Доходът и неговото значение в живота

• 23 993
  • 726
  •   1
Отговори
# 90
По-чудно е как този крупен провайдър няма капацитет да си пусне плащане на тока през банкирането.

# 91
  • София
Само да отбележа, че според мен по-добър израз е "според (вместо спрямо) активите си"
Но все по-често се налблюдава замяната на едното с другото, не зная откъде тръгна тази тенденция.

По темата - аз си знам, че съм имала повече възможности, обаче....нямах желание или не се ориентирах своевременно през бурните 90. Което не ме прави без самочувствие, просто отчитам вродения си мързел, който явно е надвил способностите ми.

Последна редакция: чт, 25 май 2023, 17:46 от Cuckoo

# 92
Хммм тоя много невероятно да изкарва 10к с тоя умствен капацитет Rolling Eyes интересно какво работи?

# 93
  • София
То според мен не е до акъл това, а до т**ки.

# 94
Колко е "правилно" да харчат две кифли, ако хлебаря изкарва 10 бона?
Някои от скромните колежки да предложи цифра. Или процент.

# 95
  • Най-красивата страна
Ами ако живеят с 5 бона на месец,останалите 5 могат да спестят.
Според мен.

# 96
По въпроса, определено бих ги оставила на богатите, те няма да имат нужда от пари
Реален пример

Позната е касиерка на входа
Като не могат да изплатят кредит, ток , вода взима на заем от парите на входа… дали ги връща не знам…

Между другото един казус: Кои деца стават по-добри хора, богатите или бедните?

Аз някак си винаги съм попадала на по-добри хора, които са израстнали в по-бедни семейства. Често дори като възрастни имат доста пари, но като ценности са много добре изградени

Докато повечето богаташки деца, които познавам са не много оправни, доста надменни и нагли.
Имат прекалено голямо самочувствие
Има и изключения разбира се, но масово забелязвам това в моето обкръжение.

# 97
Няма начин да вади толкова, двете кифли не могат да ги потрошат до степен да не остане за тока и за ядене. Всъщност може, но ако става въпрос за хазарт и наркотици, иначе за парцали и айфони пак ще видят зор. Винаги е намесен хазарт или финансиране на тъпкачи в този случай, докато глупакът опъва на някоя нефтена платформа.

# 98
Някъде бях чел, и гледам да се придържам към тоя съвет - минимума който имате като спестени пари трябва да ви осигури поне шест месеца възможност да си плащате сметките, ако останете без доход. Преполага се, че за подобен период ще имате възможност да намерите нова работа и да възстановите приходите. Естествено не можем да говорим за случаи на сериозно заболяване или травма.

# 99
Някъде бях чел, и гледам да се придържам към тоя съвет - минимума който имате като спестени пари трябва да ви осигури поне шест месеца възможност да си плащате сметките, ако останете без доход. Преполага се, че за подобен период ще имате възможност да намерите нова работа и да възстановите приходите. Естествено не можем да говорим за случаи на сериозно заболяване или травма.

не вярвам много хора да имат спестени пари за 6 месеца напред, поне в България

# 100
Е то ако нямаш за 6м напред, значи или нищо не разбираш от бюджетиране, или доходите ти са малко

# 101
Е то ако нямаш за 6м напред, значи или нищо не разбираш от бюджетиране, или доходите ти са малко

еми с 1600 лева заплата , наем 600 и сметки ,храна,  нищо не остава.

За 6 месеца напред гледам поне 6000 спестени трябват

# 102
Това с шестте месеца идва от САЩ, където нямат баш осигуряване срещу безработица. За Европа и особено за у нас към днешна дата ми се вижда леко излишно.

На 10к месечно отива стандарт айфон или флип и оригинални джорданки за щерката. Ама не и всеки месец.

# 103
  • София /Абсурдистан
По 1000 лв месечно може да е само за храна и сметки на един човек и ако не плащаш наем и лекарства. Това е много скромно за София, за други места не знам.

# 104
Добре,ама тук  няма  ли някой обикновен  работник  в завод ,със заплата 920 лв. ииии,как да спестя,.....искам  съвети (за сивата  икономика  не ставам)....на възраст съм......Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт