Хайде на театър - 10

• 88 991
  • 896
  •   1
Отговори
# 105
Аз харесах доста повече от три постановки, така че моята сезонна класация ще е от пет великолепни според мен. Нареждам ги според личната ми оценъчна система :
1. Дишай - Сфумато - 10 / 10
2. Обещанието - Сфумато - 10 / 10
3. Антигона - театър Плевен - 9 / 10
4. Сеч. Една възбуда - Топлоцентрала - 8 /10
5. Мислещи тръстики - Натфиз - 8 /10
Харесаха ми също Неведение в Народния - 7 / 10, както и Непоносимо, дълги прегръдки - 7 / 10 в Топлоцентрала, но са малко по - надолу от фаворитите ми.
Абсолютно не ми допаднаха Орфей в Народния, Аутсайдер в Ялта руум, Пиеса за двама в Театър 199, Портокал с часовников механизъм в Малък градски.

Последна редакция: нд, 25 юни 2023, 14:06 от Tilda Moon

# 106
  • София
Някой интересува ли се от два билета за Караконджул (утре)
ПП: и Калигула (в сряда) в НТ?

# 107
Топ постановките ми за този сезон са:

"Влюбеният Шекспир" на Сатиричния театър.
"Зимна приказка" на театър Възраждане
"Русалка" Народен театър

Имаше и неспесполучливи опити, но те бледнеят с "Орфей" . Дъното беше това.

# 108
  • софия
Моето дъно за този сезон беше "Всички обичат Гари", както и други 2 постановки в Сатирата. Не че бяха лоши, но не ги усетих и ми бяха досадни. Може и ние да сме отишли с нереалистични очаквания след препоръки, че са мега забавни.
Иначе не мога да не спомена "В самотата на памуковите полета", но възприятието ми на тази постановка беше отвъд само театър и за съжаление не много хора, на които би им било интересно и предизвикателно, можаха да видят. Беше комплексно изживяване с много различна информация, вълнение да видиш актьор, който не си си представял, че можеш да гледаш, непознат актьор, който му е достоен, тема, представена брилянтно по нетрадиционен начин.

# 109
Аз искам да се оплача от касиерките на Сатирата. Не знам все аз ли попадам при тях, когато не им е ден или просто са зле.Вчера обявиха happy hour на всичко от репертоара до края на сезона. Видях в сайта им за кои има места и реших да взема за мен и 2 приятелки.Отидох в обедната си почивка, когато им е първият час за промоцията, касиерка нямаше, дойде една дъвчеща жена някъде отзад и се държа нелюбезно… и ме отказа. Отидох отново след работа. Една жена пушеше отпред, още една говореше по телефона. Това - пред касата. Влязох, но вътре нямаше никой. Едната надникна и ме попита ще купувам ли и за какво. Simple Smile Ами не, няма да купувам. Какво е това отношение? Две, хора! Две служителки и вътре няма никой. Купих билети за народния, в крайна сметка. Ще гледаме Хъшове и Големанов, макар и на задни места.

С цялото ми уважение , но определено не съм съгласна с този отзив! Не съм била там и не мога да кажа , какво и как е било, но мога да напиша моя опит, когато съм взимала билети. Дамите винаги са били супер любезни , отзивчиви и усмихнати. Когато и да съм се допитала до тях винаги са ми обръщали внимание , компетентно и съм била винаги доволна от направения избор …
Особено една от дамите с вързана коса и очила винаги ме пита за компанията,какво предпочитаме и т.н. Без да се заяждам , наистина често посещаваме театъра и винаги са ме обслужвали супер, всичките !! Не знам може би кофти засечки ли в този ден… Топа са като цяло . Горещо препоръчвам театъра !!

# 110
  • София
ПРа на Сатирата 🤔
Пп. А какво не ви допадна в Орфей?

# 111
Мнения за Службогонци в Сълза и смях?

# 112
Днес трябваше да закрием сезона с "Големанов" , но го отмениха....не се ядосвам, защото презаверих билетите за "Великденско вино" през септември , за който не можах да взема билети от майската промоция,  тъй като не бяхме в София когато се играеше през юни....

# 113
Здравейте, приятелка имама излишен билет за "Чамкория" - Варна, 18/07/2023 - 1 ред, 40 лв.

# 114
  • София
Някой има ли билети за премиерата на Отблизо в Театро да напише отзиви после? Любопитна съм как е - харесвам филма.
И понеже юли съм в София - ако виждате нещо много хубаво до края на юли - препоръчвайте!

# 115
В 199-" Приятно ми е,Ива!"и " Ива е онлайн"

# 116
И още една класация на неизвестния за мен господин Боян Атанасов. Попадна ми и тя случайно в ФБ - постната на стената на онлайн приятел. За някои спектакли определено можем да поспорим с Господина, но като цяло имаме доста допирни точки. Предлагам я на вашето внимание, защото явно се отнася за човек, който ходи често на театър и има отношение Simple Smile 
Боян Атанасов
1 ч.  ·
Малко по-късно, но годишната ми театрална класация е готова (повтарям, това е класация). "Нора" на Кулябин по Ибсен в Народния или трябваше да бъде безусловно и категорично №1, или да бъде извън списъка, защото е нещо радикално различно и качествено ново; избрах второто.
15. "Крал Лир" от Уилям Шекспир, режисьор Лили Абаджиева, НАТФИЗ 14. "Три сестри" от А.П. Чехов, режисьор Стилиян Петров; театър "Възраждане" 13. "Ембриони" от Йордан Славейков, режисьор Йордан Славейков, "I Am Studio" 12. "Дон Кихот" по Мигел де Сервантес, режисьор Веселка Кунчева; Младежки театър "Николай Бинев" 11. "Електра, тук и сега" по Маргьорит Юрсенар, режисьор Василена Радева; "Топлоцентрала" 10. "При закрити врати" от Жан-Пол Сартър, режисьор Стоян Радев; театър "Възраждане" 9. "Виктория" от Йордан Славейков, режисьор Йордан Славейков, "I Am Studio" 8. "Така е (ако мислиш, че е така)" от Луиджи Пирандело; режисьор Албена Георгиева; НАТФИЗ 7. "Неведение", авторски спектакъл на Албена Ставрева; Народен театър "Иван Вазов" 6. "Съмнение" от Джон Патрик Шанли, режисьор Стайко Мурджев; Благоевградски театър "Никола Вапцаров" 5. "Арт" от Ясмина Реза, режисьор Владислав Стоименов; Младежки театър "Николай Бинев" 4. "Чест" от Джоана Мъри-Смит, режисьор Ивайло Христов; театър "199" 3. "Сеч" по Томас Бернхард, режисьор Елена Димитрова; "Топлоцентрала" 2. "Дишай" от Дилан Макмилан, режисьор Марий Росен; ТР "Сфумато" 1. "Великденско вино" от Константин Илиев, режисьор Явор Гърдев; Народен театър "Иван Вазов".
Въпреки номинациите и благосклонната снобска и префърцунена критика, "Частици жена" от Ката Вебер под режисурата на Крис Шарков в "Народния" и "О, щастливи дни" от Самюъл Бекет, режисирано от Маргарита Младенова в ТР "Сфумато" са срамен и непростим шумен провал, а окончателната халтура е "Портокал с часовников механизъм" в  "Зад канала", подписано като "режисура" от Стайко Мурджев. "Орфей" пък на прехваления Лоренци показва до какви низини може да стигне европейска и световна "звезда", когато си внуши, че е способен да прави "модерен театър" от всичко.
С чиста съвест препоръчвам да гледате и "С гръб към залеза" от Яна Борисова на моя добър приятел Димитър Коцев-Шошо и "Обещанието" от Герган Ценов на Касиел Ноа-Ашер, която обикновенно е извън всякакви класации и имам сантимент към произведенията и.

# 117
  • София
За "Частици жена" съм съгласна като цяло, от дистанцията на времето мога вече да кажа, че не ми хареса. Първата ми реакция беше по-скоро смесена, с елементи на озадаченост. Обаче това, че препоръчва "С гръб към залеза" и пише "особенно" ме разколебава в легитимността на останалата част от класацията Joy
Иначе с чиста съвест мога да кажа, че "Нора" ми е едно от любимите представления тази година, гледах го даже два пъти и продължавам да съм много впечатлена от подхода на Кулябин, пренасянето на историята в съвсем друга форма и контекст без никакво излишно оригиналничене. Взех вече билети за септември: "Петрови в грипа и около него" и "Разходка с Гогол", ще дам отзиви. Не помня дали писах за "Двубой", наскоро го гледахме за първи път и излязохме преди края. Крещене, пищене, гърдите на Аня Пенчева - не беше моето определено.

# 118
  • София
Да, и мен препоръката за С гръб към залеза определено ме разколебава. Много слаб текст - някакви клишета основно, в един момент даже не можех да се концентрирам, за вълнение да не говорим.
Ще дам мнение след 20 юли за О, щастливи дни.

# 119
Тази вечер гледах Камбаната.
Невероятен е! Бях с други хора и всички са очаровани. Донков е гений и любимият ми български актьор с Иван Бърнев.
 Тук бях чела някакви коментари за пиесата от фейсбук, които са нелепи за мен.
Най- добре е човек да гледа и съставя мнения сам, защото изкуството се възприема различно.
Камбаната е въздействаща с незабравима игра за човешкия живот, греха, любовта, прошката, вярата, свободата и желанието да си добър и полезен.
Между другото Донков в нито един момент не е гол по бандаж, не му се виждат “камбаните” и не се разкрачва.

Общи условия

Активация на акаунт