ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2023/2024

• 60 171
  • 776
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Живи и здрави да са рожденниците. Да са щастливи и да намерят своя път.
Относно бала, в училище още миналата година събраха пари за капаро за ресторанта и дискотеката. Събраха и някакви пари за фотосесия, но кога ще се състои младежа идея няма, а и не го и интересува особено 😁
Цялостен тоалет има, но го взехме по повод едно събитие, на което трябваше да е официално облечен и ако не иска нещо да смени е готов с облеклото. Празнуването с роднини, към момента не ни е на дневен ред, но със сигурност няма да правим голямо събиране. Предпочитам да съберем вкъщи или някое заведение най -  близките и това да бъде.
Аз отскоро пиша в тази тема, въпреки че я чета редовно, но бих предпочела тук да пишем за всичко свързано с нашите деца, защото ще бъде доста разпокъсано в една тема да следим балове, празненства... ,в друга КСК, училище, матури и т.н.

# 496
  • София
Честити да са рождениците! Много здраве и късмет да имат!
За да успокоя всички родители на неориентирани деца, споделям наблюдения върху приятели на голямата дъщеря, които в момента са студенти - набори 2001 и 2002. Моята е една от малкото дето продължават да учат това, което започнаха. Това поколение не е като нашето, дето сакън да не се изложим като сменим посоката и масово докарвахме до край нещо, което вече сме усетили, че не е нашето. Децата сега почват, прекъсват, вземат gap year, сменят специалност, сменят държава. Някои и по няколко пъти, докато наистина намерят това, което им е интересно.
Примери много мога да дам:
Девойка приета медицина във Франция, след първия месец видя, че не е нейното. Там системата позволява местене в 1 курс. Премести се в специалност науки за живота, които позволяват последващо профилиране към биология, ембриология и т.н. От там се премести в data science. Сега е вече 3 курс и го учи с удоволствие. Друга я бяха приели европеистика. Изкара 1 година.  Не и хареса и прекъсна. Направи gap year и работеше в едно издателство. Много и хареса и записа книгоиздаване. Сега учи и работи паралелно и много и е щастлива. И още много примери имам.
Трябва да се опитваме да ги насочваме, но и да не правим драми ако сменят посоката.

# 497
  • София
Благодаря за споделените цени на мъжки аутфит - поносими са. Добре, че не съм с девойка.
Ани, и това те/ни чака. Satisfied
И аз при вас, че даже и по 2. Но понеже е по-далечко и аз се успокоявам като Ани, че тази година ще сме с младеж.
Mrs Jan, техният бал ще е на 24.05. Само това знам аз и че дадохме някакво капаро и за ресторанта, и за след това. Но по колко и какво има още да се доплаща, хич не знам дали е ясно. Втората част май ще са по класове или по интереси.
И аз съм ЗА да си пишем тук за всичко.

# 498
  • София
Първо честито на патерица, на новоизпечените пълнолетни! Живи и здрави и все така очарователни!

Вчера бях на РС за 12-ти клас. Отидох със свито сърце, защото както казах напоследък детето бие отбой. Мислех, че ще ми стане криво като чуя за всички амбициозни планове на училището и съучениците ѝ, но го понесох учудващо добре. Явно свиквам с мисълта за нереализирано отроче (или поне засега). Е поне стана напълно ясно, че трябва да изкара езиков сертификат.
Настоява много тясно да се специализира в 2Д филмовата анимация и не иска да чуе ни за 3Д, ни за 2Д графичен дизайн, ни за университет, който не бил в първите 3-4 от ранглистата Sunglasses ама пък и съзнава, че някои не можем да си ги позволим финансово и остава всичко на всичко един брой училище, където приема е изключително труден, а нея я помръзва.

Обясних ѝ, че си е мое детенце и няма да я изхвърля от вкъщи независимо дали е безработна или не учи, но тя ще страда от липсата на независимост. Защото ние с ММ остаряваме, а децата растат. Вече ни е приятна тяхната компания и разговорите с тях. Не е като едно време когато само пищаха и ни уморяваха. Но на тях ще им е скучно в компанията на двама пенсионери с болежки и мрънкане.

Щях да пиша за бала, ама имах повреда в ръката и писането беше сведено до минимум. А сега вече ми се струва много тъпо това, което тогава ме впечатли. Като цяло в темата за абитурентските страсти има безмилостна критика на всеки с различно мнение, но пък я чета с интерес. Насочила се е към cottagecore prom dresses и нямам никаква идея от къде ще осигурим такова нещо, освен от онлайн поръчка с неизвестно качество (вероятно ще пристигне някой тюлен парцал). Но пък нея толкова слабо я вълнува, че и на мен ми е все едно. Приятелка ѝ била казала, че ще ѝ намери такава рокля втора употреба. Аз само повдигнах вежди и казах ОК, но за личното предизвикателство бих се пробвала да ушия нещо.

# 499
О, аз ших на голямата една част,  бая зор видях и сега ми се щеше нещо готово.
Ще следя кой какво и най - вече откъде ще купува, че току - виж си сменила мнението в последната минута.
Темата за миналогодишните балове беше отвратителна - дърти жени буквално разнищваха всяка снимка и стойка на момичетата, чак интериорите  по къщите коментираха, коли, роднини - всичко. Много се надявам модераторите да са изтрили грозните постове.

# 500
За момчета - само Андрюс и Теодор ли? Подскажете нещо друго?

# 501
Горгонзола, моята е с подобни мераци за рокля и аз нямам идея къде ще я търсим/шием/поръчваме. Абсолютно съм боса на тема бални рокли, и на мен ще ми е полезна информация за бутици на тази тема. Поръчка ми се струва абсурден вариант и на мен, кой знае какво ще дойде и как ще седи.
За мое щастие маникюр в настоящите трендове не харесва, грим не носи, но вероятно ще трябва нещо, а "естествен" грим най-трудно се докарва. Имам една идея за гримьорка, ще взема да питам отсега.

Перличке, и на мен са ми гнусни такива коментаторки, само чух за миналогодишните и не мисля и да следя, ако е такъв тонът.

# 502
Здравейте!
Благодаря за всички прекрасни пожелания! Специални поздрави и тук на любимия астрален близнак на дъщеря ми. Всъщност в двамата набори има доста сходни черти и заложби.
Наборката иска събиране у дома на двора, но мисля поне повечето храна да поръчам, че сме си много хора и ще е голяма хамалогия ние да се приготвим. За тоалет има само някаква концепция. Реши, че ще ходи да мери различни рокли и модели, за да и  се избистри идеята. Като една практична дева е категорична, че не иска да дава много пари, но пак , заради девата ще има и високи изисквания за стил. Та къде ще се срещнат двете условия предстои да се разбере. Smile Наистина е по-лесно с момче, синът ми си поръча костюм 10-15 дни преди бала като в същия ден купи риза, обувки и колан. За един предиобед приключихме с всичко.

Радвам се да видя толкова нови"стари" муцуни тук Two Hearts

# 503
Миналата седмица попаднах случайно на магазин на марката Desizo Monni, съпругът ми си купи 2 костюма от лен от лятната им колекция с прилично намаление, видях превъзходни официални костюми, но бяха около 1000 лв, платовете внасяли от Италия, а шият в Плевен, във Варна магазинът им е в Гранд МОЛ.

# 504
Peter James - шият по поръчка, но не знам дали имат магазин извън София.

# 505
  • София
Костюмът на моя син го взехме от Зара. Купиха го с баща му, но имам спомени, че струваше около 300 лв. Ризите също са му оттам. Те бяха към 60 - ина лв. за брой.

# 506
  • София
Малеееее...вие за бал заговорихте вече
както съм казвала и преди - хич не ми се иска да правя това лудо подобие на сватба, но май няма да ми се размине. Иска човека и туй то! И костюм искал...направо не ми се мисли.
Но стигнахме до компромис/преди 2 месеца де/ да поканим само най- близките и колкото иска приятели, да купи костюм,който после да може да се използва поне маааалкооо, и да направим празненството в друг ден,не на 24,05,когато им е бала.
Но от тогава- нищо повече не е говорено, а вие и заведения сте запазили....Аз само фотограф съм си уредила /нали много държа на снимките/ ...пък ще видим другото

# 507
За мъжки костюми някой ми беше споменал за Ролман аутлет в София, но ще разпитам за подробности.

# 508
  • София, в момента в любимото ми село Железница
По един повод през април обикаляхме с мъжо за костюм. Взехме му от Mango - отделно панталон и сако (заедно общо около 350лв.). Имаше по два модела от всяка материя. В случая е хубаво при нестандартно телосложение.
Имаше много младежи в магазина (и нервно потропвайки с крак - майки) Rolling EyesLaughing

Последна редакция: ср, 20 сеп 2023, 13:01 от ninanb

# 509
  • София
Честити пълнолетници и от мен!!! Здраве, късмет и целеустременост!
Ама, момичета, не прибързвате ли малко с приготовленията за баловете?
Чак ме втресе като прочетох колко сте напреднали.
Аз мисля лежерно да си откарам поне до Нова година.
Я оставете тези неща засега, а да помислим за една мамешка среща в края на месеца.  Цяло лято не съм ви видяла очите, а на някои (Izida,Шарлот) и повече....
Тц-тц-тц, бива ли така да се изоставяме?!
Я помислете за една Бурата, примерно на 29 или 30 септември.

Общи условия

Активация на акаунт