Доходът и неговото значение в живота

• 23 807
  • 726
  •   1
Отговори
# 510
Е, ако искат нещо, което не е подходящо за тях, аз на моите им отказвам без грам чувство на вина Simple Smile

Предостатъчно разходи  има само за образование, курсове по езици, спорт, рисуване, основни неща. Може и без скъпи глезотии или поне е абсурд да имат всичките.

# 511

Предостатъчно разходи  има само за образование, курсове по езици, спорт, рисуване, основни неща. Може и без скъпи глезотии или поне е абсурд да имат всичките.

За теб това може да е важно, но не и за детето ти. Аз на времето и аз исках уроци, за да вляза в елитна гимназия, но цигарите и пиячката бяха далеч по-важни, като се провалих просто бях заклеймена като "тъпа".

# 512
Сега си вече голям човек и може да поправиш тази грешка, като подпомагаш добро образование и допълнителни курсове за твоето дете.

# 513
Разни хора - разни идеали.
В момента изборът на екип и в държавна болница е 900лв (500 е бил преди години).
В моя град в момента се вихри скандал за починало младо момиче в държавна болница (не при раждане).
Сега, кой крив и кой прав не мога да кажа, не съм лекар.
Но като цяло съм опитвала и от държавното и от частното здравеопазване.
При моят опит частното даде по-добър резултат, особено когато ставаше дума за по-трудни операции и лечение.
Пари за здраве съм се убедила, че си заслужават.

# 514
Сега си вече голям човек и може да поправиш тази грешка, като подпомагаш добро образование и допълнителни курсове за твоето дете.

За това и се образовам на дърти години, за да не допусна същата грешка.

# 515
аз израснах в бедност и определено се чувствам психически травмирана от това.Визирам гарсониера с 4 ма човека нагъчени в нея, много рядко почивки, без хубави вещи, за всичко да се пести… изпитвам ужас да се върна към подобно съществуване и не искам да го причиня на детето си.

# 516
аз израснах в бедност и определено се чувствам психически травмирана от това.Визирам гарсониера с 4 ма човека нагъчени в нея, много рядко почивки, без хубави вещи, за всичко да се пести… изпитвам ужас да се върна към подобно съществуване и не искам да го причиня на детето си.

Естествено, че това травмира - който не е живял в мизерия, той не знае.

# 517
Когато раждах нямахме пукната пара, защото бебето се роди в 8ми месец и не бяхме подготвени. Въпреки това, не съжалявам, това е най-хубавото нещо в живота ми. Детето не беше планирано, поради Ковид бяхме останали без работа, но държах само на изследванията, освен тян не съм дала 1 стотинка за раждането (секцио по спешност). Даже сега си спомням, нямахме дори дрехи за изписването. Мобилизирахме се, всехме 7-8 комплекта от най-евтиното по 10-20лв, буквално купих количка за 60лв от ОЛХ, кошара и тя толко, но така и не я ползвахме- още спи при нас (вече 2г). Трудното беше, че не успях да кърмя и АМ ни стъжни живота. Сега, като си спомня и видя някой в нашето тогавашно положение, няма как да не взема поне 4 кутии АМ. Сега детето е презадоволено, та чак невъзпитано и капризно. За това и ще отложа момента, за работа. Искам първо да я възпитам, не се трае 😂😂. Децата са най-хубавото нещо в живота

# 518
  • Между гори и планини
След падането на комунизма, купоната система, празните рафтове, обезценяването на парите, яденето на всекидневието боб или леща, голяма част от моето поколение сме травмирани. Бях малка, но и достатъчно голяма да разбирам и помня.
За раждане - големият ми син се роди в държавна болница, преди 22 години, пълна мизерия. Водеше го някакъв крив професор, той ми се падна. Ужасно отношение, крясъци и обиди. Не прочел болничните ми, обърка цялото раждане, едвам спасиха мен и детето. Второто след 5 години родих в частна клиника, всичко беше на ниво, незабравимо и прекрасно изживяване. Така че, да, доходите имат значение.

# 519
Чакай като почнат да искат айфони, щото от класа някое дете имало.

И после някои родители се жалват, че изнемогвали…

# 520
  • France
Ако разходите свързани с едно дете в учебна възраст се резюмираха в купуването на нов айфон - с мед да го намажеш.

# 521
  • София

За теб това може да е важно, но не и за детето ти. Аз на времето и аз исках уроци, за да вляза в елитна гимназия, но цигарите и пиячката бяха далеч по-важни, като се провалих просто бях заклеймена като "тъпа".

А някои влезнахме без уроци. През живота си на частен урок не съм ходила.
Стига обвинява всички около себе си, освен себе си, разбира се.

# 522
Отговора да айфона е достатъчен за да се види мисленето, на част от хората.
И дава отговори, защо са в такова положение.

# 523
  • Между гори и планини
Божке, айфонът ли е най важното? Нито аз, нито мъжът ми имаме. Детето на 17 също няма, има обикновен смартфон, стар модел, купен нов, но стар модел. С него си е 3 години. Преди това му давах някой стар мой. Важното е когато трябва да се чуем, рова да става, ако ще и с телефон с копчета. Разбира се, на някои хора ценностната система е до айфона, марковите парцали и чепици. А иначе в хладилника ехо, и живот на бързи кредити.

# 524
Предполагам изказването за айфона беше ирония.

Общи условия

Активация на акаунт