ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2023/2024

• 60 234
  • 776
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Здравейте, здравейте! Не съм писала от сто години и срещата пропуснах, но за следващата съм на линия.
Тази година ще са с БГ Учебник, но още не сме ги купили. Тези тестове са към самия учебник като притурка, така ли? Ще ги сканирам, като ги вземем.

# 376
  • София
Тези тестове са към самия учебник като притурка, така ли?
Да, но трябва да е нов учебник, към втората употреба няма. Книжката е по-малка е запечатана заедно с учебника в плик.

# 377
  • София
Не зная защо, ама съм толкова над нещата тази година. Сертификатите по езици е взела. Учител и учебник по математика има. Балът ще го нагласим някак си. Един купон е, да не е всенародно тържество?

Но има време да ми мине, де.😆

# 378
Щото си преизпълнила плана 😁 затова;  ние сме на 1/4 с един сертификат и едни листовки. Днес е 1вия урок по БЕЛ в школата. Стискайте палци да има готини девойки, за да го изкара докрай!

# 379
  • София
Абе има какво още да се желае по плана, ама няма кой да го желае. 😉

Хайде дано се паднат от хубавица нагоре в групата!

# 380
Да докладвам: групата е яка, установен е контакт с топ девойка от 1ва немска! Госпожата също била супер (ама това си го знаех !) Само за Димчо Д. нищо не каза… Харесва ми, че са започнали с литературата от 12 клас. Ами, да ни е честито!

# 381
  • София
Е то не може всичко от първия път. По някое време и Димчо ще се класира.

# 382
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Моята нещо явно се е сдухала. Онзи ден докато е била на работа и е скучала е започнала да се подготвя за ДЗИ FlushedSweat Smile
saffron успех с школата.
И кой каза Димчо...
Скрит текст:

# 383
  • Sofia
Нашият започва уроците от следващия вторник - баш на РД. Моля се и аз да хареса групата, да хареса госпожата (за това съм почти сигурна, вече са се виждали), та дано и Димчо му влезе Hands Pray Никаква мисъл все още за училище - имало още ваканция.

Ходихме семейно за уикенда до Будапеща - нарекохме го за неговия РД, но по-рано. Много пъти съм ходила, но по работа и този уикенд като турист много ми хареса. Всички останаха доволни. Прибрахме се сутринта и след малко той заминава за два дни на някаква вила да празнуват 18-ти РД на едното момче от компанията. Няма празно.

# 384
Момичета, търся учебник по философия за 11 клас - профилирана подготовка част 2 на издтелство Клет.Моля, ако някой рзполага с такъв да ми пише на ЛС!

# 385
  • Варна
Имам следния въпрос - наборката иска да се яви на CAE, обаче и в двата големи учебни центъра във Варна, определиха нивото й на B2 почти C1, и искат да я включат първо в курс B2, после в курс за C1, и после чак да се яви на този тест. За СУ стоп.факултет, нивото което се иска е B2, за ИУ Варна пише - мин 45 на CAE.
Аз си мислех, че се явява на този изпит, и каквото изкара, за колкото й стигне, такова ниво се записва в сертификата. Тя казва че не е така.. Може ли някой простичко да ми обясни? Наистина не виждам смисъл, при положение че в момента е за B2, да се записва на курс B2, подозирам че това "почти С1", е с идеята да се запише на два курса=две такси.. Няма да учи в чужбина със сигурност, така че не й трябва за друго освен евентуално за тези специалности в СУ и ИУ.

# 386
  • Sofia
Алекс, CAE е серификат за владеене на езика на ниво С1. Има брой точки, които трябва да изкара, за да пише в него С1. Ако са под 180, ще пише ниво В2, а ако изкара над 200 - въпреки, че е за С1, в сертификата пише С2. Виж тук.
Това 45 на CAE във Варна направо не знам какво е, дори в проценти не ми се връзва.

# 387
  • Варна
Алекс, CAE е серификат за владеене на езика на ниво С1. Има брой точки, които трябва да изкара, за да пише в него С1. Ако са под 180, ще пише ниво В2, а ако изкара над 200 - въпреки, че е за С1, в сертификата пише С2. Виж тук.
Това 45 на CAE във Варна направо не знам какво е, дори в проценти не ми се връзва.
https://ue-varna.bg/bg/p/8455/priem/bakalavar/kandidatstvane по-надолу на страницата.

# 388
  • София
Явяването на изпит няма връзка с курса и нивото, което кара.
Може и без да е карала какъвто и да било курс да се яви на САЕ и да има съответния сертификат.
Просто, ако не е подготвена добре, ще са едни излишни 400лв., ако резултатът не я удовлетворява.

Точно както каза  aniK се определя нивото/резултата.
Ето как изглежда задната страница на сертификата, където всичко е обяснено:

# 389
Дъщеря ми се подготви за САЕ с двайсетина индивидуални урока при частен учител, така че курс не е задължителен.

Последна редакция: пн, 11 сеп 2023, 21:04 от мартеа

Общи условия

Активация на акаунт