ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2023/2024

• 60 196
  • 776
  •   1
Отговори
# 285
Светкавица, благодаря и аз!

Моята девойка кара лято със сгъстена програма - още юни започна работа, голям мерак беше, сама си я намери и уговори, ходи сама да си изкарва здравна книжка и да си подготвя документите. Много й харесва и работи с удоволствие. Освен тази работа подхвана и втора - пише блог статии за един сайт. Започна и шофьорски курс, засега теория, после инструкторката предлага да вземе листовките и от октомври да започне шофирането. Наред с това си работи по огромното домашно от учителката по рисуване, както и някакви неща по портфолиото, които сама си е наумила. Въобще, от пълнолетието насам се заявява сериозно като възрастна. Започнах да преговарям да спре с работата след септември, защото ще й дойде много натоварването, но учтиво ми отвърна - ще преценя. Та така.

# 286
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Наборната бачка яко. Не чете и не се занимава с нищо свързано с училище. Изкара БЧК и следващия петък е на първо кормуване.
Утре рано заминава с приятели за кратко море. Майчиното ми сърце се е свило на топка. Много ме е страх от пътя - шофьора е на има няма 1 година стаж. Съвестно е детето, но това не пречи да се притеснявам.

# 287
  • София
Синчето и то започна работа от вчера- в един склад за сканира пратки при познати.
Още с прибирането вечерта ми заяви - разбирам защо ме караш да уча!!
Ще схванеш , пиле шарено, му викам....ама много мерак да работиш!!!
Той не отиде с приятелите на море тази година- наказах го,защото докато бяхме с него и познати ,с които ходим над 10г на Приморско ,прескачал вечерта една ограда за топка и ...има пет шева на петата. Още не са махнати конците,трябваше да ходи само с джапанки...ама зор за работи....
Направо ми идва да му отрежа главата.....от към врата/както казваше един познат/
От курсовете е взел само листовките...за късмет като се прибрахме трябваше да почва кормуването,но се повреди колата на инструктора,та още чекаме....какво да ви кажа ....ужаааааассссс
Ще си ги кара тия курсове и като почне училище, а ще е и втора смяна - направо не го виждам как ще стане

Сега е зор да си празнува 18-я рожден ден в къщи!!! Не че нещо - ама на 29,08 ще е над 30градуса, иска да събере над 15 деца...ще разтварят прозорци да не се удушат...не знам...а е и през седмицата....
Предложих му да го направи в клуб,на басейн и къде ли не другаде,аз ще му дам парите - но не ще диването.
Мисля да избягам, и като дойдат куките да се оправя
Вече вдигам ръце......къде изчезна онова послушно дете направо не знам -  това само мучи,бучи и се мръщи

# 288
  • Sofia
Младежът сутринта в 6ч. се прибра с влака от едноседмично мъжко море. Каза, че много има да ми разказва, изкъпа се, нахрани се и заспа.
Миналия месец започна шофьорските курсове но малко бавно се случват нещата. Иска ми се до септември да е поотметнал. Не работи, гледа си кефа - свири, ходи на фитнес, 1-2 пъти в седмицата излиза с приятели. Преди 2 седмици отидоха на поход във Врачанския Балкан и за малко да се загубят. Предстои им Райското пръскало.
Не учи, чете си някакви негови неща. Аз дудна да се поддържа немския, но той само се мръщи Confounded

# 289
  • София
Моят работи като охрана на строителен обект, но само в почивните дни. С парите от заплатата ще ходи на море с гаджето и приятели другата седмица в Поморие.
Иначе шофьорските поумряха малко, поне докато не се оправи колата на инструктура. Не учи нищо. Яви се на изпит за САЕ и чакаме резултат. А от средата на август започва курс по френски. Ясно е, че за ниво няма да се яви без допълнителен курс.Иначе дните му вървят яваш, яваш. С гаджето, с приятели. Скучно направо бих казала.

# 290
Много различна организация за шоф курсове! Какво е това БЧК, че не е казвал😳. Дадоха му да научи правилника от един учебник (там има и листовки) да видиш дали не може да учи, после замина на море, 1 ден почивка и от вчера тръгна на градско: минал бил половин София !  Разбирайте направил е няколко обиколки на прилежащите до НДК райони. И така 15 пъти градско и после може да се записва за изпит. Е, така ги взема той изпитите. Та, моля кажете ми какво е това БЧК дето ми убягва от схемата?

Последна редакция: чт, 03 авг 2023, 16:34 от saffron

# 291
Това е курсът по оказване на спешна помощ към БЧК. Винаги го е имало, мисля, аз поне съм се явявала на него. При мен беше след като си взех листовките и кормуването. Курсът е присъствен, около 4 часа, и накрая ти дават удостоверение, че си го минал.

# 292
  • София
Възхищавам се на децата ви. Моят нито работи, нито на някакви курсове ходи, нито чете задължителната литература, нищо. Спи до обяд, става закусва/обядва отива на фитнес, след това или с гаджето или с приятели до към 22 - 22:30 часа. Прибира се вечеря, къпе се, чете си нещо или гледа някакви филми, спи и така всеки ден. Взех му в началото на вакацията няколко помагала за подготовка по БЕЛ, но все още стоят опаковани. Говоря, обяснявам, че за да влезе Право е необходимо от сега да се подготвя и да учи. Да не му се меся, имало време. От септември тръгва на курс по БЕЛ и се надявам тогава да се вземе в ръце.

# 293
  • София
...
Иначе шофьорските поумряха малко, поне докато не се оправи колата на инструктура. ... ..
Нашите набори да не са при един и същи инструктор?

това БЧК по мое време ...далечната 1995 го нямаше,но имаше полигон....но според мен и то и полигона са много важни
/ подсетихте ме за него та и аз питах - отговора беше - Споко майка ми- това БЧК се минава за един ден, аз още кормуването не съм почнал/

# 294
  • София
Нашите набори да не са при един и същи инструктор?
Мисля, че да. И по принцип сме доволни много, но за жалост докато не се оправи колата не може да завърши курса.

# 295
  • Sofia
Аз съм карала курсовете през 1993г. В нашите листовки имаше медицински въпроси и не сме карали БЧК курс. Имахме и полигон, да.
Наборът не е някакъв нахъсан - не решава листовки в несвяст, даже не съм го видяла, но ултиматумът е, че ще плащаме до първото явяване.

Последна редакция: чт, 03 авг 2023, 17:54 от aniK

# 296
От първо явяване ги пускат, АниК! Няма да плащате, освен ако не поиска. Друг е въпросът колко са подготвени. Има добри ю туб канали, в които инструктори обясняват тема по тема. И сайта с листовките е по- лесен за работа от хартиените листовки. И въпреки това шофьор докато не навърти 100 000 км. е в графата "на два петъка" и е опасен.

# 297
  • някъде ... тук ...
Моят тренира сутрин и вечер, засега все още на проби се води в отбор от В група. Вземат го на контроли, ама почти не играе в тях. Иначе взе листовките и пред ДАИ, сега курмува всеки ден след 17 часа, че на инструктора това му било втора работа. Надява се до края на август да се яви и на курмуване. БЧК го взе още през декември. По спомен има давност 2г.
Нямал време за нищо друго....
Когато го хванем, помага на селската къща и практикува всевъзможни строителни дейности. Онзи ден, след цял ден гъзурчене в бъдещата баня, се оплака, че гърба и колената са му дроб. На въпроса би ли работил това всеки ден отговорът беше НЕ. Ще учи за повече Simple Smile

# 298
  • София
Здравейте,

Първо да благодаря и аз на Светкавица за усилията, които полага за благото на всички деца.

Второ да мрънна, че посред лято съм затрупана с работа и за това само чета и не пиша в темата.

Синковецът си кара най-лежерното лято на света - беше един месец при роднини в Канада, а от утре отива на морето и мисли да си кара купона до края на август. Шофьорски курс не кара сега, а е оставен на есен, защото е роден в края на годината и иска като направи 18 да шофира. Чете си някакви негови неща в нет-а, но нищо общо с учебния материал. Снощи ни изненада, че се интересувал от наказателно право и приятел адвокат набързо му обясни колко сериозно трябва да учи и бързо би отбой...

Хубав август пожелавам на всички!!!

# 299
Моят нали е малък, но заради професията коментираме шофьорски курсове и кога ще е най -добре да ги кара хем да може и за държавните изпити да се готви. Навършва 18 януари, а всички варианти за работа отпадат, защото не е шофьор и няма 18 години. Та се примири и почива активно излиза с приятели, помага на баща си по къщата.

Общи условия

Активация на акаунт