ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2023/2024

• 60 187
  • 776
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Аз разбрах, че се е пенсионирал.
Четох хубави неща за Даниел Христов, моят син да учи география го вдъхнови господинът от основното, мноого любим на децата.

Ох, да, JD, обърках се.
Мисля, че не си. Малката ѝ госпожица (колко да  е малка - кака на нашите седмокласници) е в НПМГ. Ако не бъркам аз, де. Миналата година попрехвърлях седмокласната - да не губя тренинг за тази. Пък ѝ помагах на близки да редят желания за 3то, та четях там.

Отчитам се за рисуването - обадиха ни се снощи, че е мръднала от второ на първо желание, та днес е официално записана - Графичен Дизайн в НПГПФ. Имаше и други желания, но е толкова нерешителна, че като че ли съдбата ѝ помага да я насочи. Или на мен така ми е по-удобно да си мисля. Grinning
Дано да се чувстват добре децата на новите места! Flowers Four Leaf Clover
Стиснати палци и от мен на изчакалите второто днес - дано имат хубави новини!

# 256
  • София
Всички сте прави. Mrs Jan си има две деца. Wink

# 257
  • София
Jiema, честито, да се чувства добре и да и харесва много в новото училище.

# 258
  • Sofia
Дами, какво правите със стари играчки, игри и дрехи (такива, които не са за контейнера). ММ пази играчки още от набора - камиони, трактори, багери, трансформърси, роботи, мечове... От малката пазех за племенничките, половината останаха неизвадени, а и сестра ми ми връща, да не се зарива тя Confounded Тя ми връща и дрехи и обувки, които съм ѝ давала за децата + такива, които тя е купувала. Някои нося в контейнерите за дрехи и обувки, но говорим за чували и за неща, които стават.
Дайте някоя идея, която не изисква много разправия (примерно да подбирам кое става и кое - не + някаква бумащина) - товаря в колата и нося някъде.

# 259
Ани, дари ги някъде.
Може да попиташ тук:

Скрит текст:
https://dobrozavseki.bg/

или тук:

СОФИЯ!
Центърът за помощ на бежанците от Украйна на Грийнпийс България и СУОБ "Мати Украйна" се намира на минус първия етаж в Централни Софийски Хали. Работно време от 9:30 до 18:00 в делничните дни и от 9:30 до 15:00 в събота и неделя.
В пункта се събират от дарители и се раздават дарения на настанените в страната бежанци.

В пунктът на ул. "Царибродска" №136-142, магазин №1 (в близост до Двореца на децата, зад читалище Аура) ИМА ПРОМЯНА НА РАБОТНОТО ВРЕМЕ: дарения се приемат от понеделник до петък от 11:00 до 18:00 и в събота от 9:00 до 14:00 часа , неделя е почивен ден. Моля имайте в предвид, че и в двата пункта обслужване на бежанци приключва 30 минути преди обявеното работно време!

- пакетирани храни (елда, леща, боб, ориз, булгур, грис, овесени ядки, макарони, олио, оцет, захар, сол, подправки, черен чай, кафе, бисквити, вафли, мед), консерви (месни и рибени консерви, консерви боб, царевица, грах, нахут, сладка, доматено пюре, домати, гъби консерви, кисели краставички, лютеница, плодови консерви, сухо мляко, бебешки пюрета и др.). Също така приемаме прясна фабрично вакумирана/разфасована храна : пилета и пилешки фабрично опаковани разфасовки, салам, кашкавал, краве масло (без сирене),шунка (разполагаме с три хладилника).
Важно!!! Не взимаме домашно приготвени консерви!
- хигиенни материали (сапун, паста за зъби, четки за зъби, самобръсначки, дамски превръзки, мокри кърпички, тоалетна хартия, памперси, шампоани, козметика за бебета, перилни и почистващи препарати и др.)
- играчки, блокчета за рисуване, моливи, флумастери, боички, тетрадки, химикалки, настолни игри, топки, хилки за тенис, федербал и т.н.
- кърпи, Одеяла, Възглавници, Чаршафи, Пликове за одеяла
- медикаменти за семействата в страната : Противовъзпалителни: Ибупром, Ибупрофен + болка; Болкоуспокояващи: Нурофен + Т, Аналгин + Т, Кеторолак, Нимезил, Аулин; Антипиретици: Аспирин +болка, Парацетамол, Coldrex, Efferalgan, Panadol (сироп), Efferalgan(сироп), Нурофен(сироп); Антибиотици: Азакс 500, Азатрил, Азитрокс, Азитромицин, Сумамед, Аксеф, Амоксилав, Аугментин, Оспамокс, Бисептол, Вибрамицин, Доксициклин, Зинат, Сефпотек, Клацар, Клабакс, Клацид; Откашлящи: АСС, Koflet, Мукосолван, Проспан, Бронхостоп, Солволан, Флавамед.

# 260
  • София
Ани, дарения събират в Малееви. Отдавна носех дрехи от моите, веднъж питах за играчки, казаха Не, но детски книги приемаха и съм носила по-запазените. Доколкото знам ги разпределят по домове. Оставяха се просто в торби, чували във фоайето срещу рецепция/регистратура. Идея е да им звъннеш все пак да питаш дали все още се занимават с това. Приемаха и дрехи за възрастни.

# 261
  • Sofia
Много благодаря за идеите! Аз също ще разровя нет-а, като приключа със събирането Sweat Smile

# 262
  • София
Аз изпращам детските дрехи, които стават, на моя леля в провинцията. Тя има съседи с деца и живеещи на квартира.

# 263
  • Варна
Детски и тийн книги съм носила в близко читалище. Играчки в един център за хора с умствени затруднения.

# 264
Аз пускам и във Free your stuff във Facebook с лично предване от вкъщи...

# 265
  • София
И в градината, където работя приемаме книжки и играчки.
Особено книжки.

# 266
  • София
Носила съм в църквата до нас.

# 267
  • София
Здравейте, търся учител по математика за 2-3 урока следващата седмица и евентуално в периода 21-25.08.2023 г. Целта е усвояване на материала, свързан с функции. Моля, ако някой се сеща за учител, който би поел подобен ангажимент към моя младеж, да ми пише. Предварително благодаря!

# 268
  • Северозападна България
здравейте, jabanka. Попитайте в тази група https://www.facebook.com/groups/307834444026057

# 269
Здравейте, предлагам учебници по английски език за ниво С2 cambridge.    Ако някой проявява интерес може да ми пише на лични.

Общи условия

Активация на акаунт