ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2023/2024

• 60 160
  • 776
  •   1
Отговори
# 225
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Известно време не съм ви чела.
Светкавичке, мейл и какво още трябва да ти напиша на ЛС?
Само мейл

# 226
  • някъде ... тук ...
Готово.
Благодаря!

# 227
  • София
Здравейте,
Писах вчера на Светкавица с моите данни за подкрепа.
Включвам се с мнение дали да е писмо или петиция. Според мен първо трябва да е писмо до МОН с ясно формулирано искане накрая. Подозирам, че от МОН ще отговорят в срок проформа и тогава да се направи петиция и да се включат и медии, защото на този етап ще има отговор от МОН.

# 228
156 подписа
 Изчаквам почивните дни и в понеделник го пускам. В края ще оформя по-настоятелно искане за предвидени и предприети промени.Гледам да изпревари отпуските

Има много идеи за пускане И на петиция, наред с писмотоМоля, ако някой желае да се заеме, да ми пише на лични, ще му препратя файла с подписи. Аз писах по-напред, че имам проблем с устройствата, с които разполагам в момента

Има идея да се включи искане за публикуване на всички матури по всички предмети. Но аз нямам информация какво точно се публикува, следя само БЕЛ. Ако някой има информация моля да допълни.

И от сърце се надявам за повече яснота в изискванията на МОН към изпитите работи.

Щастливо лято на всички! 🍀🍦🏖️

# 229
Благодарим, Светкавица! Дано и този път се вслушат в теб 😊. Нека бъде само за ДЗИ БЕЛ, което е задължително за всички. Да не намесваме и останалите ДЗИ, предлагам.

# 230
Някак си съм пропуснала темата, та се записвам.

# 231
Срещата беше страхотна, благодаря на всички момичета Heart
Следващата среща ще бъде на третия петък от следващия месец Joy

# 232
Обмислят се промени в изпитния формат на матурите и Националното външно оценяване заради ниските резултати
https://bnr.bg/plovdiv/post/101848779/shte-ima-promana-v-maturit … Jne1OnfTh9R4b6E40

# 233
181 подписа
Леки козметични корекции и финал :
Очакваме в писмена форма да получим отговор относно предложените мерки, както и предприемане на други такива, имащи отношение към повдигане на образователното ниво и своевременно коригиране на констатирани пороци в досегашната методика на проверка и оценка на писмените работи от ДЗИ-БЕЛ
Предоставяме в подпис мейли на ученици и родители, на които можете да се свържете с изразителите на отразеното в писмото
От името на родители и ученици.... Моето име и следва моята поща и останслите

Моля, коригирайте само финала! Нещо не ми харесва, но не съм сигурна какво. Последно с корекции или без-пращам утре!

# 234
Аз бих написала: Очакваме отговор относно … и бих заменила “пороци” с “недостатъци”…

# 235
Аз бих написала: Очакваме отговор относно … и бих заменила “пороци” с “недостатъци”…
Коригирам!

# 236
  • София
Може ли родители БЕЗ деца в училищна възраст да подкрепят писмото/петицията?  И ако да, Светкавица, какви данни са нужни на лични?

# 237
Предоставяме в подпис мейли на ученици и родители, на които можете да се свържете с изразителите на позицията  отразена в писмото

# 238
Може ли родители БЕЗ деца в училищна възраст да подкрепят писмото/петицията?  И ако да, Светкавица, какви данни са нужни на лични?
Може, разбира се! Само мейл като доказателство за автентичност. Единствено моето име пиша и мейли на останалите.

# 239
Финално 187 подписа
Писмото е изпратено и вече имам входящ номер за регистрация.
Внесох някои стилистични промени, предложени от вас  в постовете.

Кои предложени от вас промени не включих и се надявам, да ме извините.
Получих няколко предложения за възможност за оспорване на оценката. Много мислих и финално реших, че такова искане няма да е приемливо и ще олекнат останалите искания. Мисля, че и сега ако има неправилно сборувсне на точки, смяна на работа и тн, би се стигнало до корекция. От друга страна, ако се предвиди възможност за повсеместна контестация, представете си какво ще се случи и как едва ли някой ще пропусне, не само реално ощетените. Това трудно би се вместило във време и проверителен ресурс.
Надявам се, че ако предложените промени се възприемат и критериите станат по-ясни и категорични, то няма да има ощетени ученици или ощетявснето ще се сведе до абсолютен минимумЗатова, ако се разгледат сериозно и се възприемат предложенията ни, това ще е достатъчно
Имаше предложения за включване и на коментар за оценяването по други предмети. Не съм го включила, защото, както казах в началото, не бих могла компетентно да коментирам критерии за оценяване по предмет, различен от БЕЛ. Но по-нататък, в зависимост от развитието на нещата, можем да "анексиране" и такива искания, ако някой реши да ги оформи

Има предложение и за медийна изява по исканията ни, потребителка предложи съдействие за връзка с медиите. Ако решите да тръгнем и на такава изява, (без да подценявам ничие местоживеене, вкл и моето), мисля, че най-съответно ще е участие на доброволка/доброволец от София.

Ами, това е от мен. Благодаря на всички, особено на тези, които не са пряко засегнати от ситуацията, но съдействаха с подписи.
Още веднъж-щастлива ваканция!

Общи условия

Активация на акаунт