ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2023/2024

• 60 217
  • 776
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Честит да е Александър!
За щастие тази година имам шестокласничка, заедно с дванадесетокласника. Надявам се 6 клас да е по-лек от 5 като натоварване и в емоционално отношение, защото иначе ще има пак драми. На набора хич и не му пука. Живее си онлайн и не се и сеща, че идва 12 клас. Широка душа е. Няма за сега ясни планове какво иска. Ще видим като наближи. Аз си мисля за бала, за матурите, а той вика има време.

# 346
  • София
Беки, малко на патерица честит ти именик и рожденик!

Аз съм отчаяна от наборката. Чудя се има ли смисъл да се боря и да наливам акъл или да я оставя, защото и моите възгледи за образованието и кариерата са остарели, ненадеждни и не за пример. Казано по друг начин: "Аз па като толкова учих и кво?"
Все повече ме подготвя за празна година, а може би две, три ...
А за абитурентските смешки, ще ви разкажа във ФБ, че тук не ми се струва уместно.

# 347
  • София
И моя син вече е пълнолетен- отпразнува го подобаващо -три дни,яли пили,пили.....
Ние с баща му се спасихме и се прибрахме в деня на рожденния ден/ той започна с празненствата от събота/- бяхме помолени да напуснем полесражението...
Слава богу къщата ми е цяла- само една чаша не оцеля на атаките.
И аз съм се отказала вече да питам както мисли да прави с живота си......така и не е ориентиран все още.
За бала- също нищо не казва.Но аз съм го решила- само най-близките и няколко негови приятели -това е.
Тая лудост няма да си я причиня- ама хич даже

# 348
  • Варна
Къде във ФБ? Може ли и аз?

# 349
Честити рожденици-пълнолетници и да им се избистрят вече идеите за учене! И да има само “пълни” години!

# 350
  • София
Честито ни ново заглавие!

Виртуален ден за Нидерландния от Интеграл.

# 351
  • София
Честити рожденици, здрави и мотивирани да бъдат във всичко, с което се захванат. А и по принцип. Пожеланието е за всичките ни деца!

Аз моето не смея да я бъчкам изобщо по въпроса учене какво и къде..стискам зъби, пък да видим.
Напоследък го играе морско такси, даже мъжо ми предлага да боядиса Шкодака жълт.
Тоя да закара до Екзе на Каваци, онзи да прибере на Градина.
Но нека трупа опит.
Ние най-накрая сме повечко отпуск, най-любимото морско време, поне за Созопол и любимите ни диви плажове.

# 352
Здравейте, и моята бъдеща дванадесетокласничка навърши пълнолетие на 1 Септември Simple Smile

Отличничка е, но също не дава никакво конкретно инфо какво ще учи, което ме тръшва. Бала ще го измислим лесно. От години познавам една жена, която организира перфектно всякакви събития, та за това съм най-спокойна.

Ще имам също седмокласник и първокласничка. Най-важните класове в една година. Набирам сили...

# 353
  • Sofia
B2022, тъкмо те четох в първокласната и се зачудих в седмокласната срещала ли съм те, а ето те и тук Laughing

Аз жестоко се дразня с шоф.курс на младежа - инструкторът непрекъснато отемня/променя часовете, бяхме говорили да отметнат повече кормуване до 15 септември, вчера му отменил днешния час и казал, че отива на почивка до 14-ти Rage

Върнах се от почивка с малките, даже наборът се присъедини последните два дни. Неочаквано спокойно мина. Сънчо, дано имате хубаво време и море Hands V

Последна редакция: сб, 02 сеп 2023, 08:26 от aniK

# 354
  • София
В2022, и аз тъкмо се чудех къде още сме се засичали!
И при моят младеж имаше кратко прекъсване на шоф курс, но сега гледам, че са се засилили да наваксат с часовете.
За следване изобщо мъгла.
За бала осигурихме фотографа. Остана костюма и сме готови.

# 355
С огромно облекчение посрещам заглавието и факта, че учебната година ще е последна! След нея - свивам бойните знамена Joy
Шофьорският курс е към края си, но се отложи ха часове по наши причини-чревен вирус с температура, за радост, вече се възстановява наборът.
Учене след 12 клас в най-обща представа, поне насока има.
Балът, аз май повече се вълнувам, ама нормално като съм момиченце.Wear High Heel Дори ми мина безумната идея да си запазя час за грим(козметичката ми е много опитна, виждала съм как гримира, но не съм ползвала услуги). Но чак дотам няма да се види- отявам. Мястото е избрано(домашно парти ще е), дори синът ми като гледа YouTube, взе да си избира разни предложения за меню(любител готвач е) като най-обща идея и места от които да се достави. На мен ми се иска като дойде време, да обсъждаме облекло, украса и въобще визия, но някак не ми се иска да е тук. Миналата година следих абитуриентската тема(сред любимите ми е), но за съжаление, почна разнасяне и негативни, дори подигравателни коментари по други теми. И последва по-обрано споделяне, както и снимки, показани за секунди, кой видял, видял.
 Чудим се за фотограф, аз го намирам за излишно, но наборът иска (но не настоява). Аз съм си направила "плей-лист" с музика за всякакви вкусове и възрасти. Вече съм поканила няколко човека, естествено без да зная датата, но често пътуват в чужбина и да си знаят от... до.Оглеждам се и за рокли, но ще съобразя облеклото с това, на набора(заради снимките). Въобще, луда работа.
Тъй като нямам особено хубави спомени от моя бал, поради ред причини, искам да организирам запомнящ се и емоционален празник на набора. На самия бал ще е вероятно малко тъпичко, имат по 4 момичета във всяка паралелка, а и доста чалгари в класа.
Знам, че матурите са по-важни от бала, но все пак трябва да се хранят и положителните емоции.
Хайде, малко остана до "финалната права". Flowers Four Leaf CloverBook

Последна редакция: сб, 02 сеп 2023, 20:43 от Светкавица

# 356
  • София
Светкавица, и аз повече се вълнувам за бала, отколкото младежа. Към края на учебната година имаше едно мероприятие, за което трябваше да купим костюм, вратовръзки, ризи и официални обувки и той каза: " Идеално, вече съм оборудван за бала, да не си и помисляш догодина да ме мъкнеш по магазините". Ако не размисли, ще ни отпадне поне този ангажимент. За празнуване с роднини още не сме решили кога, къде и дали.
Моят от миналата година е решил, че иска да учи право в СУ. От другата събота му започва курса по БЕЛ.
Шофьорски курс, семейно решихме да е след като навърши 18, т.е. след Нова година, защото той е роден декември.

# 357
  • София
Италия! Sparkling Heart

Изложение от Skylines за образование в Италия.

# 358
Здравейте!
 Честито на всички рожденици, които пропуснах!
 Пишем за последно в тази учебна година като родители  на ученици.  Sparkling Heart
 Светкавичке, много хубави думи си написала за предстоящия бал, истински топло и уютно без излишна суета.
Моята госпожица уж е решила какво иска да учи, но аз не и вярвам съвсем Close , все пак го допускам и не и казвам думичка за моите съмнения. За бала съвсем неочаквано се сдоби с кавалер рано-рано, едно приятелче от съседен клас я покани още от сега, което доста я изненада. Остава всичко останало за бала като рокля, прическа и аксесоари, партито с близките се очертава у дома. Всъщност имаме и фотограф, моя приятелка ще я снима.
Преди около седмица и излязоха резултати от DALF  френски, вече официално е с С1. Английският го взе още януари, даже достигна точки за С2, поназнайва и испански. Вървят и добре езиците и моето мнение е, че трябва с това да се занимава, но си мълча, нека сама си прави изборите. Шофьорски курс също започна, имала е веднъж кормуване, надявам са да натрупа часове преди да почнат училище.

# 359
  • София
Колко пъти подминах темата с това ново заглавие, няма да ви казвам. Добре че днес прочетох кой я е пуснал. /човече, дето се пляска по челото/
Светкавичке, затова я и направих ФБ групата. Всичко, което решим, че е само за вътрешна употреба, пишем там.

Изобщо не сме се замисляли или подготвяли за бала, но пък аз днес си поканих първите гости. Значи, вижда му се краят.

Общи условия

Активация на акаунт