ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2023/2024

• 59 418
  • 776
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Вкъщи  само аз се вълнувам от бала. Лошото е, че и за университета пак само аз се вълнувам.
 Хареса рокля и май реши, че стига толкова. Нищо не съм чула за обувки, чанта и т.н. Аз предупредих фризьорката ни за датата. Каква ще е прическата не го мисли никой. Роклята не можем да поръчаме, защото тя отслабна 7 кг за последните два месеца и чакаме да видим ще отслабва ли още. Не иска сватби. Иска само няколко приятели на двора. То хубаво, ама въпросът е ние дали ще сме се преместили дотогава, че да има двор?! Аз мисля да поканя няколко приятелки вечерта, след като я изпратим.
Май ще имам нужда да пийна. Въпреки че балът е на 29 май, а следващата седмица е състезанието на малката за НПМГ.
Тази година вече ми е зле - седмокласничкс, абитуриентка и ремонт. Мисля, че ще полудея!

# 646
  • София
Толкова са млади и хубави, че с всяка рокля ще са прекрасни.
Да бе, те нека сложат неподходящи за тях цвят и модел, пък ти чакай младостта да ги спаси.

Гале, ако минеш през магазина, непременно напиши мнението си.

Последна редакция: вт, 31 окт 2023, 21:15 от Спунк

# 647
  • Варна.
Вкъщи  само аз се вълнувам от бала. Лошото е, че и за университета пак само аз се вълнувам.

Аналогичен случай, запазих ресторант, маникюра е уговорен и до тук. Никаква визия за бала, освен че трябвало да се отиде на екскурзията.
Нищо за университет. Имаше някакво желание за чужбина, започна да отслабва интензитета да стои в чужда държава сама, сега чакам преориентиране за тук, София моооже би, мооже би!

# 648
Иска само няколко приятели на двора. То хубаво, ама въпросът е ние дали ще сме се преместили дотогава, че да има двор?!
В подобна ситуация сме и ние, правим всичко възможно "да има двор"

Grinning Иначе двор има, но към двора трябва придатък от маси, хладилник, печка и обитаеми стаи, в тази посока са усилията и работата стана малко "таралеж в гащите".Но това беше от самото начало желанието на младежа. Няма да събираме "родата" (тази дума архаизъм не зная защо все ми звучи с оценъчно негативно натоварване, в контекста на използването и, дано греша), защото освен майка ми, нямаме роднини, а тя е част от семейството. С братовчеди се каним по сватби, но не и по балове.

Ще поканим ограничен кръг приятели, както и приятели на младежа. Той общува еднакво добре с възрастни и млади. За жалост, няма да могат да присъстват приятелите от класа, защото също са на бал. За радост, денят е неучебен и ще присъстват другите приятели, те са все още ученици и добре се получава, че денят им е свободен. Събитието ще е в деня на бала, няма да е "сватба", а ще е споделен празник на  преминаването в един нов етап раздяла с училището и навлизане в света на възрастните.

Сега обмисляме меню, фирма за кетъринг, такива неща. Най-трудно ми е с украсата,за нещо толкова просто нямам никаква идея. Не харесва(МЕ) арки, пищни цветя от балони, нито изкуствени цветя. Картони, "птички и пчелички" - не. Тогава какво?
Все пак, някакво по-специално място за снимки с гостите трябва да има.
Имам някакъв замисъл за събитието, да не е само "ау, мяу, колко си хубав, наздраве", но в много суров вид.

От мъжка мода не разбирам много, там мъжете да се справят.
Оказа се, че в последно време и от дамска не разбирам, за "пижамката" вече се оплаках. Joy

# 649
Вие сте добре, поне дата знаете!
Аз се чудя, дали да не звънна на класния и да разпитам за всеки случай. Току - виж, размислила за бала.
За голямата ползвахме услуги на гримьор и фризьор - не бих повторила за нищо на света.
На цялото разглеждане на снимки и приказки за лек, естествен вид, получи това, което гримьорката си беше наумила -  нищо общо с желанието и с доста спорен резултат.
Беше ни препоръчана от познати, а самата тя е много симпатична, стилно, пестеливо и добре гримирана. Пълна изненада беше резултатът.
За прическата важи същото.
Наборката е много сръчна и има усет - сама може да се гримира превъзходно и по - скоро бих и купила някакви хубави продукти, хем ще и останат за ползване.
Това са само фантазии, разбира се. В пълно неведение съм, но следя идеи за магазини.
И на мен ми направи впечатление, че доста са се повишили цените.
В Pinterest има стотици идеи за декорация и организация на парти за завършване за щастливците със собствен двор.
Има за всякакви бюджети и нива на сръчност.

# 650
  • София
Проблемът с двора е, че в края на май доста вали. На бала на дъщеря ми миналата година се изсипа страшен дъжд. Другият проблем е недоброто съчетание на токчета с трева. Simple Smile

# 651
Е, при нас дворът ще е при категорично хубаво време, иначе на закрито, а имаме и полузакрито пространство. И токчета няма да има, съобщила съм дрескод"официални гуменки" Joy

# 652
  • Sofia
А защо така отрано, мили хора?! Дайте да избутаме първи срок Smile Само постовете тук ме карат да го мисля, иначе не бих се сетила. Предстои DSD изпит в края на месеца, за който съм предупредена да не чакам чудеса (аз си знам), но пък чакаме с нетърпение и двамата, за да мине Laughing
Още влачи шофьорските курсове - от юли месец Persevere Кормуване - през седмица, понякога и две. Като слушам, не го и учат кой знае колко. Само да вземе документа, ще го доучваме с баща му.

# 653
  • София, в момента в любимото ми село Железница
дрескод"официални гуменки" Joy
Sweat Smile
Това ми звучи, както един мой приятел казваше навремето "анцуг, тип спортен" Satisfied

# 654
Ние отрано, защото умувахме дали на заведение или домашно парти. А заведенията, които са предпочитани се изчерпват дори до края на септември. До степен че миналата година колежка, която е търсила през февруари, не е намерила буквално нищо. Накрая се стигнало до "сместване" някъде, но се е получило добре в крайна сметка. След като решихме да е домашно парти(тип "Пасторален пейзаж по официални гуменки JoyJoyJoy), оглеждам за фирми за кетъринг, без да съм наясно какво търся.
А костюм ще купуваме от февруари нататък .
При фризьорката ми също се запазват и пълнят часове вече, но аз специална прическа няма да правя, вероятно.Младежът все ще намери къде да се постриже ден, два преди събитието.

За възрастни и млади още нещо - гледам разни видеа, да видя как в днешни дни минава събитието. В едно видео от Казахстан на бала бяха поканени и родителите. Младежите са на една маса, учители на друга, родители на трета. И се получи невероятен купон, но и много креативен водещ имаха. Интересно беше, че отначало в залата бяха родители и учители и се обявяваше влизането на всеки абитуриент. Но бяха малко абитуриенти, иначе би било досадно. Влизането е по предварителен жребий и всеки на избрана от самия него музика прави няколко танцови стъпки или просто се покланя. Едно момче взе микрофона и започна да пее хит на Imagine dragons., много сладурско се получи.

На сина ми съм казала, да няма големи очаквания, като цяло и на  най-елитните гимназии баловете са чалгарник(съдейки пак по клипове).
На първата родителска среща класният ни предупреди да стягаме момчетата(повече момчета са), да гледаме да не се напиятпредварително  Joy, че имало такива случаи и към 21ч трезвен нямало и балът свършил.

# 655
  • София
Ааааа моето Дзвер поне все изпитите за шофьорските курсове- сега остава БЧК- то, ама на 2,11 ще ходи, щото видите ли давали извинителни бележки и не ще да си хаби ваканцията или събота и неделя......
Rolling Eyes   Confounded

# 656
  • София
Моят пък тази нощ беше на хелоуинско парти и решил да бъде маскиран като Крисчън Бейл от Американски психар, но е решил да не ми казва предварително, защото нямало да му позволя да си облече костюма. Разбира се, сега е в такова състояние, че ще се наложи да го нося на химическо чистене. Но пък младежа ме "успокои", че костюма няма да виси в гардероба месеци наред, а той ще си го облича по разни поводи. Ако наистина смята да си го носи най - вероятно до бала няма да става за обличане и ще се наложи да купуваме друг 😁

# 657
  • Пловдив
Оф, въобще не се вълнувам от бала, до степен, че сега загрях, че поне фризьорка ще трябва за мен да уговоря. Нашето както казах ще е само семеен обяд най-вероятно на предходен ден, самият бал му е на 24-ти. Мъжът ми снима, костюм вероятно бързо ще си купи, аз не си падам по скъпи тоалети и вярвам, че бързо ще си намеря роклА...изобщо това събитие не го очаквам някак трепетно, а по-скоро като финално. Много повече се вълнувам от кандидатстването, а отрочето е дзен, решава си там задачите, рисува си, поставил си е високи цели, а не виждам да работи здраво за тях и това ме изнервя. На всичкото отгоре от известно време в картинката има и гадже

# 658
И при нас няма вълнение за бала, но предполагам, че при повечето момчета е така. Аз го мисля повече кандидатстването след това. При СМ се появи нов интерес, след като беше решил да кандидатства в ТУ с изпит, сега загледал някакви унита в Нидерландия, но специалностите, които харесва са с матура по МАТ. При него МАТ е профил и бяхме решили да ходи на втора матура по АЕ.Сега евентуално обмисля да запише трета допълнителна матура по МАТ, за да може да я използва за чужбина, но не очаква добри резултати. Може ли някоя добра душа да ме светне, какви бяха рисковете от матура по МАТ ПП. Някаква оценка ли заместваше, диплома ли понижаваше?Помня, че се коментираше тук, но тогава я изключвахме матурата по МАТ и не се задълбах много

# 659
Има ли смисъл от сертификат по език, при положение, че детето твърдо желае да учи в БГ? Аз си мислех, че всички сертификати са с някакъв срок и ако в следващите 5-6 години не се очертава да ти трябва, е безсмислено да се вади в този момент. Но забелязвам, че много от дванадесетокласниците смятат да вземат такива, и то деца, дето за момента нямат намерение да учат в чужбина. Имам чувството, че учителите им ги пускат тези мухи, за да ги принудят да ходят на уроци.
И друго взех да се чудя - дипломата от езикова гимназия вече никаква стойност ли няма като документ за владеене на език при назначаване на работа в БГ? Или за ДЗИ по език? Каквото и да се говореше в 8 клас за другите видове училища - че учат също толкова часове език, колкото и езиковите гимназии, че са по същите учебници и т.н. - оказа се, че на финала в 12 клас не знаят езика толкова добре, колкото тези от езиковата гимназия. Това по масови впечатления на децата от курсовете за въпросните сертификати, където са събрани от различни училища, а и от други наблюдения. Ама то няма как да е иначе, като в математическата пет години имаха зверско натоварване с домашни по математика, а в езиковата - с домашни по езика. И съответно всеки с приоритетите си - математиците пренебрегваха езика за сметка на задачите и обратното. При големите амбиции на учителите в елитните гимназии 24 часа не стигат за спокойна подготовка по всичко.

Общи условия

Активация на акаунт