупки и т.н. Само за храна и сметки е абсурд толкова пари.

Общи условия

Активация на акаунт